Помощ Хламидии.........

• 153 118
  • 769
  •   1
Отговори
# 255
да и за себе си питах Simple Smile Но няма смисъл аз да съм добре и той да ми ги лепва Simple Smile ако някой може да ни посъветва нещо  newsm78

# 256
without_name, аз съм лепвала такива гадинки. Взема се вагинален секрет, който до колкото си спомням също е доста важен, защото може да имаш някакви остатъчни в кръвта. (Дано не звуча глупаво, но така ми каза гинеколога  Embarassed) На партньора също трябва да се вземе секрет. По-добре да го мъчиш сега, отколкото, не дай си Боже да се мъчите после. Все пак и двамата си направете изследвания на кръвта. Не помня да съм имала някакви проблеми с лечението, оправи се с антибиотик, но после около половин година имах хламидия в кръвта, а вагиналния ми секрет беше чист. Успех с лечението  Hug

# 257
Благодаря ви Simple Smile Но аз хламидите ги излекувах Simple Smile сега въпроса ми е как мога да си направя пълни изследвания за венерически болести и изобщо възможно ли е ?

# 258
maf , не си имала хламидия все още в кръвта, а антитела срещу хламидиите Wink И аз съм чувала, че тези антитела се задържат в кръвта известно време, все пак не могат да се изпарят, но то си има различни титри, които са показателни - IgА и IgG.
Знаете ли, оставам с впечатлението, че повечето гинеколози не могат да ги разчитат резултатите, при все, че една гинеколожка ми каза, че всеки имал в организма си хламидии, но не знае за това hahaha    Shocked
Както и да е. Аз лично мисля, че когато човек се изследва за първи път за хламидии - може да си направи кръвен тест за хламидия. Ако е отрицателен - няма как да имаш или си имал и да нямаш антитела в кръвта.
А ако е провел лечение и иска да разбере дали има все още или не - лекарите на запад твърдят, че комбинираният тест е най-сигурен(обаче е много скъпо, което е тъпо). Това е кръвен тест + ДНК тест на хламидия, търсена в цервикален секрет.
Хубаво е да се изследваш за всяка венерическа болест поотделно, че май няма общ тест.
Във влагалищен секрет се търси - бактерии, трихомони и гъби. Кръв се изследва за микоплазма и уреаплазма, кръв за СПИН и Хепатит, кръв за токсоплазмоза, за хламидия споменахме.
Аз се питам друго - цитонамазката няма ли да покаже какво е общото положение там долу? Защото съм чувала, че на някои резултати от цитонамазка пишело: "Съмнение за хламидия"...
А на мен никога не са ми правили цитонамазка. На 27г съм.

Последна редакция: вт, 08 сеп 2009, 17:41 от ArtOfRali

# 259
 та това беше и моят въпрос де, какво може да покаже една цитонамазка Simple Smile то ми е ясно, че за спин отделно ще се изследвам. Ама как така не си си правила цитонамазка? Трябва обезателно да отидеш!!!

# 260
Aми ходила съм доста пъти досега на гинеколог и той никога не ми е правил цитонамазка. А навсякъде чета, че са им правили и ми стана странно защо на мен никъде не са ми взимали материал за цито?!?!

# 261
препоръчвам ти да отидеш и сама да си поискаш Simple Smile

# 262
здравейте, ще споделя мнението на една докторка за хламидиите, надявам се да не е вярно, но....Та според нея веднъж след като имаш хламидия след това дори и да се излекуваш е временно. При всеки спад на имунитета на организма, тази инфекция отново се активира.

# 263
ох............ newsm45 newsm45 newsm45

# 264
Здравейте, писах и в проблемното, в темата за хламидии, но за съжаление получих само един отговор. ЗАтова реших да пиша и тук и знам, че ще се намерят повече хора да ми отговорят Simple Smile . След 2 курса лечение пак имам положителен тест  Crossing Arms Полов контакт съм имала, но само и единствено с презерватив. Изписаха ми двойна доза антибиотик този път, да се надяваме, че ще ми е за последно! Въпросът ми е   след колко курса лечение успяхте да се преборите, резултатите трайни ли са и трябва ли да прекратя контактите с партньора било то и с презерватив ?

# 265
А момъкът лекува ли се?
С кръвен тест ли ти определят наличието на антитела?
След двете лечения има ли промени, каквито и да са в стойностите на антителата?

Добре е да се посъветваш и с друг лекар. Мен специално това непрестанно тъпчене с антибиотици и удвояване на дозите би ме притеснило невероятно много Confused Няма да загубиш нищо, ако спреш за момент и се ориентираш в обстановката, чрез консултация със друг специалист по тези болести Hug По принцип идеята на лечението с антибиотици е да приключи с един курс. Втори назначен говори, че нещо не е било дообмислено, а трети ( с удвоена доза Shocked ) звучи направо грубо несериозно.

Иначе - няма смисъл да спирате секса, ако използвате презервативи Naughty

Пожелавам ти успех в борбата Praynig Има малка вероятност дори вече да сте го постигнали, но поради некадърност на някой да не разбирате това. Все пак трябва да се докаже.

# 266
Благодаря ти за отговора Quasimodo. Сега да обясня малко  Mr. Green моят човек и той се е лекувал заедно с мен, изследвала съм ДНК на влагалищен секрет. След първия курс постъпихме меко казано несеризно и имахме контакт без презерватив, с което си обяснявам последвалия + резултат, но сега спазвахме стриктно указанията и пак беше +. Предполагам влача този ужас с мен отдавна и се налага по-продължително лечение. Доверие в този доктор имам ... не го поставям под съмнение (за сега)  Mr. Green
П.С. Честито на теб и половинката ти!!! Аз не пиша много много, обаче дебна навсякъде  Blush  Embarassed

# 267
Благодаря Hug Дано скоро да има повод и ние теб да следим за хубави неща Praynig

Обаче за тази хламидия newsm78 Какво сега? Удвояват ви дозата от същия антибиотик, който сте пили до сега ли?!? Я напиши, какви са точно антибиотиците, които гълтахте втория път. Предполагам, че не е един, а комбинация някаква Thinking Не че ще мога да кажа нещо конструктивно, но ми е любопитно Blush

# 268
Първия път пихме Азитрокс, милиграмите не мога да кажа, не си ги спомням. Те са 3 хапчета - първи ден 2 бр. наведнъж, на 2-рия 1 хапче. Втория курс на лечение беше със Сумамед по същата схема. Сега пак изписа Азитрокса, като каза да ги изпиеме по същия начин, една седмица почивка и да повториме приема  Rolling Eyes

# 269
Това Азитрокс ни го изписаха, но заедно с Дотур срещу уреаплазма Crazy 'беш ли му майката вече дали наистина има някой в тази държава, който да знае, как точно и с какво се преборва тази гадост newsm78
Добре де - хубаво е, че имате доверие на дока, но все пак, какво ви пречи да се консултирате и с друг? Приемането на антибиотици в такъв дълъг период не е шега работа Confused Иначе ние проверихме ('щото и на нас ни се наложи втори курс) и Азитрокса си е насочен наистина срещу точно такъв вид гадове. Дано да успеете Praynig

Общи условия

Активация на акаунт