Истина и брутална откритост или лицеприятна, но лъжовна престореност?

• 13 235
  • 592
  •   1
Отговори
# 390
  • сф
не, не мисля.

# 391
И аз не обичам тия романтики, но те не са и съществени за двойката. Съвсем друго я определя.

Явно не схващаш, че връзката, партньорството е ангажимент, изключителни отношения с някого, а не просто прекарване на времето и работа по общ проект. Ангажимент, поет пред закона, или с устна договорка само между двамата. Странно, след като си била женена и имаш и деца да не правиш разликата...

Децата кой ги гледа всъщност? Това е съществения въпрос.

А и , няма какво да срещаме по често такива отношения, те си се срещат често откакто свят светува. Разликата е че сега май наричате връзка и добър ден като кажеш на някого..
Сложили статус обвързан и айде, вече имат връзка с трима, един у тях и двама в Канада...

Та да се върнем на въпроса, заедно ли гледате твоите деца с основния, така да го наречем, партньор? Той има ли деца?

# 392
  • София
Децата от основния партньор ли са?

# 393
Хубаво де, само плюсове. А минуси ? И как, след като той се вижда дори по рядко с другата си партньорка, от теб с твоя, на теб ти е станало неприятно, че й обръща прекалено много внимание?

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 10:06 от Прекрасная Василиса

# 394
  • сф
това което ви обяснявам е, че въпросният ангажимент не върви непременно с ексклузивност - за някои хора и в някои случаи, когато въпросните хора са съгласни.
понякога тази ексклузивност, за която така силно застъпвате, за някои хора просто не е важна по същия начин по който е за вас.
връзката не се намира в няккаъв статус. връзката може да се намира в сърцето, в дома... не в статуси.
доукрасявате си.

Хубаво де, само плюсове. А минути?
нали за минуси питате? аз назад бях споменала, но виждам че се налага да се повторя. извинявам се на останалите. минусите могат да са свързани с неща на битово ниво - напасване на графици, приоритизиране, понякога бързане, намалено време за себе си.
друго - ЕНМ не е панацея и не значи, че другите не могат да те наранят. писах по-назад, че съм изпитвала ревност и ми костваше доста, за да се справя с нея. има много предизвикателства около поставянето и преговарянето на граници и когато (ако) те биват нарушени, е проблем.

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 10:09 от people.of.poly

# 395
  • София
Кхъм, на авторката й липсват едни работи / дали впоследствие на нещо травмиращо или така си е родена /,
от всичко, което върна като отговори и не ни разбира въобЩе. Но й харесва така, и това няма да се промени. Също и на нас ни харесва така да си живеем в моноотношения и няма да я разберем. 
Тя е от своята страна на барикадата, ние от нашата.
Не виждам проблем аз лично в отворената й връзка. Да си живее, както намери за добре. Но да търси съмишленици - ами има си форуми за тая цел, точно тук няма как да намери - дори ми е чудно, какви ги дири тук, по нейната си тема. Ще й е полезен все така форума за красота и отглеждане на дете, но за семейни отношения - няма тук раздели по конкретни предпочитания, ако ме разбирате ... И още нещо, мъжът, от който имаш децата си е голямо разочарование, което явно само е бетонирало това, което си имала заложено в теб.
За останалите - не е сегашният й основен партньор. И към теб авторке - това, което си мечтаеш, а именно да станат повече като теб ще стане, не бой се, но ще е след доооста поколения.

# 396
За децата не каза, а то това е важното, иначе можеш да си живееш и да се виждаш с петима, ако искаш, стига да имаш време и енергия. 

Тука няма противници на неангажиращите връзки, ако ще и за една нощ, или за пет нощи в годината, както си искате. Удобно ти е да живееш с някого, но да си свободен, хубаво, стига да не вреди на децата, няма проблем.

# 397
  • София
Отново общи приказки и нищо конкретно.
То хубаво няма ексклузивност и статус, ама поне децата наясно ли са кои от всички партньори са родителите им? Техният статус ясен ли е?

# 398
  • сф
Но да търси съмишленици - ами има си форуми за тая цел, точно тук няма как да намери - дори ми е чудно, какви ги дири тук, по нейната си тема.
pilito, споделете ги тези форуми, моля. напълно сериозна е молбата ми.
12те отговора в анкетата не ги видяхте или нарочно не ги споменавате?

# 399
  • София

12 на фона на 4801 прегледали темата.
Явно нещо ги притеснява, щом не пишат или само са натиснали този отговор хипотетично, без да имат личен опит.
Няма как да разберем.
Всъщност писаха мисля 2 жени и двете обясниха, че в основата на техните отношения са определени проблеми в основните им партньорства, а не удовлетворителен избор.

