Истина и брутална откритост или лицеприятна, но лъжовна престореност?

• 13 039
  • 592
  •   1
Отговори
# 405
Общности на такива хора се намират лесно с Гугъл. Да се питат моногамни хора къде може да се открият немоногамни, айде стига.

# 406
Не съм чела всички мнения дотук, включвам се директно с моето виждане по темата, така че не участвам в последните дискусии.

Нямам нищо против полиаморията при другите хора, това е въпрос на избор. Що се отнася до личните ми разбирания и предпочитания, смятам, че не мога да поддържам пълноценна романтична връзка с повече от един човек.

Не мисля, че има как при мен да сработи, понеже за мен една връзка включва доста повече неща от романтичните изживявания и разпределяне на ежедневните задължения. При всичките ми близки взаимоотношения с хора ми трябва време да ги опозная като личности и да се открехна емоционално. Това отнема време на всички замесени във въпросното взаимоотношение, а то е доста по-стопено, ако искаш да го разделиш на 2 (или повече от 2). Опасявам се, че не бих могла да изградя емоционална връзка с отсрещния и просто всичко ще се сведе до: "имам мъж, ама той знае за приятеля ми с привилегии"... Което, нали, спрямо моите разбирания, си е съвсем неетично.

Искрено не разбирам как хората успяват да поддържат пълноценни романтични взаимоотношения при наличието на толкова много хора (и в случая, деца също).

# 407
  • У дома... някъде
Ще се опитам да отговоря на първоначалните въпроси.
След като ги изчете тези отговори,все пак съм си направила труда,както и другите потребители искам от авторката да НИ обясни на всички какви са плюсовете от такива отношения?

не ме интересува толкова резултата от анкетата, колкото защо давате точно този отговор, който давате.
 - ясно ми е, че масово хората смятат, че на тях това няма да им се случи.
 - мисля, че повечето хора смятат, че ако все пак се случи на техния партньор, ще поставят въпроса ребром и ще има ултиматум: прекратяване на едната от двете връзки веднага.
 - обаче на практика виждам, че масово хората просто си траят, когато партньорът им започне афера. правят се, че това не се случва.

чудя се, защо са толкова малко двойките, които нито биха се престрували на неразбрали, нито биха си прекратили връзката, а открито биха договорили нови правила за нея, в случай че единият или и двамата вече не намират моно-нормативната динамика помежду си за работеща? -....
Няма какво да договарям,ако установя нещо такова.Нито ще се правя на неразбрала,нито ще се договарям за нещо.Такъв тип човек при мен няма абсолютно НИКАКЪВ ШАНС да продължи да е с мен.

ако вие сте от хората, които в никакъв случай не биха допуснали да живеят в ЕНМ (етична немоногамия), споделете причините - страхувате се от обществения натиск ако се разбере?
Ни най малко не се интересувам от хорското мнение .

смятате, че в етичната немоногамия няма нищо за вас, а само партньорът ви би бил облагодетелстван?
Няма нищо за мен,а и това да спиш с повече от един партньор,докато си с друг е просто нищо повече от това,да не уважаваш себе си и избора си.Ако аз не се уважавам и седя по задължение,заради деца или финансови облаги,какъв е смисъла да бъда в 2 легла?По-добре да се разделя/разведа и да бъда някъде пълноценна и достатъчна.От тези които споменавате тук в темата вероятно има доста.Така че,не мисля че това е моето като усещане,визия и норми за живот и то пълноценен.

не намирате, че нивото на емоционалната интелигентност във вашата двойка ще "стигне", за да практикувате етична немоногамия по адекватен начин?
Не намирам за етично да възпитавам деца и виждат такъв модел на поведение,всеки да си ляга с всеки,заради страхотен секс,интереси,тръпки и т.н.Не намирам за нормално да делиш себе си или партньора си с други!Ако се стигне до там по-добре всеки по пътя си и да живее живота си според усещането и принципите си.Много по етично е.

