Истина и брутална откритост или лицеприятна, но лъжовна престореност?

• 12 959
  • 592
  •   1
Отговори
# 15
Или си е дал сметка, че не иска да се развежда/разделя и тя го е поставила в патовата ситуация да приеме доброволно.

Има много такива, които са в отворена връзка, ама единият не е съвсем щастлив от отворената връзка

# 16
  • София
по какъв начин партньорите да се разберат доброволно, че могат да имат и други връзки е лицемерие и използване, в случай че са спазени принципите на откритост и съгласие?

Лицемерие е, когато не са започнали отношенията си така от началото. Огромна е разликата да са си знаели, че са шавливи и да са се събрали с цел някакви други интереси, а не партньорство в пълния му смисъл и това да са се събрали уж влюбени, желаещи да са двойка и после единият или и двамата вече не са щастливи в отношенията им и почват да хойкат насам-натам (вероятно си определят и график кой да гледа децата, докато другият се забавлява, но пред хората го играят семейство).
И не вярвам, че са много хората, които биха приели на драго сърце подобни отношения, камо ли да са двама в една двойка и изведнъж да открият "свободата" заедно. Обикновено единият си "наляга парцалите" и не му е кеф, но си трае по определени причини.
Обикновено хората са полигамни само преди да срещнат истинския човек и после нямат нужда от заместители. Тези, които искрено вярват в полигамията, просто не са с точния човек и затова имат вътрешен подтик да го търсят (докато го намерят), затова е лицемерие да стоят в недобра връзка в търсене на добрата.

# 17
Вие платено изследване ли правите? Какво е етична немоногамия?

# 18
Много префърцунени определения за нещо толкова просто като изневярата. Както и да я наричаш, както и да я украсяваш, хората трудно ще я приемат, ако държат да имат нормално семейство.

Чудя се на хора, които обичат да си лягат с най-различни, за какво изобщо ви е семейство? Просто си живейте сами и си лягайте където искате, без да си усложнявате живота излишно с някакви бракове, официални връзки.

И то само вашият живот да беше, ами и този на партньор, деца...

Последна редакция: вт, 02 юли 2024, 12:22 от Elunaria

# 19
  • София
Етична немоногамия явно е нещо като неетична изневяра, прикрита зад добре звучащи извинения.

# 20
  • София
А? Ъ? Хора, в България сме. В 98 процента от случаите, ако някой изневери, се почва едно вечно отмъщение, една безкрайна вендета. Няма никаква "лицеприятна престореност". Аз не бих могла да живея в такава обстановка. Нито от едната, нито от другата страна.

# 21
Нищо етично не виждам в така наречената "етична немоногамия". Особено в контекста на форум за предимно семейни хора. Докато единия или двамата в двойката си немоногамстват етично има вероятност да възникнат тежки последствия. Например едно или повече извънбрачни деца, в общия случай нежелани. С тях детето или децата, независимо дали родени в брак или не от тази двойка, ще се наложи да делят имущество при наследство. Аз например не съм съгласна цял живот да работя в екип със съпруга си, за да изградим настоящето и бъдещето си, да осигуря детето си и в един момент да се окаже, че чуждо и нежелано от мен дете ще се възползва от целия ми досегашен труд. Защото аз все пак съм се лишавала от много, за да мога да подкрепям съпруга си, за да постигне той неговия успех.

Разбирам желанието на неудовлетворени от брака си хора по някакъв начин да нормализират в общественото пространство неморалното и неетично свое поведение, но аз съм възпитана в определени ценности, които ме карат да ви презирам. И това няма да се промени.

# 22
  • сф
хората влизат в семейни отношения и връзки, като същевременно искат свобода, защото двете неща не се изключват взаимно, просто изисква много работа да се съвместяват успешно.

Вие платено изследване ли правите? Какво е етична немоногамия?
не правя платено изследване. етичната немоногамия (ЕНМ) представлява модел на интимно и/или емоционално свързване между хората, който позволява един човек да има връзки с повече от един партньор.

Много префърцунени определения за простата изневяра. Както и да я наричаш, както и да я украсяваш, хората трудно ще я приемат, ако държат да имат нормално семейство.
не съм ги измислила аз тези думи, има такива хора, които така живеят. но определено не е за всеки.

Етична немоногамия явно е нещо като неетична изневяра, прикрита зад добре звучащи извинения.

ЕНМ не може да бъде изневяра, защото се случва със знанието и съгласието на всички замесени.

... които ме карат да ви презирам. И това няма да се промени.
[/quote]
не държа това да се променя. не ме касае.

# 23
  • София
Е, ок, щом ви влече.
Не знам от колко години имаш връзка, нито на колко години си, но за мен съгласие и откритост няма, освен ако на семейните събирания не си коментирате "приключенията" открито пред деца, родители и баби.
Като не е тайна, поне всички да знаят и да се радват на щастието ви.

# 24
  • София
Гледала съм такова шоу. "Търсим трети" или нещо подобно. Толкова е странно, неудобно, дървено, наситено с напрежение...че става само за телевизията, в най-лошия й смисъл.

Също така имаше едно мормонско семейство с 4 жени. Ами издържаха няколко години, преди да започнат да си скубят косите и да продадат къщата и да се разбягат в различни посоки.

# 25
Нищо не я влече авторката. Пише курсова/дипломна работа.  Затова изказът е такъв. Ако имаше проблем, щеше да сподели досега.

# 26
  • сф
Е, ок, щом ви влече.
Не знам от колко години имаш връзка, нито на колко години си, но за мен съгласие и откритост няма, освен ако на семейните събирания не си коментирате "приключенията" открито пред деца, родители и баби.
Като не е тайна, поне всички да знаят и да се радват на щастието ви.

вие пред цялата рода ли коментирате "приключенията", които имате със законния си и вероятно единствен партньор? за мен съгласието и откритостта са задължителни между тези, които ги касаят въпросните отношения. на никой друг не дължа откритост.

Rockstar, аз не съм го гледала. предимно съм чела книги и съм се грижила за емоционалното си израстване.

не пиша дипломна работа, списвам блог и проучвам нагласите.

# 27
Е, измислено е от хора, които не могат да приемат простичките определения за себе си, въпреки, че си ги влече да правят простички неща.

Но ми хареса опитът за обида към традиционното семейство - не им достигала емоционална интелигентност, за да изневеряват най-нагло. Joy
Аз мисля, че емоционалната интелигентност не достига на хора, които не могат да бъдат с един партньор. Там водата е много плитка, и се задоволяват само някакви физически нужди. Емоцинални нужди очевидно няма.

Семейство и разврат не могат да съществуват заедно. Взаимно се изключват, въпрос на време е да се стигне до разпад на всичко.

# 28
  • София
Аз книги не чета. Купувам си ги, за да ми красят библиотеката.
За мен има едно правило - съберете ли се под един покрив с цел съжителство и деца, спирате със всичко странично. Толкоз. Ако някой го наруши, излиза от играта.

# 29
  • сф

вижте, опитвам се да не обидя никого и затова не съм твърдяла, че на някого нещо не му достига.
дълбоко уважавам моногамните хора. тези които ме дразнят са преструващите се на моралисти, които си веят гащите тайно от жена си/мъжа си. също и тези, които си заравят главите в пясъка за действията на партньора си, за да не си нарушат комфорта, но иначе се тормозят емоционално от действията му.
личната ви нападка към мен не ме касае и не ми влияе.

Общи условия

Активация на акаунт