# 400
  • София
Но да търси съмишленици - ами има си форуми за тая цел, точно тук няма как да намери - дори ми е чудно, какви ги дири тук, по нейната си тема.
pilito, споделете ги тези форуми, моля. напълно сериозна е молбата ми.
Сега, аз нямам специфични предпочитания, като вас и незнам къде могат да се намерят такива форуми тук в България - по чужбинско сигурно има, разровете се там. 12те човека можете да си ги поканите на частен чат/ незнам дали може, не го приемайте като заяждане/,  да си приказвате за нещата, които ви вълнуват, освен ако админите тук не ви разрешат да си имате тема - Отворена връзка / защото ще обхване и специфичните връзки, на примерно двамата, които писаха тук/.

# 401
  • сф
Fever Ray, аз лесно си обяснявам защо не пишат в темата. досещате ли се и вие за някоя причина?
това, което не мога да си обясня е вие защо пишете. забележете - не искам да НЕ пишете, защото ми e забавно да си общувам с вас. но ми е чудно като съм толкова зле, не ме разбирате, това е отвратително итн итн, защо продължава да ви вълнува? може ли да погледнете дълбоко в себе  си и честно да ми отговорите кое е това, което три дни ви задържа тук да мелите едно и също и да се дразните така? очевидно нямаме какво да делим и нито вие застрашавате хората като мен, нито пък ЕНМ хората - вас.

pilito, разбрах ви, общи приказки - иди в специфичен форум, ама няма такъв. спасявай се, само се махни и млъкни, защото ме напрягаш. не, няма да стане така.

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 10:38 от people.of.poly

# 402
  • Някъде там
Отново общи приказки и нищо конкретно.
То хубаво няма ексклузивност и статус, ама поне децата наясно ли са кои от всички партньори са родителите им? Техният статус ясен ли е?
Аз от първите страници това питах.
Къде са децата в цялото това "поли" ? Единствените които не са питани, нямат право на мнение, избор и  с които не се е съобразил никой от конфигурацията. Единствените, които според думите на авторката, които са мамени са те.
Защото самата тя твърди, че това е изговорено, обмислено и прието от всички партньори и всички те са ок с това.
Но колкото и пъти да я пита някой за децата, отговора е уклончив или липсва.
Та толкова за откровенията...

Лично мен ме задържа забавлението.
Ха ха чета че те дразнили.
Чакай де вчера те кефихме и забавлявахме. 🤣
Ха ха ха ден пореден, нови промени..
Определено забавно.

# 403
  • София
Аз защо написах още в началото, но ще допълня и останалите причини.
Първо, професионален интерес и опит да разбера мотивите някой да приема подобни отношения първоначално, а после да се отрича напълно от тях (това е, което съм срещала аз професионално).
Второ, никъде и никога не съм слагала определения на тези отношения (странно е, че ти ги определяш като отвратителни!), защото за мен всеки човек има право на свободен избор, но ми е интересна причината човек/майка да влезе във форум за майки и да се опитва уж да ги убеждава в перфектния си избор, но да не дава нито един положителен пример, освен факта, че може да си ляга с всеки, към когото изпитва привличане, без това да засяга разбиранията му за етика.
Трето, нито се дразня, нито те убеждавам в нещо. Проявих интерес към твоите избори и решения, но не видях нито един конкретен отговор и вече само се забавлявам.
Четвърто, изкарвам лятото си на морето в безгрижие и чета разни неща във форума, докато си почивам и децата ми се забавляват с техните си неща. Забраниха ми да чета книги, понеже имам проблеми с очите, а шрифта на форума мога да си го увеличавам по свой вкус и напоследък, предвид сезона, са малко интересните теми.
Пето, чакам да видя нещо конкретно по темата, но чета само общи приказки и се чудя и аз защо още седя в нея, надявайки се някой да пусне друга по-интересна.
Шесто, форумът е за майки и аз съм такава. Имам 5 деца и в случая затова се вълнувам в темата. При тази откритост те къде са в цялата картинка?
Не писах, че не те разбирам, а написах, че не разбирам увъртанията ти.
Капиш?

П.П. Пропуснах още една причина, ама тя се корени някъде преди (100) 30+ години, когато бившият на сестра ми изведнъж откри "политата" и се чудеше защо тя не е ок и се развежда с него. Тя след това създаде "нормално" (по авторката) моно семейство и си живее щастливо и досега с партньор, за когото е единствена и си губят времето в "романтики", докато той сменя партньорки, направи още 3-4 деца, живее за кратко с някоя "титулярка" или "титуляр", понеже е още по-модерен, ама отива към 60-те вече и да ти кажа не ми се струва много щастлив и безгрижен от решенията си.

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 10:55 от Fever Ray

# 404
  • София
people.of.poly Какво се газира пък сега? Не съм казала това - да се махаш чак и не, не ме напрягаш изобщо. Интересно ми е/беше, но вече те разбрах и съм ок с това, което си, толкоз. Просто казвам, че тук няма да намериш това, което търсиш, освен ако не дефинираш темата ... Дано и този ми отговор не те напрегне ...

Общи условия

Активация на акаунт