просто сте моногамни и ЕНМ не ви вълнува или направо ви отблъсква?
Абсолютно!За мен ЕНМ е признак на слаб човек,който не може да реши кой партньор иска до себе си,защото няма как да обичаш двама,да си лягаш с двама или повече и това да ти носи положителни неща.За мен това си е чисто избиване на КОМПЛЕКСИ<НЕРЕШИТЕЛНОСТ<СЛАБ ХАРАКТЕР<ЛУТАНЕ<НИСКА ОЦЕНКА като човек.

религията не ви го позволява?
Религията не ми определя ценностите!До човек е!

не вярвате, че можете да се справите с ревността си в ЕНМ връзка? партньорът ви не би допуснал ЕНМ? други причини?
Няма ревност във връзка,в която сте се разбрали,че всеки ще спи където иска!
Не ми се е случвало,не съм допускала и не мога да дам друг отговор.

# 408
  • Някъде там
Е нали имаш блог за това ? "Рекламираш" го и тук.
Тези 12 човека които са като теб, само да те потърсят и "доведат" със себе си партньорите си и вече ще си изградила малка общност.
Може да си направиш и форум. Има достатъчно безплатни платформи за това.
12-те човека ще му се зарадват.
Щом четат тук може да те потърсят и на личен, не губи надежа.

# 409
  • сф
pilito, то и да сте казали и да не сте казали, това за мен нали се сещате от какво значение е? приемете, че пробвам. след време е възможно и пак да пробвам, защото нещата и нравите се променят - независимо на кой какво му се иска Wink

Fever Ray, твърдите, че никого не убеждавате и не се дразните, също и съм прочитала ваше мнение в темата как хората в крайна сметка за свободни да живеят както намерят за добре итн лицемерщини, маскирани под фалшива толерантност. това са ваши думи, в които ясно личи една непримиримост с позициите ми:

"Т.нар. брутална откритост реално е лицемерие и използване на другия"
"бикновено единият си "наляга парцалите" и не му е кеф, но си трае по определени причини."
"Тези, които искрено вярват в полигамията, просто не са с точния човек и затова имат вътрешен подтик да го търсят (докато го намерят), затова е лицемерие да стоят в недобра връзка в търсене на добрата."
"Етична немоногамия явно е нещо като неетична изневяра, прикрита зад добре звучащи извинения."
"Явно единствено креватните приключения са ценност в живота ти."
"Открито или тайно - все е унизително за всички участващи."
"Полиаморията е удобно извинение за липсата на любов, нищо повече."

daviz, разконспирирахте ми гениалната маркетингова стратегия Simple Smile.
да пояснявам ли, че това е шега или успявате да разпознаете?

# 410
  • София
Можеш да го тълкуваш както искаш. Ти попита, аз отговорих конкретно, но ти пак си правиш свои изводи. Интересното е, че на фона на това се изненадваш защо другите хора си правят насреща изводи за теб, а дори не отговаряш конкретно.
В цитатите не изказвам непримиримост (точно пък) с твоята позиция, а изразявам своята и отоговарям на зададените насоки в пъвия пост - именно защо хората масово не са поли-та.
Това са моите разбирания и моите изводи след твоите витиевати отговори.
Ако беше писала конкретно, можеше да не се налага да си вадя сама изводите, но виждам, че не само аз се налага да те чета между редовете.

# 411
Само празни приказки. Пак не разбрах, кое му е хубавото на това да знаеш, че партньорът ти си ляга и с други. И защо се разведе с бащата на децата си, не можахте ли да се договорите всеки да си го слага с когото си иска?
И в какво по точно се изразява чувството на oversharing? Чувстваш, че с другата се раздава повече, от колкото с теб, че с нея споделя интимни подробности за теб, че му е по важна от теб?

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 11:23 от Прекрасная Василиса

# 412
  • У дома... някъде
"Т.нар. брутална откритост реално е лицемерие и използване на другия"
"бикновено единият си "наляга парцалите" и не му е кеф, но си трае по определени причини."
"Тези, които искрено вярват в полигамията, просто не са с точния човек и затова имат вътрешен подтик да го търсят (докато го намерят), затова е лицемерие да стоят в недобра връзка в търсене на добрата."
"Етична немоногамия явно е нещо като неетична изневяра, прикрита зад добре звучащи извинения."
"Явно единствено креватните приключения са ценност в живота ти."
"Открито или тайно - все е унизително за всички участващи."
"Полиаморията е удобно извинение за липсата на любов, нищо повече."

