Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 26

• 33 493
  • 742
  •   1
Отговори
# 345
Биби , аз точно и за това питах. Една пералня Кенди ползвам от не помня кога, веднъж й се счупи дръжката за 60лв. За това и сушилня тръгнах да гледам от този нисък клас Кенди, Беко.
petiaivanov , не знам какво биха правили големите търговци, но зная че в мнооого от случаите често плащаш "името", не говоря само за техника.
Както и да е, благодаря още веднъж.

# 346
Здравейте, насочил съм се към тези два модела.
https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-BOSCH-WQB245B0B … y3SEaAvvIEALw_wcB
https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-BOSCH-WQB246CX0/p/652316
Въпроса ми е, има ли съществена разлика и струва ли си да взема по-скъпия модел?
Благодаря предварително!

Последна редакция: чт, 31 окт 2024, 14:44 от dnd81

# 347
  • до най-прекрасния мъж
Преди около 6 години тръгнах за Беко, прибрах се с АЕГ. Разликата се вижда с просто око - материали, сглобка. Беко стартираха много добре, но напоследък се излагат с качеството. Свекърва ми изхвърли хладилник на 5-6 години, приятелка се оплаква от новите й уреди Беко. А тя обзавежда второ жилище преди 2 години, като първото също е с изцяло Беко уреди и беше доволна. Затова заложи отново на марката. Казва, че уредите нямат нищо общо като качество с тези, които е купила преди 7-8 години.

# 348
...но зная че в мнооого от случаите често плащаш "името", не говоря само за техника...
Не съм Петя, но това особено НЕ важи за техниката. Не купувате дреха произведена в Китай с лого на BOSS, все пак 😂

# 349
Биби , аз точно и за това питах. Една пералня Кенди ползвам от не помня кога, веднъж й се счупи дръжката за 60лв. За това и сушилня тръгнах да гледам от този нисък клас Кенди, Беко.
petiaivanov , не знам какво биха правили големите търговци, но зная че в мнооого от случаите често плащаш "името", не говоря само за техника.
Както и да е, благодаря още веднъж.
Моля.
Вие питате, аз отговарям каквото знам. Парите и решенията са си Ваши.
Васил е казал за старите модели на марките и сегашните. А пък колко пъти се смениха собствености....
Както и да е. Успех в избора и безпроблемно използване на който и уред да се спрете.

# 350
Аз бюджетна сушилня не съм използвала. Миналата година се реших, че ще си взема такъв уред, но нямах възможност да отделя по-голяма сума (ок. 2000лв).
Разпитах близки и познати, имащи нисък клас сушилня и се оказа, че не я използват. Просто я имат. Отзивите бяха едни и същи - свити дрехи, захабени материи, неприятни миризми.
Отложих покупката за година по-късно, за да успея да отделя сума за по-висок клас сушилня.

Това е уред, който повече клони към каприз. Ако можеш да си го позволиш - купуваш го.

За мен няма смисъл от покупката на нещо, което ще ми донесе само повече главоболия и разходи в случая на свитите дрехи.

Именно затова изчаках, нямах възможност тогава и година по-късно не съжалявам за избора си.
Евтиното винаги излиза скъпо.

# 351
  • Велики Преслав
Абе да речем, че за около 1000-1200 може да се вземе читава машинка.
 За мен не е каприз сушилнята. Аз съм имал случаи на пране от простора да отиде веднага в пералнята наново, защото някой е решил да си изгори окосената трева. Да не говорим, че имам едни хотелски хавлии дето ако не минат през сушилня са шкурка направо.

# 352
  • София
За мен също каприз не е, нямам къде да суша без сушилня, адекватно, целогодишно, цялото си пране и то да става за носене след сушенето. Защото след терасата дрехите ми пак са за пране, като изключим вс други минуси.

# 353
За мен не е каприз, особено за хавлии, които стават пухкави и меки, а не като шкурка, както отбеляза Василев, а по-скоро не е спешна покупка в повечето случаи и може да се изчака с уреждането на финансите, за да се вземе читав модел, а не бюджетен. Аз даже не знам защо ги наричат бюджетни (и за други уреди важи), когато е по-голяма вероятността хем да съсипят материал /било манджа, било дрехи/, хем да се наложи повторна покупка по-скоро, отколкото е приемливо. Въобще това "бюджетно" за техника за мен е подвеждащо определение, защото е бюджетно само в момента на плащане, при/след експлоатация вече се вижда, че в действителност не е.     

# 354
Използвайки “каприз” визирах лекотата, в която се превръща прането с помощта на сушилнята. Да, много по-удобно, чисто и бързо е, но не е от първа необходимост.
Всички сме използвали сушилници/простори - задачата не е непосилна и невъзможна без уред, просто си има минуси - става бавно, зимата отнема дни, ако сме в близост до булевард и сушим на тераса - чистите дрехи събират цялата мръсотия от въздуха…. и прочие.
Сушилнята прави точно обратното - осигурява и дезинфекция.

Все пак нека си даваме парите за нещо, което ще ни служи. 😊

# 355
  • София
По тази логика всеки уред е каприз, всичко можеш и без тях да вършиш и нищо не е от първа необходимост. Аз допреди 20години вярвате или не даже прах на ръка. 🤣🤣🤣
Айде всеки да си преценява кое за него е първа необходимост, кое каприз и за какво и колко от парите си да дава.

# 356
Моят балкон не е достатъчно голям за чаршафите, а и зимата нищо не съхне бързо, а и има смог и дрехите миришат лошо. Та не мога без сушилня. Отделно меките хавлии.

Последна редакция: чт, 31 окт 2024, 18:13 от Черна станция

# 357
За мен сушилнята е необходимост както пералнята, печката, хладилникът…
В тази замърсена околна среда е по-скоро вредно да сушиш навън.
Имам прекрасни тераси, някои ще кажат “само за сушене на пране са”.
Като знам колко е прашно навън, дори и в прекрасен слънчев ден не си позволявам да просна там.

# 358
Всеки знае финансовите си възможности.
За някои е необходимост, за други - каприз.

Въпросът беше дали си заслужава сушилня от 700-800лв.

Моят е съвет, ако има как да се изчака още няколко месеца, за да се инвестира в уред, който ще си върши чудесно работата, а покупката ще си оправдае средствата и чакането. 😊

# 359
Колкото пъти съм се скръндзосала за нещо, толкова пъти после с години съм си скубала косите.  Евтино се взема само ако нямаш възможност. Разбира се, и най-скъпото много често не е оправдано, но там е по-сложно.

Общи условия

Активация на акаунт