Помощ Хламидии.........

• 153 102
  • 769
  •   1
Отговори
# 600
Момичета, имам въпрос: Изследванията за хламидии поемат ли се от здравната каса?

# 601
Не, само за бременни и при определени условия за възраст май. И то доколкото си спомням само т.нар. сух тест - нещо като тест за бременност с тес-лентичка. Но това беше преди време, когато аз бях бременна. Сега не знам дали има промяна.

# 602
на мен ми ги пусна личната за хламидии,а на съпруга-уролога.безплатни са,само дето в лабораториите са се изхитрили и ти пускат и сегашна,и пак ти искат 30 лева най-малко,фактически само миналата инфекция ти е по касата.Но пак си е помощ,все пак.Успех!

# 603
Благодаря за отговорите, момичета  bouquet

Смятам да направя изследванията предварително, преди бременността. Чудя се обаче дали да си платя в лабораторията направо или да отида при гинеколог и той да ми даде направление за  изследванията.

Ако отида без направление, направо в лаборатория, трябва да ми направят изследвания за стара и нова инфекция ли? Това ще бъде ли достатъчно или трябва да се търсят и антитела?
Извинете ме за въпросите   bouquet

# 604
  • до едно тепе
Сега не знам как е,но на мен миналата година ми взеха 20 лв за изследване за хламидия от секрет въпреки,че бях с направление.Касата не го поема.По време на бременност не знам какво е положението все още Crazy

# 605
на мен ми ги пусна гинеколога.За стара и нова инфекция платих тази година към 26 лв.До колкото знам не се поемат от здравната каса

# 606
Преди година си правих изследвания за хламидия и изобщо не съм минавала през лекар.Отидох си в лабораторията(правих ги в Бургас) , казах че искам изследване за хламидия , платих си и след 1-2 дена си получих резултатите !

# 607
Благодаря за отговорите   bouquet

# 608
Това е списък с всички изследвания, които НЗОК поема - http://services.nhif.bg/NZOK_References/faces/__ADFv__?_afPfm=-z … 500&_rtrnId=0
За хламидия - само сух тест - "Пакет клинична микробиология:Chlamydia (сух тест)" Това е в НРД 2011.

# 609
Момичета, хламидията не се причинява от вирус, а от бактерия Peace
Вътреклетъчен паразит:)

# 610
ако един от двамата има игг - положителен резултат, лекарят съветва другия да не пие антибиотика преди да пусне и той изследвания...как смятате? да се губи ли време и средства в пускане на такива или направо антибиотика, оф и аз незнам, но приемам съвети

# 611
  • София
Be Light   задължително АБ трябва да пие и партньора и никакъв кекс докато трае лечението /опасност от реинфекция/
Контрола след 40 дни.

Желателно е да се пускат и двата Иг.-а
Иг.А и Иг.Г
Контролата е добре да се пусне в същата лабор-я

# 612
  • София
Здравейте момичета,изчетох цялата темичка днес и много неща ми се изясниха по въпроса за гадната хламидия,която за съжаление и аз имам.Мен ме тормози обаче един друг въпрос.Значи ще започна историята от начало:
Преди 4 години ми откриха хламидия,нямам спомен какви са били показанията на ИгМ и ИгГ,но пих АБ,след което ми гориха раничка и 2 месеца след това бях бременна с второто си дете.Не помня даже дали съм пускала повторно изследане 40 дни след лечението.Тогава аз бях положителна,а мъжът ми отрицателен.След раждането по ред причини и естествено немърличост от моя страна не бях ходила на гинеколог и отидох чак преди месец и половина.Взеха ми цитонамазка,която излезна добра м/у 1 и 2 група,пих някакви хапчета и свещички Полижинкс (имах течение).На първия преглед споменах на докторката,че ме е лекувала от Хламидия и тя каза да пуснем в такъв случай профилактично пак.Изледването излезна ИгМ отрицателно,а ИгГ 1.36 при рефрентни стойности над 1,1 (+) Изписа ми Авелокс 7хапчета,по едно на ден,след него Ципрофлоксацин 7 дни на 8 часа по 1 и глобули Бетадин.Лечението с лекарствата приключих преди една седмица,но след като го приключих имах неблагоразумието да имам полов контакт с друг партньор и то без предпазни средства  Embarassed Embarassed Сега съм страшно притеснена да не съм му прехвърлила бактерията и на него при положение,че само ИгГ е било положително и съм провела лечение.Втората контрола трябва да пусна чак по средата
 на декември,а до тогава ще се побъркам.Утре съм при гинеколожката,тъй като имам и раничка,която трябва да се гори и естествено и с нея ще говоря,но след като прочетох тук темичката реших и вас да попитам.Благодаря предварително на всеки отговорил!

# 613
  • София
Изследването ти показва наличие на антитела, но не и наличие на жива бактерия /ако има такава - ще има инфекция/. Т.е няма как да си го заразила. Много сложен е цикъла на развитие на Хламидията Simple Smile
С АБ лечение / в твоя случай/ се цели да се унищожат остатъчните сегменти от патогена.

ПП. Мъжа ти лекува ли се успоредно с теб. Много рядко , но се е случвало само единия партньор на е с (+) тест / на мен  са ми известни само 2-3 такива случая за 7-8 год. Simple Smile /сподели от момичетата/
Но,  задължително се лекуват и двамата партньори

# 614
  • София
Сега нищо не е пил,така ми каза докторката,но ми препоръча да си пусне и той за всеки случай изследване,което все още не сме пуснали.Тогава дадох много пари за лекарства и моите изследвания и за него не останаха.Сега обаче с моето второто и той ще направи,ако се наложи ще пие каквото трябва,макар че ще е след мен.Иначе с него се пазим и нищо не сме правили,затова от него не се притеснявам,че ще получа реинфекция.
Но за другото denis_d много ме успокои,аз съм егати и тъпанарката...

Общи условия

Активация на акаунт