Да разбираме,че това са вашите плюсове от ЕНМ?
Доста жалко ми се струва.

# 413
  • София
people.of.poly Да, точно тъй си е, ще настане експоненционално нарастване на полиаморни хора - децата ти ще бъдат от тях също; ще задраскаме някои постижения на цивилизацията ни, изкуството и науката - / Шекспир  примерно ще го изтрием от учебниците, щото говори за любов, дето не съществува, онази моно-любовта / и изобщо цялата тази захаросаност ще изчезне; ще създаваме напълно генетично моделирано здраво поколение и партньорите ни ще бъдат избирани по определени критерий. Да. И?
п.п. Е, ако ме застигне, пак няма да имам проблем, животът е техен, на близките ми и да си го живеят, както намерят за добре - важното е да са добре и щастливи с избора си. Няма нужда да чета и не, отново казвам, че не съм предубедена, колкото и да не ви се вярва ...

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 11:27 от pilito

# 414
  • сф
давам отговори само на градивни въпроси. на тези, чиято единствена цел е неуспешен опит да ме уязвят, не виждам защо да отговарям пространно. няма какво да тълкувам, направо ви цитирах. това не са изводи, а чисто и просто негативни и осъдителни окачествявания. понародному мисля се казва злоба това. наблюдавайт морето, отпуснете се, усетете бриза и дишкайте Simple Smile

аз не искам от хората да са масово полита, както вече многократно отбелязах.
pilito, в един прекрасен ден може това да ви застигне - вас или ваши близки, и тогава може пък изведнъж може да се окаже полезно, че сте малко запознати с ЕНМ. е, ще се наложи да четете нещо отново - този път без толкова предубеждение, но поне сега знаете, че това го има Simple Smile

Black Amarilis, нещо четенето с разбиране пак убягва. нищо, свикнала съм ви.

# 415
  • София
Black Amarilis, това са цитати на мои мнения по въпроса и са извадени от контекста на "дискусията" (каквато не се получи, понеже авторката така и не написа реалните плюсове и минуси, за да не си ги фантазираме ние, които сме без опит).

Нима въпроси за ежедневието ти, за отношенията при т.нар. партньорство и за статуса на децата в тези отношения не са градивни? Кои тогава са градивни според теб?
Какво например би обяснила на децата си ако утре дойдат и ти кажат, че са чули подобни на нашите тук изводи за теб? Как би ги убедила, че си щастлива с избора си да бъдете много партньори във вашите отношения и колко етични и морални сте? Обясни го не пространно, а кратко и ясно.
Всички в темата писахме, че теорията я знаем и сме я чели. Сподели от практиката, да не се уплашим, когато ни застигне. Wink
Дишкам си, не ме мисли. Даже си припявам.

# 416
  • сф
писала съм плюсове и минуси поне 4 пъти, ако ви е интересно, вижте ги.
на предишните страници има отговори на въпросите, зададени относно ежедневието ми, макар да не разбирам какво значение има на какъв тип почивки ходя.

# 417
Не целим да те уязвим, а да разберем какво толкова хубаво намираш в подобни отношения, че даже и ги рекламираш. Смяташ ли, че партньорът ти наистина държи на теб, можеш ли да разчиташ на него? Защо се разведе с бащата на децата си, не можахте ли да си договорите такъв тип отношения? Oversharing какво означава за теб? Партньорът ти да коментира вашите интимни отношения с другата ли? Нещо като - ми тя е дърво в леглото, ама живея в нейното жилище, тя готви, чисти и пазарува... Или на теб ти споделя за нея...

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 11:41 от Прекрасная Василиса

# 418
  • У дома... някъде
давам отговори само на градивни въпроси. .......

Black Amarilis, нещо четенето с разбиране пак убягва. нищо, свикнала съм ви.
Авторке,не мисля,че не чета с разбиране.
Последен градивен въпрос;
Такива отношения носят ли Ви щастие?

# 419

Общи условия

Активация на акаунт