Хайде пак на почивка в Сандански - 6

• 6 632
  • 62
  •   1
Отговори
# 30
Паркът в Сандански в момента е много зелен. Това на фона на сушата в страната е като един рай посред лято. Има много чешмички и фонтанчета, сянка между дърветата. В парка има езеро с лебеди, гъски и патици, може да се возите с лодка покрай птиците. До езерото има лунапарк с колички, батут, въртележки и виенско колело. В самия парк също има въртележки. Накрая на парка има безплатен зоокът с еленчета, козлета и едно кенгуру. Зоокътът е изграден така че има пътека за хората, която минава над клетките на животните и ги гледате от няколко метра височина. Разбира се, че в жегата повече лежат по сянката.

В РСМ покрай границата приемат левове, закръглят. Но ако сте за един обяд или вечеря не мисля, че ще фалирате ако ви закръглят сметката нагоре защото плащате в левове. Поне не го мислите колко пари да обменяте и това да ви ограничава.

То ако ви се бие път като ще ходите в РСМ може да стигнете и до Дойран. Дойран в момента е разделен между Гърция и РСМ, като частта в РСМ е курорт с плаж, нещо като море на езеро. В Гърция си е обикновено село.

Казахте Рупите, не прочетох да се споменава Хераклея Синтика, която е на километър и нещо след Рупите. Исторически град. На деца вероятно ще им е скучно, на обичащите историята интересно. Но сега там много пече, понеже е открито. Но пък от друга страна може да се разгледа за 30 минути ако бързате.

Петрич има сравнително нов градски парк. Ако минавате от там може да се отбиете. Но е много по-малък от този в Сандански.

Всичко това дали е интересно вече всеки сам решава и преценява според интересите и времето си.

П.С. Добавям за парка в Сандански и къщата на баба Яга. Намира се до парка, така се нарича. На децата им е интересно. До парка надолу по търговската улица на 5 минути има паметник на Левски, който се намира до едно дърво, което е много голямо и е на няколкостотин години. Мисля, че беше чинар на 500-600 години. До тях е и археологическият комплекс, който има открита и закрита(музей) част. Откритата част се вижда от самата улица.

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 23:25 от zzrr

# 31
Здравейте, има ли около хотел Сити в Сандански заведения за хранене в близост? В пешеходно разстояние.. благодаря

# 32
Този хотел е на пътна артерия и може би най-близо е хепи. Вижда се и в гугъл мапс. Ако не се лъжа има и някакви тип шкембеджийници в посока жп гарата, но нямам идея кога работят и какво е качеството.

# 33
  • София
Момичета благодаря ви за споделеното зо ресторанти Голчев и На врътката. Но Голчев повече ни хареса. Скоро не бях попадала на такъв ресторант. Порции, поне за двама, вкусно и не беше скъпо. Благодаря, че споделихте мястото. Препоръчвам всеки да отиде там, когато е в Сандански. Ние бяхме в Мантар, Марикостиново. Темата е за Сандански, но ще напиша отзиви си от Мантар.Хотелът се поддържа външно. Стаята беше хубава - на последен етаж с джакузи и прекрасна гледка. Хубави, голям и детски басейни. Спокойно, без навалици. И това е положителното. Не ми харесаха много неща. За петзвезден хотел, за три нощувки, само веднъж изхвърлиха коша за боклук. Не почистиха нито веднъж. Пепелникът преливаше. Варовика на терасата е амортизиран, малко подгнуса буди, неподдържан. На снимките тези апартаменти имат хубава ратанова мебел с шалтета. В действителност не е така. Липсват шалтета-поискахме, но не ни донесоха. Искахме да караме колелета, защото отвън имаше паркирани такива. Казаха ни, че не работят и не може да ги използваме. Не се опитаха и да ги отремонтират след това. Тоалетната смърдеше. Имаше някаква отвратителна миризма и беше много неприятно. Оценкките за този хотел бяха перфектни и много се изненадах на случващото се там. За пет здезден хотел два дни звънях за кърпи. Не сменят кърпите. Имаше дъждовни дни и решихме да ползваме спа центъра. Познайте - той не работеше. Това е педопустимо за хотел СПА. За 1,3 часа докато бяхме навътрешния басейн, нямаше никой на рецепцията за спа зоната, за да попитам защо не работи.

# 34
Здравейте!Колебая се между тези 3 хотела,може ли помощ?    1)Интерхотел Сандански, 2)хотел Перун и 3)хотел Аква сън

# 35
Около хотел Перун има ли къде да се хапва?

# 36
И на мен Роженският манастир ми се видя ужасно западнал. Ходила съм като студентка и беше поддържан. В сравнение с поддържания и Китен комплекс на преподобна Стойна, сега като че ли не се полагат грижи и изглежда много опустял. Нямаше кай свещи да ни продаде.

# 37
Около хотел Перун има ли къде да се хапва?

Ресторант Голчев е на 5 мин с кола, ресторанта на Пирин парк хотел също не е лош

# 38
  • София
Обмисляме да посрещнем Коледа в Сандански, като ще отседнем в апартамента на наши близки.

Интересува ме на Бъдни Вечер и на самата Коледа дали ще работят заведенията в града, за да можем да се храним ?

Благодаря за отговорите!

# 39
Здравейте, моля да препоръчате място за спане или хотел на "нормални" цени - отсядали ли сте в Елит хотел/ апартаменти Попови/КМ апартаменти/ Перу хотел?....Тъкмо се насоча и прочета отр.отзив и се откажа....тези,който ми харесват цените са им космически....направо се чудя как могат да си позволят някою хора толкова високи цени....уж работим ..пък накрая и една почивка от 2 дни не можеш да си позолиш....Cry

# 40
Здравейте, моля да препоръчате място за спане или хотел на "нормални" цени - отсядали ли сте в Елит хотел/ апартаменти Попови/КМ апартаменти/ Перу хотел?....Тъкмо се насоча и прочета отр.отзив и се откажа....тези,който ми харесват цените са им космически....направо се чудя как могат да си позволят някою хора толкова високи цени....уж работим ..пък накрая и една почивка от 2 дни не можеш да си позолиш....Cry
В хотел Елит е доста приемливо,чистичко,две години го посещаваме  били сме в апартамент с дете сме ,близо е до парка,до центъра,х-лПеру или Перун,и в Перун сме били тогава ни хареса много,но после чувам само отрицателни мения🙂

# 41
Здравейте, от къде резервирате хотел Елит и възможни ли е да няма свободни стаи за май и юни ?

# 42
Здравейте, от къде резервирате хотел Елит и възможни ли е да няма свободни стаи за май и юни ?
Резервирала съм през букинг ,там ще проверите🙂

# 43
Paci23, аз мислех за Перун и на снимките ми хареса,но като започнах да чета отзиви и се отказах....
Елит изглежда добре на снимки, дано и в действителност да е така
Друго да попитам - знаете ли от къде пазаруват в Гърция хората от Сандански и околностите ? Солун е на сто км....нещо по-близко....

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 19:08 от elf575

# 44
Точно в Букинг ми показва, че няма места за целия май и юни в Елит.

Общи условия

Активация на акаунт