Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 26

• 33 555
  • 742
  •   1
Отговори
# 300
  • Бургас
Здравейте Simple Smile
Някой има ли наблюдение конкретно за този модел сушилня:
https://zora.bg/product/wtw876lby

Насочила съм се към нея, защото хем има самопочистване, хем има достъп до кондензатора! Малко ме притеснява  това, че при другите модели със самопочистване няма никакъв достъп до кондензаторите... може и да напразни тези притеснения Grinning

# 301
Здравейте! Исках да инвестирам в по висок клас пералня и да се отърва от така омразното Беко, но нов климатик и издъхнал компресор на сушилнята, също Беко ми ограничиха бюджета. В търсене съм на читава сушилня до 1000+ лв, само да не е Беко! За пералня ще пиша в другата тема. Благодаря!

# 302
А защо не сте доволна от "омразното Беко"? Моето Беко ми служи вярно цели 11 години без да съм имала проблеми с дрехите или да е стъпвала в сервиз.

# 303
Големи ядове имам с пералнята, а е гаранционна. Със сушилнята също беше мъчение. Омотават дрехите, завързват ги една за друга. Нито се перат, нито сушат като хората. Спирам, вадя прането, развързвам с голям зор, сгъвам, отново пускам и пак същото. Отделно колко дрехи са ми съсипали. Сушилнята я ползвах само за хавлии, защото чаршафите ги правеше на хармоника. А дрехите за новородено. За пералнята пък не ми се говори....Лично за себе си съм решила и без пари да ми дават Беко, ще бягам като дявол от тамян!

# 304
  • София
Здравейте! Исках да инвестирам в по висок клас пералня и да се отърва от така омразното Беко, но нов климатик и издъхнал компресор на сушилнята, също Беко ми ограничиха бюджета. В търсене съм на читава сушилня до 1000+ лв, само да не е Беко! За пералня ще пиша в другата тема. Благодаря!

Видях поста ви в другата тема и бих казала, че ако размените числата, нещата ще си дойдат на мястото. Сушилнята е по-скъпият уред, така по-добре на него да му отредите бюджета до 1500 лв, а на пералнята -  до 1000 лв.

Ето примерна комбинация Бош:

Пералня WGG14403BY + сушилня WQG233D1BY = 2 494 лв.

Ето  и от АЕГ:

Пералня LFR61944BE + сушилня TR818A4E = 2519 лв.

И двете сушилни са класни и са препоръчвани тук многократно, може да погледнете малко по-назад в темата. Моделът на Бош е с по-добра ефективност при кондензацията (клас А), има опция за бързо сушене (Speed Perfect) и опция „половин зареждане“.

# 305
Vilemina, специални благодарности!💐 Замислихте ме. Дано само не стои като паметник и да я ползвам само за хавлии, завивки и някое старо яке. Наистина изпадам в ужас като си спомня колко дрехи ми е съсипала старата.

# 306
  • София
Vilemina, специални благодарности!💐 Замислихте ме. Дано само не стои като паметник и да я ползвам само за хавлии, завивки и някое старо яке. Наистина изпадам в ужас като си спомня колко дрехи ми е съсипала старата.

Нищо подобно не се случва с тези двете сушилни по-горе. Имаме подобна Бош, но по-стар модел, и всичко се суши в нея - от чаршафи и бельо, през тениски и блузи, та до якета, жилетки и спортни екипи. Освен съответните програми, има и опция за щадящо сушене, като всички сушилни от този клас.

Тук-там нещо от нискокачествен трикотаж може да се свие, но това ми се е случвало и без сушилня. 2-3 тениски на ММ, от една и съща марка, се свиха след пране и сушене, но ги дадохме на децата. Спряхме да купуваме от тази марка, а с другите не сме имали проблем. С кошницата сушим дори маратонки и дрехи, които не искам да се въртят в барабана.

# 307
Моята сушилня е Беко и за толкова години такива проблеми не съм имала. Сушила съм на 2 бебета дрехите, вече са големи момчета, не са се свивали. Нашите дрехи също. Всичките ни дрехи след сушилня са , като изгладени. Сухи и изгладени.
Пералнята ми е сравнително нова пак на Беко на около 2 години и с прането също не съм имала проблеми, като завързване на прането.

# 308
_Mirella_q, имам подобна на показаната от Vilemina комбинация на Бош. Разликата е само в това, че пералнята е с автоматично дозиране. Сушилнята е същата. Пералнята ползвам от две години, а сушилнята от месеци. Не отстъпват по качество на изпиране и сушене  на другата комбинация, която имам на Миле/даже пералнята има повече подходящи за мен програми от Милето/.

# 309
Права е Wilemina. Можете да добавите и Електролукс в търсенето. Сушилнята е по- капризният уред и трябва да заложите на нея по- голямата сума. Ще предложа и модели по- късно.

Допълвам:
Освен предожените от Вилемина, които са много добри модели за перални и сушилни, виж и тази сушилня:
https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-ELECTROLUX-EW7D384VE/p/653190

Тези перални също огледай:

Последна редакция: пт, 25 окт 2024, 22:13 от petiaivanov

# 310
Здравейте, някой може ли да изкаже мнение за тези доста бюджетни модели?
Сушилня Finlux TDF-8TP2 , 8 kg, A++ , Бял    https://zora.bg/product/tdf-8tp2?utm_source=broshura.bg&utm_medium=zora-25-10-18-11-2024_product&utm_campaign=Brochure
Сушилня Sharp KD-NHL8S9GW21 , 8 kg, A++ , Бял  https://zora.bg/product/kd-nhl8s9gw21?utm_source=broshura.bg&utm_medium=zora-25-10-18-11-2024_product&utm_campaign=Brochure

Последна редакция: пн, 28 окт 2024, 14:37 от seethelight

# 311
Ако потърсите, в темата ще откриете положителни мнения за Шарп.
Двата линка водят към един и същи уред.

# 312
Ако потърсите, в темата ще откриете положителни мнения за Шарп.
Двата линка водят към един и същи уред.

Здравейте,  по-напред в темата имаше положителни отзиви за този конкретен модел на Sharp:

https://zora.bg/product/kd-hhh8s7gw3#er=ps

Само той ли се справя добре,  или сушилите на марката като цяло? Наясно съм, че са сравнително нисък ценови клас.

# 313
Здравейте! Налага се да си закупя нова сушилня, бюджетен вариант. Спряла съм се на 2 конкретни марки Беко и Финлукс, може ли някой да сподели мнение, четох и за Шарп? Нямам възможност за по-скъпите марки, затова моля за препоръки към този ценови диапазон до 800лв.
И оше един въпрос: някой дали е пробвал на празна сушилня кога се изключва, защото сегашната ми прави проблем със свиване на дрехи и по препоръка я пуснах празна на различни програми, върти по над 10мин. и не спира

# 314
  • България
Аз съм доволна от тази на Финлукс - https://zora.bg/product/tdf-8pf2ssg-ds - взехме я заедно с пералнята от Зора.

Общи условия

Активация на акаунт