Истина и брутална откритост или лицеприятна, но лъжовна престореност?

• 13 175
  • 592
  •   1
Отговори
# 375
  • сф
staena, не ви "уча" насила, все пак, нито карам някого насила да се пени дни наред тук да ме убеждава в каквото и да било или да ми дава непоискани съвети. даже доста ви толерирам с грубостта, която проявявате.

# 376
Е тогава хвалиш ли се, все пак нали не мислиш, че такива отношения са чудо невиждано и ти си ги измислила.
Наистина ли не вярваш, че не си достойна да бъдеш единствена? И наистина ли приемаш факта мъжът до теб като излиза с любовницата си? Или тръгваш да търсиш и ти с кого да му го върнеш?

# 377
  • София
Аз ще питам още нещо.
Авторката разбрах, че се вижда рядко с любовника, защото той в далеч.
Мъжът ти колко често се вижда с любовницата си?
И колко често вие общувате като двойка? Пояснявам: излизате само двамата - кино, ресторант, питие, пътуване, театър, концерт, екскурзия, почивка, разходка за ръка по улиците, кафе рано сутрин в леглото, вино на брега на морето под общо одеяло, двойна стая с джакузи в хотел и т.н., нормалните интимни неща за една двойка насаме. С каква регулярното и какво правите като двойка извън откровеното обсъждане на страничния секс?

# 378
Мъжът си има приятелка, която едва ли подозира за полиаморията и се появява когато реши при самотна майка с две деца за разнообразие, другото са фантазии.

# 379
Ясно. Те не живеят заедно. Приятели с привилегии.
Или, по скоро приятели на бившия й мъж, които я "утешават".
Поли, не живееш с този, аморния, нали. И той няма деца, нито пък иска от теб.

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 08:37 от Прекрасная Василиса

# 380
  • София
Те ако не живеят заедно, значи не е никаква полиамория, нито отворена връзка, нито нищо подобно, а свободна жена с различни другарчета за секс. Вече, че последните си имат жени, това е друго. Не съм ровила в историята й.

# 381
Аз мисля, че говори за онлайн връзката. 4 пъти за 7 месеца виждане и сега пак "по работа" ще се виждат, а пък тази, с която живее мъжът, не е полиаморна (и най-вероятно не знае, че мъжът ѝ е полиаморен), си намирисва на типичната ситуация, когато мъжът "в командировка" чуква нещо странично.

# 382
  • София
От цялата тема нищо не се разбра. Само някакви термини, които не са нещо ново и призиви да се ограмотим за неща, които са стари колкото и светът. Ама ние и термините знаем, и други термини също. Аз очаквах да напише плюсовете от тези отношения, може би и минусите, за да разберем алтернативата. Иначе аз и книги по астрофизика чета, но не ми се е приискало да си сменя професията и да стана астрофизик. Затова ми беше интересно кое точно е хубавото на подобен начин на поддържане на отношения, че да не съжалявам някой ден, че съм пропуснала нещо, ама до тук не видях нито един плюс. Постоянно напрежение от съгласуване на свободното време, ходене по изследвания и подмяна на пълноценното общуване с партньора с трепети по някакви далечни връзки и хора, които си имат други партньори и ежедневие, в което авторката не участва.

# 383
  • сф
Аз ще питам още нещо.
Авторката разбрах, че се вижда рядко с любовника, защото той в далеч.
Мъжът ти колко често се вижда с любовницата си?
И колко често вие общувате като двойка? Пояснявам: излизате само двамата - кино, ресторант, питие, пътуване, театър, концерт, екскурзия, почивка, разходка за ръка по улиците, кафе рано сутрин в леглото, вино на брега на морето под общо одеяло, двойна стая с джакузи в хотел и т.н., нормалните интимни неща за една двойка насаме. С каква регулярното и какво правите като двойка извън откровеното обсъждане на страничния секс?
не разбрахте ли, че никой на никого не е любовник в тази конфигурация? помежду си се наричаме партньор/ка или приятел/ка.
виждат се дори и по-рядко, отколкото аз и другия ми партньор. тя знае за мен.
общуваме често, защото живеем заедно. нормалните интимни неща за една двойка  - свикнете с мисълта, че те за всяка двойка са различни. тази захаросаност, която сте описали вие ми се случва по два-три пъти годишно, предимно зимата. понеже лятото предпочитаме да прекарваме на открито.
това за откровеното обсъждане на страничния секс си го измислите, защото никъде не съм споменавала такова нещо.
Ясно. Те не живеят заедно. Приятели с привилегии.
Или, по скоро приятели на бившия й мъж, които я "утешават".
Поли, не живееш с този, аморния, нали. И той няма деца, нито пък иска от теб.
не ми пречи да си измислите, надявам се това носи нещо поне на вас.
Е тогава хвалиш ли се, все пак нали не мислиш, че такива отношения са чудо невиждано и ти си ги измислила.
Наистина ли не вярваш, че не си достойна да бъдеш единствена? И наистина ли приемаш факта мъжът до теб като излиза с любовницата си? Или тръгваш да търсиш и ти с кого да му го върнеш?
не се хваля. вие нападате, а аз търпеливо обяснявам. не го ли забелязвате? много ви бъгвва темата. защо тя провокира у вас лично толкова много несигурност и вълнение?
да, наистина приемам, защото да бъде привлечен от друг човек за мен не е най-голямата драма на света. достатъчно увереност имам да го допусна. нещо, което на вас вероятно никога няма да ви достигне.

