Истина и брутална откритост или лицеприятна, но лъжовна престореност?

• 12 970
  • 592
  •   1
Отговори
# 30
Явно ти влияе достатъчно, щом сондираш мнения по форуми.

Ако ти беше в мир със себе си, колко точно щеше да те интересува защо някой друг не живее като теб?

# 31
И смяташ, че решението на всичко изброено е открита полигамия?

Има много причини полигамията да не е успешен модел. И психологически, и икономически. Правени са доста изследвания, като се оказва, че най-негативно отражение моделът има върху жените и децата. Все пак, нека не забравяме корените на полигамията - многоженството.

Нищо повече от поредната патриархална приумица, която е закодирана в книги са 'емоционално израстване', целящи да манипулират съзнанието на четящият.

# 32
  • сф
честно казано, надявах се тук да обсъждаме ЕНМ и полиаморията. полигамията е по-широко понятие, което не обхваща нито съгласие, нито откритост и като цяло не ме касае.

изобщо не разбирам за кое всичко изброено си представям, че полиаморията е решение. питам какво предпочитат хората и засега 33% казват "да живея открито и без тайни и недомлъвки в полиамория / етична немоногамия (google it)".
други разни хора пък искат да говорят за полигамия в темата ми, но ок - има място за всички под това слънце.

Последна редакция: вт, 02 юли 2024, 11:47 от people.of.poly

# 33

не пиша дипломна работа, списвам блог и проучвам нагласите.

Защо мислите, че нещо влияе на авторката? Тя просто трябва да напише статия в блога си.

# 34
Аааа, статия ще пише, значи.

Това не е ли, дето му викат отворен брак?

# 35
  • сф
отвореният брак може да отговаря на ЕНМ/полиамория при определени условия - ако всички замесени са наясно и са съгласни.

целта  на темата е да се запозная по-масовите нагласи и предпочитания. засега не ме е вдъхновила да пиша каквото и да било. извън отговорите ми по нея де.

# 36
  • София
Е, ок, щом ви влече.
Не знам от колко години имаш връзка, нито на колко години си, но за мен съгласие и откритост няма, освен ако на семейните събирания не си коментирате "приключенията" открито пред деца, родители и баби.
Като не е тайна, поне всички да знаят и да се радват на щастието ви.

вие пред цялата рода ли коментирате "приключенията", които имате със законния си и вероятно единствен партньор? за мен съгласието и откритостта са задължителни между тези, които ги касаят въпросните отношения. на никой друг не дължа откритост.

Явно единствено креватните приключения са ценност в живота ти.
Но има и други и да, открито коментираме къде сме ходили заедно, какво сме правили (не говоря за интимните ни отношения), открито се прегръщаме, показваме любовта си. Не си представям да съм била снощи с друг, защото за мен животът не е секс, а е цялостно изживяване - да се срещнете, да седнете да хапнете и пийнете, да се разходите, да поговорите и чак тогава другото. С истинският човек до теб това с удоволствие ще го споделиш с близките си, а със страничните забежки няма ли да споделиш кое място сте посетили, какви интересни теми сте обсъдили?

Както писах, полиамория и подобни са ок за хора, които от самото начало открито са такива и започват връзка на база на тази откритост. И винаги рано или късно се стига или до моногамия, или до раздяла. Вкл. от професионален опит го твърдя. И тези разводи (на "полигамните") винаги са едни от най-тежките.

Открито или тайно - все е унизително за всички участващи. Нито бракът е задължителен, нито разводът е нещо срамно и забранено в днешно време.
Свободата и бракът нямат общо със сексуалната свобода. Свободата е състояние на духа, а сексуалната свобода е най-лесна, когато човек е сам и не носи отговорност към другия. И ползва презервативи.

# 37
Масовите нагласи и предпочитания, смятам, са напълно ясни. Всеки да прави каквото иска, но да не замаскира зад етичност и етц. Ако искаш полигамна връзка (можеш да спреш да ме поправяш, полигамията си е напълно валиден термин, нямам намерение да се занимавам с 1000 допълнителни уточнения) - намираш човек, който е съгласен на такава.

Ако някой ти изневерява - оставяш го на любовницата. И така.

# 38
  • сф
тогава какви са тези 33%, които биха предпочели да живеят открито и без тайни и недомлъвки в полиамория / етична немоногамия?
въпросът ми е риторичен.

ползвайте каквито желаете термини, не мога да спра гората да се разлиства Simple Smile

# 39
Абослютно сигурна съм, че тези четирима души ще седнат да разискват където си го вкарва мъжът им и на каква почивка са завели любовницата. Все пак, къде е границата на откритост? Като сме тръгнали, трябва всичко да си кажем.

Обяснявай как просто се интересуваш, но ясно личи опитът да валидираш житейските си избори. Няма нужда. Всеки е свободен да прави каквото желае.

# 40
  • София
Опа, статистика! От къде точно ги извади тези 33 процента? За локацията на проучването питам.

# 41
Опа, статистика! От къде точно ги извади тези 33 процента? За локацията на проучването питам.
БГ мама, по-достоверно не виждам как може да стане. Grinning

За жалост, едни други статистики, на интернационално ниво, обясняват как 94% от подобни връзки и бракове се разпадат. Таааа. Grinning

# 42
  • Melmak
Полиаморията и полигамията ме плащат, защото ми се струва, че лесно биха се предавали болести.

# 43
тогава какви са тези 33%, които биха предпочели да живеят открито и без тайни и недомлъвки в полиамория / етична немоногамия?
въпросът ми е риторичен.

ползвайте каквито желаете термини, не мога да спра гората да се разлиства Simple Smile

Да, какви са? Четирима човека, които сигурно не са разбрали добре въпроса ти.

Едва ли ще привлечеш много читатели в блога с тая тема, има много статии писани по този въпрос с просто търсене се намират, пък и едва ли е особено актуален.

# 44
  • сф
Явно единствено креватните приключения са ценност в живота ти.

явно, ама тц. някъде сред топ 5 са ми, но н мога да реша на четвърто или пето място да ги подредя.
Полиаморията и полигамията ме плащат, защото ми се струва, че лесно биха се предавали болести.

мен също. много. затова имаме изградена желязна политика относно лабораторно тестване за определени инфекции, преди някой да влезе в контакт с нов човек. и честно казано, още в моно периода ми ме плашеха тези неща.

ъммм, от анкетата в темата? цитирах резултатите дотук, понеже някой де опита да ми се кара, че пускам такава тема във форум с предимно семейни потребители. може и да са предимно семейни, но пък гледам, че от 20 години всяка втора тема е за изневяра. та не знам...

Общи условия

Активация на акаунт