Кралски работи и клюки - юли и август 2024

• 170 966
  • 1 630
  •   1
Отговори
# 75
Наистина е много готин престолонаследникът. Ще ми е любопитно дали Катрин ще бъде на финала на Уимбълдън.

Роклята й в жълто от горния пост е една от най-любимите ми.

# 76
Елегантна, красива жена, родена за ролята си.

# 77
Родена е Мидълтън.
Много дълго, упорито, целенасочено работи за да изпълнява добре задълженията си на принцеса и бъдеща кралица.
За мен това е най-голямата й заслуга. И в пъти по-ценна от някаква си житейска лотария какъв да се родиш.

# 78
Родена е Мидълтън.
Много дълго, упорито, целенасочено работи за да изпълнява добре задълженията си на принцеса и бъдеща кралица.
За мен това е най-голямата й заслуга. И в пъти по-ценна от някаква си житейска лотария какъв да се родиш.
Напълно съгласна съм и мисля, че това е основната причина, поради която Катрин е така обожавана от няколко поколения хора.

Упоритостта, уважението, достойнството никога няма да излезнат от мода. Катрин може да няма кралска кръв, може и дори аристократична кръв да няма, но има воля, желание и постоянство. Много хора по света се асоциират именно с това. Все пак, за да харесваш някого, трябва да намираш или искаш да намираш частица от себе си в него.

# 79
Леонор е придружила Фелипе в Таларн, Ллейда, за връчването на кралските депеши на новия випуск от скалата на сержантите, което се проведе в Базовата генералщабна академия за сержанти.

# 80
Може би съвсем малко не съм разбрана добре. Нямах предвид че Катрин е родена с кралска кръв, а че е родена за висока публична роля. Много от дамите, станали кралици, не са родени за това. Принцесите Александра Датска (по-късно кралица Александра, снаха на кралица Виктория)  и Дагмар Датска (императрица Мария Фьодоровна) също са дъщери на крал, който става крал малко случайно, да, членове  са на датското кралско семейство, но за кралици никой не ги е броял. Стават безупречни кралици. Кралица Мери (принцеса Мери от Тек - баба на кралица Елизабет) също не е била с кой знае каква кралска кръв или предназначена за кралица, а е тотален стожер на монархията. Други пък, родени за крале, като крал Едуард (херцог на Уиндзор) - чичото на кралица Елизабет, така и не извикват кралското в себе си.

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 14:50 от Beauty queen

# 81
Крал Чарлз III приветства сър Кийр Стармър по време на аудиенция в Бъкингамския дворец, където той покани лидера на Лейбъристката партия да стане министър-председател и да състави ново правителство след убедителната победа на Лейбъристката партия на общите избори.

# 82
  • Някъде там
И аз повече с брада ги харесвам обсъжданите крале 🙂 По-достолепни са някак с тях. Без брадите Фелипе има малко меко излъчване, а Фредерик вид на хлапак.

Хубави снимки сте пускали на последните страници, поизплакнах очите 😃
И Фред и Фелипе и Хокон и Вилем-Александър и за мен са по добре с бради. Не си представям Алберт с брада обаче.
Още малко докато излязат новите от днес.

Скрит текст:
Програмата.
Петък, 5 юли

Посещение на училище с Фондацията за предприемачество
09:50 ч.
Кралят участва в посещение в училище Nuussuup Atuarfia в Нуук, където се среща с ученици, участвали в проекти и състезания с Фондацията за предприемачество Kalaallit Nunaat.

Посещение на дневен център Naasut
10:00 ч.
Кралицата посещава новия дневен център Naasut в Нуук, където се работи по програмата за борба с тормоза на фондация "Мери" "Свободни от тормоз/Камагиитта".

Прием за обяд на кралската яхта Dannebrog
12.00 ч. на обяд
Кралската двойка е домакин на обяд на кралската яхта Dannebrog

Пристигане в Narsarsuaq и посещение на Igaliku
15.45 ч.
Кралската двойка пристига в Нарсарсуак, където е посрещната от члена на общинския съвет Мориц Карлсен.

Посещение на Игалику
17:00 ч.
Кралската двойка отпътува за Игалику, където техни величества се запознават със селището. Нарсарсуак и Игалику се намират в община Куджалек, която обхваща южния край на Гренландия.

