Истина и брутална откритост или лицеприятна, но лъжовна престореност?

• 13 082
  • 592
  •   1
Отговори
# 315
Скрит текст:
единствена за някого...

много сте права, смятам за нереалистично да очакваш от един човек да ти е най-добър приятел, любовник, баща, съквартирант, да осъществи всичките ти фантазии, да ти е учител и ментор и всичко останало, което монотата очакват от "единствения". намирам го за самозалъгване и посредственост за себе си, но уважавам чуждия избор. защото всеки има право на него.  

Хората са наясно за алтернативата - извънбрачните връзки не са отскоро, нито са кой знае каква рядкост.

Но описаното от авторката в темата звучи страшно тегаво и някак отчаяно, та ако сте го замислили като реклама на дейността си или като самопохвалване пред няколко хиляди потребители, не успявате.
нищо не рекламирам, говоря си с хората. е признавам си, че и малко се забавлявам, но ще ми простите, наблюденията ми са, че тук това е допустимо.
допълвам се: правите ли разлика между това партньорът ви да ви лъже, че е на работа докато е с любовницата си тайно от вас и това заедно да седнете и да вземете решение какво и докъде ви е позволено като зрели индивиди?

А вариант в който и да не те лъже и да няма любовница  не съществува ли?

# 316
Защо си мислиш, че в отворената връзка партньорите крият любовниците си? Това ли е твоята представа? Не, те правят същото като теб. Просто не използват научни термини, защото не им трябват.

# 317
  • София
защо тогава толкова много ви дразни??!
В грешка сте, интересно ни е всъщност. Значи всички роли, ги заемат различните ви партньори, така ли - един е бащата, друг е любовника, трети е приятелят? Някак така на парче е работата ... И от уравнението е изключена верността / защото нали, приела сте, че такава няма и останалите се лъжат много по тоя въпрос, само дето доста флуиди се обменят в един момент / и респективно доверието. Служебна работа в крайна сметка.

# 318
Не е задължително да търсиш еквивалент на баща, ментор, съквартирант и етц. в един човек. Както и не е необходимо да правиш секс с друхи хора, за да 'получиш' от тях бащин съвет, помощ или подкрепа.
Подкрепям. Колко ясно и конкретно мнение, но Поли го пропусна.
Аз, като моногамен човек, точно това проповядвам, че не винаги ще срещнеш всичко в един мъж, но затова има приятели, колеги, роднини, родители, съмишленици.
Поли, ти какво откриваш в любовника, което не откриваш в титуляра, и какво откриваш в титуляра, което го няма в партньора?

# 319
  • София
Избрах втория възможен отговор
- предпочитам да не знам/ да не казвам, ако партньорът ми или аз поддържаме още една връзка. нещата ще си приключат за няколко седмици/месеци/години.
Абсолютно точно описва моето мнение по въпроса
Не искам да знам ....защото няма да поставям ултиматоми, просто ще си тръгна, защото знам , че ще простя, но няма да забравя и при всеки удобен случай ще "натяквам" и ще се съмнявам.
Защо да си го причинявам?

# 320
Пак намесваш някакво жилище, неясно защо.
Квартира, поне си делят наема.

# 321
Това с бащата е някаква перверзия. Аз баща си имам и него никой не може да го замени.

# 322
Още въпроси имам към Поли. Има ли ревност между вас с партньора ти, с който живееш? И по какъв начин се промени връзката ви след като решихте, че сте поли?

# 323
  • сф
...
А вариант в който и да не те лъже и да няма любовница  не съществува ли?
съшествува, просто си мисля че не е най-реалистичния вариант човек цял живот да не бъде привлечен от друг, освен партньора си и не намирам, че това е най-страшното нещо на света. достатъчно увереност в себе си имам, за да позволя да се случва без да ме лъжат.
Пак намесваш някакво жилище, неясно защо.
Квартира, поне си делят наема.
това е разковничето. със сигурност!
Още въпроси имам към Поли. Има ли ревност между вас с партньора ти, с който живееш? И по какъв начин се промени връзката ви след като решихте, че сте поли?
случвало се е най-вече аз да ревнувам, поради oversharing от негова страна. не знам как е на български това. беше ми трудно и ми отне време да се върна към обичайната си настройка. обаче ревността не е запазена марка за поли хората, има я и в обичайните връзки, знаете.
Защо си мислиш, че в отворената връзка партньорите крият любовниците си? Това ли е твоята представа? Не, те правят същото като теб. Просто не използват научни термини, защото не им трябват.
очакванията ми за отворена връзка е да не налага да се крият, иначе какво й е отвореното...

# 324
  • София
Идеята на партньорството не е, че няма да бъдеш привлечена от други, а толкова да обичаш човека до теб и той теб, че да не изпитваш необходимост тези привличания да заместват емоционални липси между вас и той да е най-привлекателният за теб и риза него.
Много тъжно звучиш.

# 325
Звучите точно като от някаква секта. Дори не се забавлявате с дискусията в темата ви, а зомбирано си въртите едни и същи вярвания. И ще просвещавате непросветените, боже мой 😂
Жалка работа, но има светлина в тунела, посещавайте редовно някой специалист, може пък и да ви помогне.

# 326
  • сф
Идеята на партньорството не е, че няма да бъдеш привлечена от други, а толкова да обичаш човека до теб и той теб, че да не изпитваш необходимост тези привличания да заместват емоционални липси между вас и той да е най-привлекателният за теб и риза него.
Много тъжно звучиш.
това ли е същността на моногамността? вътрешно да си привлечен от други хора, но да се въздържаш? за мен това е тъжно.

герани, каква секта, вижте че съм само аз. нямам "сподвижници" за секта. нито пък за секс култ. а толкова се надявах на този форум Trollface

# 327
  • София
Точно обратното написах. Толкова да си привлечен от партньора, че другите да са плява в очите ти, когато ги сравняваш с него.

Привличането при емоционално зрелите индивиди не е само и единствено на физическо ниво.
Когато някой те обича толкова силно и любовта е споделена, това те прави щастлив всеки миг и тогава не изпитваш нужда от друг да те "запълни", защото нямаш липси.

# 328
герани, каква секта, вижте че съм само аз. нямам "сподвижници" за секта. нито пък за секс култ. а толкова се надявах на този форум Trollface
Не виждам, от къде да видя. Изживявате се като гуру, искате да просветите невежите....все ваши изцепки.
Няколко човека ви написаха да слагате по някоя главна буква в началото на изреченията, но вие нарочно не ги отразявате. Дребно е, но дразнещо и много говори за вас.
Бъдете здрава

# 329
  • сф
мхм. ако действително никога през дългогодишната си връзка не сте била привлечена към друг, освен партньора си, вие вероятно сте истински моногамна!  поздравления.
нали знаете, че не всички останали хора са окабелени по същия начин като вас? иначе защо толкова често биха се срещали изневерите?
Не виждам, от къде да видя. Изживявате се като гуру, искате да просветите невежите....все ваши изцепки.
Няколко човека ви написаха да слагате по някоя главна буква в началото на изреченията, но вие нарочно не ги отразявате. Дребно е, но дразнещо и много говори за вас.
Бъдете здрава
от темата. сама се аргументирам, без никой да ми приглася. не се изживявам като гуру - това са ваши думи, не мои.
смирете се, че мога да пиша както ми е кеф.

Общи условия

Активация на акаунт