Истина и брутална откритост или лицеприятна, но лъжовна престореност?

• 13 029
  • 592
  •   1
Отговори
# 330
Аз да попитам, вие като сте полиаморна и с деца, как се справяте с времето?
Аз писах, че живея в отворен брак и времето е огромен фактор.
Работа, дете, домашни, спорт и следучилущни занимания, домакинство, съпруг, спорт 3 пъти в седмицата, приятелки, козметик, маникюр, фризьор и поне 10 часа на седмица за любовника са сериозена времева инвестиия. Не мога да си представя и още един любовник да искам. Според мен моногамията е далеч по-лесна. За отворен брак си има често причини.

# 331
  • сф
MercelinessSquid, просто не съм алчна и нямам желание да разширявам мрежата си от хора, с които общувам. сблъсквам се с абсолютно същите трудности като вас. понякога жертвам съня си, времето за себе си, отказах се от доста неща... а понякога просто пропускам възможности да се видя с другия партньор.
аз също първоначално смятах, че моногамията е по-лесна: логистиката е по-малко сложна, с по-малко неща се съобразяваш и не на последно място - тя е много познат и приет от обществото модел, което понякога не е без значение. но като тегля чертата, си заслужава

# 332
  • София
Просто и ясно - изневери и странични връзки има там, където няма достатъчно любов. Просто много хора се страхуват, срамуват или им е удобно да не променят статуквото и стоят с нелюбимия партньор и все повече спират да го уважават.

# 333
Точно. Изневерите се срещат, когато хората са във връзка тип компромис. Не са срещнали точния човек, но решават, че им е време и действат, без да мислят за последствията. Естествено не успяват да изкарат много и започват да търсят търсят начин за компенсиране на липсите. Дали ще е изневяра, отворена връзка или друга разновидност, зависи от конкретния случай. Когато влязат във връзка с истинска любов, веднага прекратятват другите отношения. Просто нямат нужда.

За логистиката - когато вторият е далече и се появява от време на време, не е нужно да отделя много. При тях само любовницата е на разположение често. Съответно тя поема отговорностите на мъжа си, за да може той да се наслаждава сексуално. Пък за нея - печката и метлата. Секс, когато ѝ дойде редът.

# 334
  • сф
Fever Ray, според вас в какъв процент от съвместните съжителства / бракове има изневяра - мож и скрита, все още тайна. 50?70? повече?

# 335
  • София
Не съм се интересувала от статистика. Вълнувам се от собствените си отношения и уважавам хората, които са наясно със себе си и или са напълно свободни (не си играят на семейства, понеже обичат тънката част), или имат стабилни семейства, или (най-вече уважавам тези) ако ги засърби за навън, имат достойнството да са наистина етични и да прекратят една връзка, преди да почнат следваща.

# 336
  • сф
Точно. Изневерите се срещат, когато хората са във връзка тип компромис. Не са срещнали точния човек, но решават, че им е време и действат, без да мислят за последствията. Естествено не успяват да изкарат много и започват да търсят търсят начин за компенсиране на липсите. Дали ще е изневяра, отворена връзка или друга разновидност, зависи от конкретния случай. Когато влязат във връзка с истинска любов, веднага прекратятват другите отношения. Просто нямат нужда.

За логистиката - когато вторият е далече и се появява от време на време, не е нужно да отделя много. При тях само любовницата е на разположение често. Съответно тя поема отговорностите на мъжа си, за да може той да се наслаждава сексуално. Пък за нея - печката и метлата. Секс, когато ѝ дойде редът.

това с точния човек ми звучи като някакъв дисни булшит. знам, знам. защото не съм го срещнала. тогава ще разбера.

# 337
  • София
Някои хора сами не си дават възможност да го срещнат.

# 338
  • сф
обаче не вземате едно важно нещо предвид в уравнението. това, на което вие сте привърженик, е серийна моногамия. влизаш във връзка с някого, късате (например защото той ви е изневерил и доблестно си е признал, или пък защото иска да влезе във връзка с някой друг) и след време се събирате с друг.
ами за това нещо едно време са убивали с камъни, а сега се приема за обичайно. следите ли ми мисълта?

# 339
  • София
Това е единствено до момента, в който срещнеш правилния човек. Може да е първият, третият, десетият. Въпросът е да си плътно с един човек, за да си дадеш шанс да бъдете двамата и да не се унижавате взаимно с лишаване от внимание, което да дадете на втори и трети едновременно. Не само нагонът да те води. Та дори и животните обичайно се водят по нагона, но при наличие на подходящ партньор, първо него търсят.
То и затова брак не е добре да се сключва, докато не е сигурен човек, но грешки се случват.
Ама чак пък серийно цял живот да не срещнеш човек, с който да си щастлив, явно проблемът не е в партньорите.

# 340
  • сф
и само един на света ли е партньорът, с когото човек може така магично да си пасне напълно?
защо е толкова трудно да се обясни на някого, който още не е срещнал този човек по какво се познава, че вече си го срещнал? тук в една съседна тема една дама пита това, но някакси не може да получи ясен отговор. защо така се получава?
има ли някаква квота на опитите, които моногамния човек може да направи, за да срещне "половинката си" (нали така му викате)? откога нататък започват нещата да се придвижват от "да намеря единствения' към "то проблемът сигурно е в моя телевизор"?

# 341
Айде стига модерни глупости!
Някои хора си намират човек за цял живот, други си търсят оправдания за нещастието си.

# 342
  • сф
защо, интересът ми е напълно искрен. що да са модерни, в моите книги по антропология пише, че в миналото хората са били доста палави Wink, ама после са станали земеделци.
а и доста потребители ме обвиниха, че вдигам шум около някакви стари и общоизвестни неща, даже май и вие писахте нещо такова, но да не се бъркам с някого...

# 343
  • София
Не знам дали е един, с който би си паснала, но паснеш ли си, няма да имаш нужда да търсиш повече. Стига да си позволиш това. И да вярва, че го заслужава.
Половинки няма. Ако търсиш половинка, точно там ти е първата грешка. Има партньори.

Палавостта е част от човещината. Интелектът обаче би следвало да е водещ и партньорът да не те удовлетворява само физически, а и на други нива.

# 344
  • сф
Айде стига модерни глупости!
Някои хора си намират човек за цял живот, други си търсят оправдания за нещастието си.

Deni-meni, защото вярвам, че хората заслужават да знаят, че има алтернатива. и на тези, които им харесва, както и на тези, на които това не им харесва. и се чудя защо се рита толкова яростно срещу нарушаването на моно нормативността. няма по-добро място от това, за да се опитам да разбера последното.
    [/list]

Това не се е появило с вас. Хората го знаят отдавна, откак свят светува.

Dincho , последно...?

Не знам дали е един, с който би си паснала, но паснеш ли си, няма да имаш нужда да търсиш повече. Стига да си позволиш това. И да вярва, че го заслужава.
    Половинки няма. Ако търсиш половинка, точно там ти е първата грешка. Има партньори.

Палавостта е част от човещината. Интелектът обаче би следвало да е водещ и партньорът да не те удовлетворява само физически, а и на други нива.
    а какво става ако го намерим, обаче нещо се случи и спре да може да ни удовлетворява по някакъв начин. вие си изберете какъв. тогава доблестно го напускаме или доблестно търпим неудовлетвореност цял живот?

Общи условия

Активация на акаунт