Лазерна епилация и електроепилация – 12

• 34 156
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, ще ви споделя моят опит с лазерната епилация. Правих в G point зоните лице и цели крака. На лицето имам черни косъмчета, както и по-дълги бакенбарди, минах около 15 процедури, но избиха на други места по лицето други черни косъмчета, а бакенбардите нямат особено подобрение. Посъветвах се с ендокринолог и тя каза, че най-вероятно са събудили заспали фоликули с лазера и да прекратя изцяло нещата там. На краката (също завършена сесия) в долната част имам успех, но на бедрата си имам косми, подобрило се е положението, но бих го определила като изчезване на космите на 50%. Затова за следващите зони реших да сменя с александритен лазер да видя как ще се отрази и в момента правя интим и подмишници в Лазер център, минах първа процедура, предстои ми втора, но ме викат през на 33 дни, не е ли много малък интервал? В интернет чета, че се прави през 45 дни на тези зони.

# 616
Правя тези две зони и аз на александритен,викам ме на 45 дни.

# 617
  • София
Здравейте!
Може ли да ми кажете този лазер HILD-808 – 2000 по-добър ли е от тези в G- point?

# 618
Здравейте, посещавала съм студията на Gpoint в Гео Милев и в Редута. Налага ми се да посетя това в Надежда. Имам и известно горчив опит, за това се включвам. Някой има ли отзиви от конкретното студио?

# 619
  • София
Здравейте, противопоказно ли ще е правенето на процедури на една и съща зона в рамките на 2 седмици

Бях на една, която май ще е тотално неуспешна. И искам да си ида на изпитано място.

# 620
Здравейте направих за първи път лазерна епилация крака , мишници и интим  всичко е ок , но те стоят там като шкурка и не виждам да растат или да падат преди 6 дни или 7 дни на краката не се виждат толкова ,  но на мишниците и интима са твърди като пила , шкурка незнам как да го обясня. Моля за мнение по въпроса.

# 621
С диоден или александритен лазер?
При диодния има опадване на около 20% от космите след 14 дни.

# 622
Нормално е, иска се време да ги избута кожата. Колкото по-дълбоко са фоликулите, толкова повече време минава - не е съвсем еднакво за различните части на тялото, както вече си видяла.

# 623
Нормално е, иска се време да ги избута кожата. Колкото по-дълбоко са фоликулите, толкова повече време минава - не е съвсем еднакво за различните части на тялото, както вече си видяла.
Благодаря  и да питам проблем ли е че ги избръснах мишници и  интим  , краката на съм.

С диоден или александритен лазер?
При диодния има опадване на около 20% от космите след 14 дни.
Незнам  нов е модерен,  доверих  се на момичето, но може и сега да се прави в слънчево време .

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 20:10 от Не се сърди, човече

# 624
Ако са наболи и съответно пречат, много ясно че ще ги избръснеш щом можеш.  Той лазерът каквото е можал да им направи - направил го е вече. Няма какво да промениш по това. Може да пробваш и да ексфолираш, понякога това е достатъчно да изпадат повечето. То вече нищо не ги държи, просто частта която е била от корена до повърхността на кожата трябва да излезе. Механично ексфолиране имам предвид, с някаква ръкавичка или от сорта, но не се престаравай де. Въпрос на дни е да излязат напълно.

# 625
Здравейте,
Предстои ми процедура в Gpoint, но същия ден преди тази процедура ще ми правят изследване с контрастно вещество. Някоя дама да е правила такива процедури една след друга в кратки срокове или е по-добре отлагане на лазера? (Забравих да попитам в образната диагностика) Благодаря на отзовалите се!

# 626
  • Orihuela Costa,Spain
Здравейте,извинявам се за невежеството,не съм чела темата,но ше съм благодарна ако някой се включи със съвет.Приди месец и половина се престраших да отида на лазер и за голяма моя изненада ,не ме боля изобщо.
Лазера беше SHR,цената 35 е на зона.Една приятелка обаче ми вкара мухата за друг салон,където има страхотна оферта,та днес бях и там .Лазера им е диоден ,и срам ,не срам,да си призная,много ме боля😅.На моменти  на интимната област,буквално подскачах.Жената преди мен ,прави мишници и също изохка на няколко пъти,та се успокоявам поне,че не съм само аз..Кой лазер е по-ефикасен ,и струва ли си болката?На първия салон с SHR цената е почти двойна,но май ще си остана там,освен ако диодния не е по ефективен.Вие какво мислите?Благодаря ви и поздрави.

# 627
Ами пуснали са Ви силни импулси. Вие казахте ли на терапевта, че Ви боли?

# 628
Аз ходя на диоден и не съм усещала нито веднъж болка досега.
Последния път ми вдигнаха малко импулсите и нон стоп ме пита дали ме боли, но пак не усетих нищо. Питайте на какви импулси ви работят.

# 629
  • Orihuela Costa,Spain
Благодаря ви ,това открих
SHR лазерната епилация и диодната лазерна епилация са две различни технологии в областта на лазерната епилация, всяка със свои собствени характеристики и предимства. Въпреки че и двата метода се стремят към трайно премахване на окосмяването, има значителни разлики в начина, по който постигат тази цел, и в преживяването на лечението за пациента.
Ключови разлики между SHR и диод:
SHR (Супер обезкосмяване):
Използва комбинация от интензивна импулсна светлина (IPL) и диоден лазер, прилагайки нискоенергийни импулси многократно и бързо.
Системата за постепенно нагряване на космените фоликули позволява по-комфортно и безопасно обезкосмяване, като минимизира болката и дискомфорта.
Подходящ е за голямо разнообразие от типове кожа и коса, включително по-тъмна кожа и тънка коса.
Може да са необходими повече сесии, отколкото при диоден лазер, за да се постигнат оптимални резултати.
Диоден лазер:
Използва специфична дължина на вълната (обикновено между 800-810 nm), за да проникне дълбоко в кожата и да унищожи космения фоликул.
Ефективен е върху светла кожа с тъмно окосмяване и може да бъде по-бърз върху големи участъци от тялото.
Обикновено се счита за по-болезнено от SHR, въпреки че опитът може да варира.
Може да са необходими по-малко сесии, отколкото SHR, за да се постигнат резултати.
Кой да избера?
Изборът между SHR и диоден лазер зависи от няколко фактора, включително:
Тип кожа и коса:
Диодният лазер може да е по-подходящ за светла кожа и тъмна коса, докато SHR е по-универсален за различни типове кожа и коса.
Ниво на чувствителност към болка:
Ако имате висока чувствителност към болка, SHR може да е по-удобен вариант.
Зона, която ще се третира:
Диодният лазер може да бъде по-бърз на големи площи, докато SHR е ефективен на всички видове площи.
Накратко, и двете технологии са ефективни за лазерна епилация, но изборът ще зависи от вашите индивидуални нужди и предпочитания. Препоръчително е да се консултирате със специалист, за да определите най-подходящия вариант за вас.

Общи условия

Активация на акаунт