Истина и брутална откритост или лицеприятна, но лъжовна престореност?

• 12 955
  • 592
  •   1
Отговори
# 45
Никой не е казал, че изневярата не съществува. Това не означава, че ще бъде нормализирана.

Иначе аз и преди съм казвала, че ако си живея добре и всичко ми е наред, не желая да знам за някоя рандом изневяра, в която не е вложено нищо освен физическо удоволствие. Ако става дума за нещо повече от това, и сама ще разбера. Няма как да не разбера, че партньорът ми е привлечен от друг човек.
Но да дойде, и да си из***е вината върху мен заради една грешка, принуждавайки ме вече аз да взимам решения... не, благодаря.

# 46
  • София
Аз виждам 12 процента. Това прави 2 човека от 16. Двама.
Освен това 16 човека не е никаква извадка. Може да имам 3.50 по статистика, ама помня това онова.

# 47
  • сф
то и аз не искам изневярата да бъде нормализирана, така че се надявам да сте права.

Rockstar, аз пък сега виждам 25%. но няма да помпам цял ден на Ф5 и да пускам снапшоти от анкетата. нормално, времето напредва, хора отговарят и процентите се менят.
просто отчитам, че има и хора с предпочитания към откритостта. нещо, което наблюдавам, че други потребители избягват да направят. чудя се защо.

# 48
  • София
А, видях го. 4 човека.

# 49
Скрит текст:
Явно единствено креватните приключения са ценност в живота ти.

явно, ама тц. някъде сред топ 5 са ми, но н мога да реша на четвърто или пето място да ги подредя.
Полиаморията и полигамията ме плащат, защото ми се струва, че лесно биха се предавали болести.
мен също. много. затова имаме изградена желязна политика относно лабораторно тестване за определени инфекции, преди някой да влезе в контакт с нов човек. и честно казано, още в моно периода ми ме плашеха тези неща.

Скрит текст:
Опа, статистика! От къде точно ги извади тези 33 процента? За локацията на проучването питам.

ъммм, от анкетата в темата? цитирах резултатите дотук, понеже някой де опита да ми се кара, че пускам такава тема във форум с предимно семейни потребители. може и да са предимно семейни, но пък гледам, че от 20 години всяка втора тема е за изневяра. та не знам...

Интересно. Разкажи ни повече, убеди ни в предимствата на вашият семеен модел.  Примерно, на теб ли ти се случва по-често да тестваш, или на мъжа ти?

# 50
  • София
 Какво следва да се разбира под "нормализирана изневяра"? Приета за етична ли?
Защото тя си е нормална за определен тип хора и/или за хора, които не са намерили правилния за тях партньор.

# 51
  • Някъде там
А в такива отношения как определяш какви са чувствата към този с който живееш и този с който имаш връзка извън жилището в което живееш с първия.
Не може да ме убеди някой, че има и капка любов и уважение към който и да било от всички тези четирима човека (а може и повече) в тази странна връзка.
А децата (ако имат такива), къде са в цялата тази ситуация? Те получават ли капка истина и откровение, или "истината" е само за главните герои в сериала?

# 52
“Етичната моногамия се нарича още консенсуална немоногамия. Това е общ термин, който може да обхване разнообразие от различни "отворени" стилове на връзки, сред които тройки, ходене на секс партита, суинг, полиамория и други.

Каква е разликата между полиаморията и немоногамията?
Полиаморията се отнася до наличието на множество интимни и романтични партньорства. Немоногамията е по-широк термин, който може да включва не само романтични партньорства, но и сексуални“, обяснява казва Енгъл. „Полиаморията е по-специфична практика под общото название „немоногамия“.“
Интересно ми стана и ходих да чета. Значи въпросите в анкетата са куци. Полиаморията не я приемам, ще се замайваш от любовни връзки и кога по дяволите ще си вършиш работата и семейните ангажименти по деца и дом? Нали ще си все на черешата и замаян от любоффф🤣
Виж от другите форми тройки, суинг и секс партита по ми звучат като за всекиго по нещо, това-онова и кой откъде е и да си гледаме ангажиментите.

# 53
Ами то даже не може да се нарече изневяра, след като предварително са се разбрали. Изневяра означава нарушаване на обещание, неверност.  Тука няма такова.   На практика не са двойка, а  хора, които имат и други  сексуални партньори.