хайде избухайте си злобата малко по-крупно, че да може да се води диалог по същество. малко досадно ми става, аз искам да се получи тема, а не хейт.

# 384
Каква смелост търсиш в това, то изглежда направо отчаяна работа.  Двама човека живеят заедно и всеки си има друга връзка, с която се вижда на няколко месеца.

Децата  къде живеят е по-важно.
Това с партньорите не ме интересува. Ти за мен си свободна, неангажирана жена, която има право да се вижда с когото си иска и когато иска. Това е чудесен статут. Иначе наричай си го както искаш, щом ти харесва.

# 385
  • София
ОК, партньори сте, ама партньорите делят общо ежедневие, а вие не се събирате всички заедно.
Че аз 90% от нещата, които изброих, са за на открито. Кажи какво правите вие заедно, щом не сте по захаросаното? Ние, например, играем двамата тенис, изкачваме планини, караме заедно велосипеди, тичаме заедно, ходим на плуване, летим до близки дестинации, ходим заедно на езда. Ето ти незахаросани неща, но заедно. Ключовата дума е заедно. Конкретно питам за нещата извън битовизмите, произтичащи от обитаването на общо жилище.
Дай пример как си изкарвате заедно двамата с постоянния партньор и как общувате?
Това за обсъждането ти го каза. Писа, че си коментирате партньорите и отношенията с тях. Сега в какви подробности вие си знаете, но нали каза, че си споделяте кога ще имате среща, за да си съгласувате програмите. Споделяте ли си къде сте ходили и кои места сте посетили с другите партньори? Нещо в стил: "Пък да знаеш вчера с Пенчо в какъв бар бяхме! Много приятни коктейли правят. Да идете с Данчето обезателно. Най-добре пък да идем заедно." Аз така си представям партньорството и откровенността.

И пак не споделяш нищо за плюсовете на този тип отношения.
Не знам как реши, че обясняваш търпеливо или ние се заяждаме. Задаваме ти въпроси, проявяваме интерес, а ти само маркираш някакви общи приказки и толкова. Отговаряй конкретно и няма да се налага да си досъчиняваме сценарии.
Иначе оставяш впечатление, че те е срам да напишеш нещата такива, каквито са.

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 09:32 от Fever Ray

# 386
  • сф
Iris04, ето затова е темата - възможност да разгледате този модел по-отблизо, от жив човек, такъв като вас, да попитате нещо, да си кажем нещо,  да може да не ви изглежда толкова учудващо. защото ще го срещате все повече и повече - независимо искате ли или не.
ние се събираме заено тогава, когато можем, искаме и го намираме за уместно. напоследък това не е често и ще бъде така, докато сме на дълго разстояние. това би трябвао да можете лесно да го схванете, защото не зависи от модела на интимни отношения, а е свързано с време, логистика, раходи, графици. съгласни ли сте?
харесваме да излизаме навън, да пътуваме и да четем. работим заедно върху един страничен проект - това рядко е на открито, но е заедно. аз много зяя, но той е търпелив и ме балансира. вече обясних, че живеем заедно. извън почивките и приятните неща, се налага - пак заедно - да правим и всичко останало.

# 387
Пояснявам: излизате само двамата - кино, ресторант, питие, пътуване, театър, концерт, екскурзия, почивка, разходка за ръка по улиците, кафе рано сутрин в леглото, вино на брега на морето под общо одеяло, двойна стая с джакузи в хотел и т.н., нормалните интимни неща за една двойка насаме.
Поли, какво захаросано видя в това? Че ние сме правили същите неща с най-добрата ми приятелка, когато бяхме необвързани и имахме време да пътуваме. Освен държането за ръце.
Това са нормални неща, които да споделиш с някой близък, пък какво остава с най-близкия ти човек, който уж е мъжът ти.

# 388
  • сф
Mandy Bo, въпрос на вкус е. не съм окабелена по стандартния начин, за мен романтиката не е вино, свещи, рокля, ресторант и бельо. и на това клише ми навя описанието, затова изкоментирах. няма лошо, просто извън театъра и концерта (ок, и одеялото), другите изброени неща не предизвикват силно вълнение в мен, но това няма общо с темата, а е въпрос на вкус.

# 389
  • София
Ако беше близо до другия, с него щеше ли да правиш повече неща заедно, извън работа и битовизми?

Аз нищо романтично не описах в общуването като двойка, а точно ежедневни неща. Рокли, свещи и подобни не споменах.
Как би ти харесало да изкараш (да речем) 2-3 часа само с партньора си (няма значение кой от тях) само двамата, изключвайки секса и четенето, което предполагам не правите на глас заедно?

Общи условия

Активация на акаунт