Истина и брутална откритост или лицеприятна, но лъжовна престореност?

• 13 170
  • 592
  •   1
Отговори
# 435
  • сф
не, не намираме подобен род разкрития за уместни. обаче има хора, които пък много се кефят точно на тях. не ги осъждам, свят широк, има място за всички. не ме дразнят и не се чувствам застрашена от тях.

# 436
  • У дома... някъде
не, тогава ще сте омъжена за съквартирант. щом няма съгласие, не сте поли.
ще се казвате Поли, в случай че си смените името.

Съквартирант значи.
Добре,ако този съквартирант не иска да спи с други,но ми дава съгласие?
Поли ли съм?
А ако искам тройка примерно включваща и  него и страничният ми,или четворка ако и двамата имаме по някой настрани?Нали казахте може да се познават,може и да не се.
Поли ли ще сме?

# 437
  • сф
не, тогава ще сте омъжена за съквартирант. щом няма съгласие, не сте поли.
ще се казвате Поли, в случай че си смените името.

Съквартирант значи.
Добре,ако този съквартирант не иска да спи с други,но ми дава съгласие?
Поли ли съм?
А ако искам тройка примерно включваща и  него и страничният ми,или четворка ако и двамата имаме по янкой настрани?
Поли ли ще сме?
ако не иска да спи с други, но ви дава съгласие - да.
във втория случай-зависи. ако тримата/четиримата имате чувства помежду си, може да се водите поли. ако само се плющите, не.

# 438
  • София
Iris04, както когато вие отивате на маникюр, децата ги гледа този, който не е отишъл на маникюр. мисля, че е самообяснително.

Само дето аз понякога децата ги водя с мен при маникюристката. Пък и знаят, че съм на маникюрист и затова не съм вкъщи.

А вие водите ли ги при другите партньори, когато основният е също ангажиран? И казвате ли им, че мама или тате сега са на среща с някой чичко или леля.

# 439
  • сф
приоритетите ми са така подредени, че не ми се налага да правя подобни избори.

# 440
Ааа, чувства имало тук значи, чак сега разбрах. Мислех си, че е просто плющене.

# 441
  • сф
ми да бяхте чели.

# 442
  • У дома... някъде
И аз това не разбрах.
Как секс с чувства?
То това не е поли,а съвсем друго нещо.
Авторката здраво се оплете в отговорите.

# 443
  • София
Не казваш какво ще кажеш на децата за предстоящото ти отсъствие, докато си при другия партньор? Къде ще им кажеш, че си и с кого? Казваш, че са достатъчно големи и вероятно задават въпроси.

# 444
Скрит текст:
не ме интересува толкова резултата от анкетата, колкото защо давате точно този отговор, който давате.
 - ясно ми е, че масово хората смятат, че на тях това няма да им се случи.
 - мисля, че повечето хора смятат, че ако все пак се случи на техния партньор, ще поставят въпроса ребром и ще има ултиматум: прекратяване на едната от двете връзки веднага.
 - обаче на практика виждам, че масово хората просто си траят, когато партньорът им започне афера. правят се, че това не се случва.

чудя се, защо са толкова малко двойките, които нито биха се престрували на неразбрали, нито биха си прекратили връзката, а открито биха договорили нови правила за нея, в случай че единият или и двамата вече не намират моно-нормативната динамика помежду си за работеща?
ако вие сте от хората, които в никакъв случай не биха допуснали да живеят в ЕНМ (етична немоногамия), споделете причините
Скрит текст:
- страхувате се от обществения натиск ако се разбере? смятате, че в етичната немоногамия няма нищо за вас, а само партньорът ви би бил облагодетелстван? не намирате, че нивото на емоционалната интелигентност във вашата двойка ще "стигне", за да практикувате етична немоногамия по адекватен начин? просто сте моногамни и ЕНМ не ви вълнува или направо ви отблъсква? религията не ви го позволява? не вярвате, че можете да се справите с ревността си в ЕНМ връзка? партньорът ви не би допуснал ЕНМ? други причини?

предварително благодаря за спазването на добрия тон и за продуктивната дискусия.

Значението на "двойка"  е именно отношения между двама души.

Със сигурност съм от хората, които не са резерва нито "втора цигулка". Следователно съм търсила партньор със сходни на моите разбирания за семейство. 
Никой не е застрахован от изневяра, но това е осъзнат избор.
Хъм, едно от уменията при емоционалната интелигентност е способността да разбираш другите.  Ама нямаше да я има темата🤪.

# 445
  • Някъде там
Оставете ги децата на мира, много знаят те, че майка им се секси веднъж на няколко месеца с някакъв чичко, а мъжът, който живее у тях, с някаква леля. Пак не схванах, мъжът ти като се прибере след секс с другата и ти шерне онази колко е добра в леглото, приятно ли ти става? Или и ти на свой ред му споделяш - пък на Иван колко е голям...
На мен точно това ми е интересното в цялата тази "етична" атмосфера ( какафония някаква).

Сега са малки да кажем (не е казала колко са големи), лесно е да скриеш.
Идва етап в който обаче няма как. Порастват и все нещо хващат, забелязват, виждат, прочитат и изведнъж разбират, че години наред са лъгани че мама и мъжа с който живее сега се обичат и са си достатъчни и са истинско семейство и по точно двойка както някой току що написа, а те просто са съквартиранти с привилегии при нужда, когато тази нужда не е на линия.
Какво ще им обясни? Ако вече порасналите тинейджъри или пълнолетни млади хора това не го приемат и поискат да се спре с него, дали ще се пожертва за тях? Ако пък им допадне  и искат да пробват същото, ще ги насърчи ли  да имат две паралелни връзки.

# 446
  • сф
И аз това не разбрах.
Как секс с чувства?
То това не е поли,а съвсем друго нещо.
Авторката здраво се оплете в отговорите.

полиамория: практиката на участие в повече от една романтични (обикновено и сексуални) връзки със знанието и съгласието на всички участващи хора.

daviz, отговарях вече на тези въпроси.

# 447
Като се махнат завъртяните оправдания, накрая пак излиза, че става дума за най-обикновени извънбрачни връзки. Нищо новаторско, възвишено или небивало, просто секс извън двойката, дори не често случващ се такъв, а няколко пъти в годината.

# 448
То това пак същото. Аморето живее с партньорка, която не участва, следователно няма нужда да знае и да се съгласява.

# 449
  • Някъде там
давам отговори само на градивни въпроси. на тези, чиято единствена цел е неуспешен опит да ме уязвят, не виждам защо да отговарям пространно. няма какво да тълкувам, направо ви цитирах. това не са изводи, а чисто и просто негативни и осъдителни окачествявания. понародному мисля се казва злоба това. наблюдавайт морето, отпуснете се, усетете бриза и дишкайте Simple Smile

Предполагам че това е градивен въпрос.
Питам ако порасналите деца не са съгласни ти и партньора с който живееш да имате паралелни връзки и ви помолят да прекратите това, ще се съобразите ли с желанията им ?

Върнах се да видя че бях пропуснала да има отговори на тях. Единствено видях отговор на мой въпрос, че би говорила с тях, защото не се срамуваш. На другите не открих отговори.
Ще търся още.

Общи условия

Активация на акаунт