Изневярата,  причинена от влюбване е по-разбираема от този търговски подход. Защо изобщо ще се събираш с някого, ако няма ексклузивност? 

Живееш си свободно и си се виждаш с когото искаш, нито обяснения дължиш да предоставяш на някого, нито лабораторни резултати.

# 54
  • сф
аз мисля, че вече го обясних. преди да се влезе в контакт с нов човек, трябва да му се направят тестове. естествено, това е при нас. познавам хора, които нямат такава граница, те не знам как процедират.

Какво следва да се разбира под "нормализирана изневяра"? Приета за етична ли?
Защото тя си е нормална за определен тип хора и/или за хора, които не са намерили правилния за тях партньор.
не знам. мен изневярата много ме възмущава и не агитирам никакво нейно нормализиране.

Steana, суинг, тройки и секс партитата обикновено не могат да минат за ЕНМ, зашото в тях редко има Е Simple Smile

# 55
Уф, авторката явно участва в някаква отворена връзка, от която хич не е на кеф, и се опитва да се убеди самата себе си, че е много ок.

# 56
Steana, суинг, тройки и секс партитата обикновено не могат да минат за ЕНМ, зашото в тях редко има Е Simple Smile
[/quote]
Нищо не разбрах, кажи го както си трябва, тези абревиатури отпаднаха отдавна, откакто няма ТКЗС.

# 57
Още съм на първа страница.
Ще помисля за отговора в анкетата, но искам да пусна един пост от позиция на човек, който е изкарал значителна част от живота си в среди с по-особени сексуални виждания.
Това, което видях, е много на брой и много като качество неуверени в позицията си хора, които хвърлят терминология и се обясняват през три реплики. Реално хората, които са етични каквото-и-да-е, са ужасно малко. Останалите се изживяват като някакви внезапно просветили се месии на свободата, гонейки достъпен секс и бягайки от ангажименти. Дори не искам да коментирам епитетите, които заваляват в 99,(9)% от случаите от тези свободомислещи.
Ами съжалявам, но не просто не са ми авторитетни, масата просто не са автентични.
Подразбира се, но все пак да напиша, че се дистанцирах от тези хора. Имам запазени буквално единици контакти. Другите имат твърде много проблеми, за да се затормозявам с тях.
От това, което чета в темата, не виждам нещо по-различно, по-етично, по-интелигентно.

Моето лично желание за моите лични отношения е - уважение , искреност и ексклузивност и ако не може да бъде съхранено това, значи следва раздяла. От ултиматум полза не виждам - издънката вече е станала, а аз съм злопаметна.

# 58
Авторке, ако сте в отворена връзка, т.е сте се разбрали, че може и 2 и 3, че и 5 партньор, за каква изневяра говорим? Нали това е идеята на отворените отношения, имате интимни отношения, но може и нещо настрани. Тoгава за какво ти е абсолютна честност? Искаш партньорът ти да ти разказва с кого, какво прави ли, за какво ти е?
Ако всичко това те дразни и нямаш друга изгода от връзката, например финансова, професионална и т.н. и нямаш тежести - деца, ипотеки, общи бизнеси, разкарвай мъжа и толкова. Ако имаш от изброените, си прецени, кое колко ти е изгодно и удобно на теб.
Ако ти си страната с любовта към полиаморията и т.н., а партньорът ти иска екслузивност, остави го, няма да те разбере. Накрая пак ще се стигне до скандали, раздяла, отмъстителност.

# 59
Аз продължвам да не виждам с какво тези отношения, в които периодично се внасят нови хора с чисти лабораторни резултати с какво се доближават до връзка/ брак, или каквото там го наричате.

Според мен авторката и мъжът (мъж е, нали) са си свободни хора, които когато срещнат някого, с когото искат да установят сексуален и емоционален контакт си го установяват и никой на никого не изневерява, понеже те са се разбрали, че в отношенията им няма да има вярност, тоест това, което прави хората двойка, обвързва ги.

Окей, но защо му измисляте имена, това си е нормално нещо, свободни хора, правят каквото си искат с когото си искат.

Общи условия

Активация на акаунт