На 23 юли Елизабет ще присъства на церемонията по дипломирането си в театъра Sheldonian в Оксфорд.Нейните родители и братя и сестри Емануел и Елеонор ще бъдат в публиката.

А следващата седмица  Филип и Матилде ще присъстват на възпоменателната церемония на Кенотафа в Лондон.
Стара снимка от предишно присъствие. Матилде с много хубава рокля.

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 17:02 от daviz

# 83
Виж няколко поста назад за традиционното облекло в Грeнландия, описание и ползване.
https://bg-mam.ma/p/1670529/48255625

deviz
"Ето информация за традиционното облекло, ако ви е интересно."

# 84
  • София
Ох, тук са страхотни Heart Eyes
Фреди е с фолклорен костюм, да, оттук и странното. Но е по-хубав от дамския костюм, който вече е наистина странен с тези необикновени гащи надолу. Но пък цветовете му са разкошни. А и в тези студове е разбираемо защо женската носия е такава, изглежда топла и удобна.

# 85
  • Някъде там
Мери посещава новооткрития дневен център по програмата "Свободни от тормоз" на фондацията ѝ.
За тази многогодишна програма в полза на децата, беше наградена с медала който носеше на официалните събития.

# 86

Много напета войничка (старшинка? 🙂) е Леонор!
И аз я харесах ,стойка,  държание ,харизма, ще стане кралица, няма да се срамуват, че жена.

# 87
  • Някъде там
Много мила снимка ♥️

Малък инцидент е претърпяла Мери вчера. Добре е и няма последици.
За да се ръкува с нея човек на инвалиден електрически скутер се приближил, подал ръка за ръкостискане, но натиснал газта без да иска и блъснал Мери.
https://www.sermitsiaq.ag/samfund/politi-elscooterkorer-rakte-si … -handtryk/2110720
Днес тя при малките дечица, Фредерик при големите.
Той посещава училището Nuussuup Atuarfia в Нуук, където се среща с ученици, участвали в проекти и конкурси с Фондацията за предприемачество, Kalaallit Nunaat.

# 88
Оле, колко е хубава снимката на Мери и детето, което прегръща ❤️ Хубава обиколка правят датчаните из Гренландия.

# 89
  • Някъде там
Снимка с голямо С ♥️.
Много приятно, земно, непринудено и зареждащо с положителни емоции турне, беше за мен.
За съжаление днес е последен ден.
Тези турнета много повече ми харесват от дп. По разнообразни дейности, места и хора се виждат. Да наблюдавам общуването им с обикновените хора също много ми допада.
Много усмивки уважение и любов дадоха и получиха Фредерик, Мери и децата.
Сега се радвам че Ф.острови останаха за следващата година.
Снимки и клипчета от вчера.

Ах тази Мери...
Дори полицаите забавлява.😀
Кралица Мери към полицаите на летището;
"Изглеждате прекрасно"
Полицаи; "Благодаря, кралице"
След 3 секунди... кралица Мери: "Кучетата"
https://twitter.com/OJoelsen/status/1809361378781642775?s=19
Скрит текст:
Докторант по разнообразието на растенията в Арктика за приятната изненадваща стреща :
Да видим датския крал Фредерик X и кралица Мери в Нарсарсуак определено не беше на дневен ред за първата ни седмица работа на терен, но това беше страхотна изненада! Като специален бонус имах възможност да разговарям директно с кралица Мери за моето докторантско изследване
https://x.com/BrandonWhit1ey/status/1809295826482532580

Скрит текст:
Крал Фредерик X и кралица Мери вървят по Кралския път към селището Игалику в Гренландия в петък, 5 юли 2024 г. Пътят е кръстен на посещението на Фредерик IX през 1952 г. Малкото селище се намира на полуостров Какорток в района на Южна Гренландия, където преди повече от 1000 години пристигат корабите на Ерик Червения.

Хубав и много сантиментален подарък са направили и подарили местни хора на Фредерик. Макет на неговата шейна.

Скрит текст:
Скрит текст:

Гийом и Стефани с малките сладури на земеделски панаир. Отдавна не са се ползвали. Много пораснали ♥️

Клипчето е страхотно.
https://www.instagram.com/reel/C9DS-_nNYAK/?igsh=MXdqZnlieHQyYXJvOQ==
Сладурчета

Последна редакция: сб, 06 юли 2024, 14:12 от daviz

Общи условия

Активация на акаунт