Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 82 (м. юли и м. август)

• 57 766
  • 1 556
  •   1
Отговори
# 1 545
  • Sofia
Аз съм много доволна от какаовата маса.
Добавям си каквото искам и имам разнообразни шоколадови изкушения 🥰
Сега обмислям как да направя прословутият Дубайски шоколад с хрупкав пълнеж от кадаиф и тахан от шамфъстък 🤔

# 1 546
От тези VikiNuts поръчах 4 неща. Какаова маса, шоколад с орехи, с лешници и натурален. В този с орехите има тръстикова захар, но не помня да съм ял такъв и искам да го пробвам. После ще го хвърля на дечурлигата за унищожение. Подозирам, че и от другите повече от 1-2 лъжички няма да докопам. За какаовата маса дъщеря ми изяви желание да направи тортата, хареса ѝ снимката. Да видим...

# 1 547
Здравейте, имам дъщеря на 15 години с инсулин 15 на гладно (през Март, сега предстои ново изследване), преди година беше 20, захарта е в норма. Стремим се да спазва диета и горе-долу някаква физическа активност. Напоследък, когато яде 1 круша, или малко грозде, се оплаква, че и става лошо. Онзи ден почти припадна, пребледня и устата беше побеляла. 30 мин. след това КЗ беше 3.9 и електролитите не бяха в норма. Преди 1 година пак имаше припадане. Някой дали има предположение, на какво се дължат тези хипогликимии и как може да ги овладеем, защото малко се е изплашила?

Последна редакция: сб, 31 авг 2024, 21:11 от d€nzel

# 1 548
На инсулиновата резистентност се дължат най-вероятно, щом са след консумация на нещо сладко. Зряла круша или грозде са си доста захарни, не знам какъв режим спазва но явно не е подходящ... а ако ги и яде на гладно пък съвсем. Щом е толкова зле че стига до припадане, трябва явно още да промените нещо за да държите кръвната захар стабилна.
Има страшно много информация в първата публикация в темата, общо взето синтезирано е повечето което сме събрали през годините на дискутиране тук. От заглавието се вижда че сме се събрави почитатели предимно на определен вид хранене, но дори и да решите че това не ви пасва, информацията там е безценна.
Не давате кой знае колко информация така че едва ли някой да се включи с по-конкретен съвет. "Стремим се да спазва диета и горе-долу някаква физическа активност" почти нищо не значи, т.е. може всякакви неща да значи, така че не е информативно.

# 1 549
  • на острова на мечтите
Сега пък какаова маса😋Няма пък да купя. Първо ще опразня долапите от де каквото съм купувала, откакто съм в тази група. Никакви сладки не ми се полагат след отпуската. Точка.
Днес за вечеря пилешки гърди и гарнитура от печен патладжан с печена чушка.
Днес толкова много готвих, че утре ще хайлякувам.

# 1 550
Най-добре така, аз същото направих. Една купа кюфтета в еърфраера, кравешки. И една голяма купа с нарязана зелева салата. Утре само ще вадя и ще ям, че може и за вдругиден да имам Grinning

# 1 551
Дензел, какъв е режимът на хранене?
Най-вероятно от сладкия плод се бълва много инсулин и захарта пада рязко. В Зоната има един метод на ядене на плодове - първо протеинче, после плод, в определени съотношения - блокове се казват. Хапваш 30-тина грама кашкавал или шунка и след това плодчета, нещо от сорта на половин ябълка или праскова, ни ге помня точно как бяха, има си таблици за Зоната, там си пише кое колко блока е, на едно хранене трябва да се приемат равен брой блокове протеини, въглехидрати и мазнини. Аз така ядях плодовете, като бях зонова, не съм имала проблеми. И сега така ги ям, ако изобщо ми хрумне такава идея, че не си падам особено по тях. Потърси инфо за Зоната и таблиците, почети. Съвети за изключване на плодове едва ли са подходящи, особено без подробностите, а дете е все пак.

# 1 552
Много бързо пишете. Чета всичко Grinning
Почти сме готови с разопаковането, местихме къща и който го е правил знае колко много работа и време отнема Confounded Хем си взех седмица отпуска само за това!
Карам си по схема, не се изкушавам, което е супер, но изненадващо Grinning
Гледам обсъждате шоколади. Най-добрият като състав на пазара е този на кето.бг. На АУ е пълен със слънчогледово олио и стевия, която може и да не вдига кз, но вдига инсулина, така че не бих го яла и пари да ми дават.
Всяка сутрин разхождам кучето по една 7км пътека, слушам си Huberman lab, ако сте добре с английския, препоръчвам горещо. Андрю Хюберман е невролог и офталмолог в Станфорд, преподава на студентите по медицина. Всичките му гости са учени и лекари, страшно интересни неща научавам Blush

# 1 553
Днес се изтеглих - 61.4, а юни месец бях 72 ( е бях и бременна де, ама и как се храних .. само като си спомня и ми се вдига и захар и инсулин, и кръвно 😂)

Не ми е цел отслабването де, но пък следя дали е надолу или нагоре. Искам да ви питам откъде си купувате хубаво пуешко месо, без да е блъскано с хормони? Другите меса открих от къде да купувам, когато нямам домашно, ама пуешкото ..

Снощи правих шишчета на Инстант пота, станаха мозък. 😂
Скрит текст:

Ще поръчам и аз от Vikinuts какаова маса, че е с по-добра цена, ама като се върнем от Турция. Тренирам от две седмици с Руми и клипчетата ѝ, че иначе съм егати кашкавала. 😂

# 1 554
Много бързо пишете. Чета всичко Grinning
Почти сме готови с разопаковането, местихме къща и който го е правил знае колко много работа и време отнема Confounded Хем си взех седмица отпуска само за това!
Карам си по схема, не се изкушавам, което е супер, но изненадващо Grinning
Гледам обсъждате шоколади. Най-добрият като състав на пазара е този на кето.бг. На АУ е пълен със слънчогледово олио и стевия, която може и да не вдига кз, но вдига инсулина, така че не бих го яла и пари да ми дават.
Всяка сутрин разхождам кучето по една 7км пътека, слушам си Huberman lab, ако сте добре с английския, препоръчвам горещо. Андрю Хюберман е невролог и офталмолог в Станфорд, преподава на студентите по медицина. Всичките му гости са учени и лекари, страшно интересни неща научавам Blush
Ооо този Хуберман го бях набелязала скоро да го чуя при Роган. Ей сега излизам с кучето и си го пускам! Тамън навреме, мерси Grinning

# 1 555
Интересен е, слушам го и аз от време на време но рядко си пускам нещо дълго а те неговите не са по 5 големи приказки за 5 минути.

# 1 556

Общи условия

Активация на акаунт