Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 82 (м. юли и м. август)

• 60 316
  • 1 556
  •   1
Отговори
# 1 305
  • На брега на реката
Благодаря ви!

Вит.Д  е супер . Почти на горна граница. Б12 също.
Желязото ми е нисичко 11.87 /6.6-34/, но то винаги е така.
За трети път правя режима и все тогава започва този косопод, та затова съм сигурна, че е от режима. Предните пъти, слез 3-тия месец, минавах на по-либерално хранене и косопада спираше, но сега искам да продължа повече време, но пък искам и коса да имам.

# 1 306
Моята винаги пада, като за световно. Ама пък и расте много нова. В резултат съм като с подкосъм, ама не мога дълга да я пусна вече, както като на младини, щот се проскубва накрая.
Мажа се с Тривитаминол (от ветеринарните магазини) на около 2 седмици веднъж. Може и кокосово да се добави към 2-3 лъжици от Тривитаминола. Плескам се обилно, завивам с найлон и кърпа и така стоя цял ден. Почивен естествено. После става една мека и приятна. И расте подкосъма.

# 1 307
Имаше си обяснение за това че при доста хора минаването на режим отначало може да ускори падането на коса, което после преминавало. Не запомних подробности много, че то при мен това начало беше преди няколко години и все тая. Дали в на д-р Боз видео да бях срещала или някой пак от сорта... Виж ако искаш из нейните, не ще да е било от дългите ѝ видеа дето е на живо за по над час защото аз за тях рядко имам време и търпение, из другите виж.

# 1 308
  • Бургас
И аз вече няколко години се боря с пустия косопад, първият път имах поднормени желязо, феритин и вит.Д, та пих 3 месеца желязо, вит.Д, колаген и Приорин и поспря, за съжаление после сгъстяване нямаше, и тази пролет пак почна да капе ужасно, а уж пооправих дефицитите, щитовидните ми изследвания не са оптимални и се чудя дали не е от тях, но като цяло причините за косопада са стрес, дефицити на желязо/витамини, хормонални проблеми или намален прием на храна с протеини, ако сте на диета

# 1 309
# 1 310
На Дейв Аспрей изказванията винаги звучат драстично и по принцип са си да ги вземеш с щипка сол че обикновено си и рекламира нещо негово... Но е прав за пиридоксина че не е ок.

# 1 311
Natka, мисля, че от твоя “забележка” преди време се насочих към коензимните б-комплекси и поводтът беше точно тази им особена форма и по-подходяща за усвояване 🍀

# 1 312
Не помня вече, а и те си минават на дискусия в темата от време на време, други със сигурност са писали повече от мен тук по това.
Ама трябва си да се гледат формите, няма как. Аз нали затова все казвам че ако не си опишат нещо в каква форма/съединение е, значи най-вероятно не е за изтъкване а е най-евтината. И отива веднага у лево Grinning При такъв избор на пазара, все ще се намери какво да си купя дето да е с достатъчно информоция за него.

# 1 313
За трети път правя режима и все тогава започва този косопод, та затова съм сигурна, че е от режима. Предните пъти, слез 3-тия месец, минавах на по-либерално хранене и косопада спираше, но сега искам да продължа повече време, но пък искам и коса да имам.
Бубе, от личния си опит, мога да потвърдя това и при мен. Аз имам и дълга история с косопада, неслучайно съм автор на последните няколко теми за косопад. Но категорично твърдя, че отрежа ли много въглехидратите, косопадът идва с пълна сила. В групи във фейса съм чела много подобни мнения също. Преди 3 години, когато започнах кето-то, косата започна да ми пада зверски. И съм сигурна, че е от режима, защото започна около 2,5 месеца след започването му. А тъкмо я бях стабилизирала по онова време. Изкарах така още 3 месеца, започнах да мажа и пия всякакви неща, но докато не вдигнах малко въглехидратите, не спираше. Изследванията на щитовидна и железен панел бяха отлични. Витамините също бяха прилични, Б12 беше дори към горна граница.
Та... като вдигнах после вгх, поспря от само себе си. Разбира се, вгх не от хляб и баници, а от полезните за нас. В тоя ред на мисли, сега от около 2 месеца пак се засили много капането при мен. Съвпадна с рязката промяна на времето тук в Пловдив. Както беше 20-25 градуса и валеше почти всеки ден, за 3 дни стана изведнъж 40 и яко напичане. Това беше някъде средата на юни. Оттогава ми капе доста по-силно. Надявам се да се нормализира скоро.

# 1 314
  • В центъра на моретата
Преди доста години, след като спрях активния спорт, спрях и храненето, т.е. минах на еднократно хранене на ден. Тогава косата ми започна да пада и се изправи (беше чуплива към къдрава). 30 години след това чупливостта не се е възвърнала, пада на периоди. Естествено, не е и гъста както преди.  Много ми е тегаво да я мажа и да правя домашни маски. Дъщеря ми има дълга, жива и гъста коса. Оплаква се на моменти и тя, но нямам спомен дали като мина на режима имаше проблем. Намери си масло от розмарин и с него се маже 30 ми. преди да я мие. Има ефект и то още от 2-ро, 3-то мазане.
За колагенът - съгласна съм с младежа. Пия тип 1и 3 от доста години. Е, бръчките си ги имам, особено някои ми вадят очите. Не знам, ако не го пиех дали щеше да е друга ситуацията.Ама на, пуста суета…:)

# 1 315
  • На брега на реката
Въглехидратите са ми от зеленчуци и млечни.
Хапвам предимно салата от домати и краставици. Кисело мляко и сирена.
Доста е еднообразно.

# 1 316
Ох, два дена се случи и аз да заменя зелените зеленчуци с домати и краставици и се "циментирах". Пък тъкмо се бях похвалила, че този път всичко е наред. Домати и краставици повече няма да погледна. Аз карам основно на пакети замразени зеленчуци - зелен фасул, броколи - соло и в микс с карфиол и моркови, грах, от пресните за момента на тиквичките наблягам. Задушени с много масло и зехтин, изгребвам си го направо с лъжичката. И малко чесън и копър за вкус. Е два дена ги спрях и проблем.

Косопад имах и аз, не съм открила решение. По-доре слаба и плешива, отколкото дебела с гъста коса. Simple Smile Пих по едно време биотин и помагаше, но пък почнаха да ми растат мустаци. С въвеждането на въглехидрати обаче наистина се сгъстява косата.

Като прочетох за бирата и косата се сетих как в късните години на соца ползвахме бира за фиксация на прическата. Simple Smile Ами нямаше тогава стилизиращи продукти.

# 1 317
  • На брега на реката
Ами аз не държа да съм слаба, но искам да съм по-здрава.
Имам хубава коса и това сега ме тормози, дано да спре.
Ще вдигна малко въглехидратите  пък да видим.

Ще пробвам и шампоаните и други неща.
Преди време пих Приорин, но драстично напълнях докато го пиех и не смея.

# 1 318

Айде ново двайсе.
На солгар имам в комплекс.
Пише - пиридоксин хидрохлори

А на коензимирания на този https://galen.bg/neycharal-faktors-bio-coenzymated-aktiv-v-kompleks-h-60
е другия.
Оф, и какво, уж солгар, ама некачествен се оказва, а имам още доста Confused

# 1 319
  • В центъра на моретата
Мда, така е: https://herbamedicabg.com/p5p-piridoksal-5-fosfat-polzi-za-zdrav … chniya-vitamin-b6
Ама, явно не е ново.

Общи условия

Активация на акаунт