Помощ Хламидии.........

• 152 284
  • 769
  •   1
Отговори
# 630
  • София
pufpafka

Браво!
Радвам се за теб Simple Smile

# 631
Здравейте! Току що видях резултатите от изследването за хламидии и се притесних много. Моля, ако някой може да помогне с разчитането на тези резултати да помага. Час при лекаря ми има чак за следващата седмица, а до тогава ще се побъркам от притеснение.... Ето какво показват изследванията:

Chlamydia trach. IgG   2   АЕ   < 9 отр.; 9 - 11 граничен; > 11 пол.
Chlamydia trach. IgM   22   AE   < 9 отр.; 9 - 11граничен; >11 пол.

Аз лично виждам отклонение при единия показател, но доколкото разбирам това е млада инфекция, а не стара и не знам какво следва...От всичко прочетено тук обаче схващам, че лечението е трудно и гадно с много антибиотици. А заради други заболявания аз почти не бива да пия такива...

# 632
  • София
rumstvo

Имаш свежа инфекция.
Трябва да се лекувате /заедно с партьора/ и никакъв секс по време на лечението.
Лечението може да е само с 1 АБ / напр. Вибрамицин.
Контрола след 40 дни /след лечението/

Добре е да пиеш също  Цитросепт и Пробиотици

Не е страшно, лекува се - не се притеснявай

Пиши какво е казал лекаря
Не се съгласяй на  лечение с еднократни дози АБ / или 2-3 дни лечение, не са ефективни и се налага повторен прием на по-силен АБ, освен това има опасност от мутация на щама и лечението е по-трудно/

# 633
Благодаря за бързия отговор, denis_d! Притеснена съм изключително много, защото виждам, че при иначе здрави хора се лекува доста трудно, а аз мога да пия само малка група антибиотици, защото имам и автоимунни заболявания, както и не мога да взимам лекарства стимулиращи имунитета...С две думи при мен е повече от сложно...! А означава ли, се като инфекцията е свежа, ще мине по лесно или напротив организма тепърва почва да се пори с нея...и не се знае как ще я пребори?! И още един може би глупав въпрос ако някой знае отговора: кога се смята, че си излекуван - като и  IgG, IgM са в норма ли?!

# 634
  • София
rumstvo 
Няма значение каква е инфекцията - важно е да се приложи адекватно лечение.
Трябва ти добър АГ.
Ако не се подходи правилно, може да с наложи прием на по-силен АБ.
Да, по нивата на Иг. Г и Иг.М /или А/ се съди дали лечението е успешно.
Добре е контролата да се направи в същата лаборатория/ по-лесно се сравняват и тълкуват резултатите/

# 635
Отново ти благодаря за бързия отговор, Денис! За сега гинеголога ми предлага да вземе и ДНК тест и успоредно пак да пуснем кръвни изслевания, но след две седмици. Защото инфекцията е свежа и ДНК-то ще го засече. Трябвало обаче да минат 60 дни след оперативни намеси, каквито аз съм претърпяла, за да може да вземе ДНК. Поне така ми каза. Иначе гинеколог предлага Вибрамицин като антибиотик, но не съм сигурна, че другия лекар, който консултира автоимунното заболяване ще се съгласи. Той по-скоро е за Ципрофлоксацин като антибиотик, защото Вибрамицина е от непозволена за другите заболявания група. Но ще трябва да го уточнявам. За сега чакам около 2 седмици. Надявам се, че през това време гадинките няма да направят големи беди в мен! Иначе доколкото разбрах, антибиотика се започва в първия ден на цикъла и се пие в общия случай около 3 месеца. Но ако не се получават нещата може и по-дълго.

# 636
  • София
За Ципрофлоксацин не зная каква е схемата, но при Вибрамицина лечението е 10-15 дни / по преценка на лекаря/
Как така 3 месеца - няма такова АБ лечение /АБ се приема 7-10 -15 дни средно, при по-тежки случаи може и повече /напр. 20-30 дни  при по-сложни случаи на Лаймска болест   Simple Smile /

Добре е да направиш изследването в същата лаборатория / по-лесно се сравняват резултатите/

# 637
На мен ми изписаха Ципробей, но леля ми работи в аптека и ми каза да си взема ципрофлоксацин- било същото, но по евтино.
 Аз пих на 12 часа, 14 дни. И така два курса. Пак повтарям, че според мен ефекта се получи по-скоро от цитросепта. Ципрофлоксацина има умерено влияяние върху хламидиите.
Има го това при мен, че аз не пия лекарства- никакви.А Антибиотици изобщо, само в краен случай- пред три години, пих този ципрофлоксацин само заради хламидийната инфекция(иначе за грип и настинки дори аналгин и аспирин не си позволявам да гълтам, лекувам се само с природни средства. За това може би лекарството, макар и слабо си свърши работата почти от раз.

# 638
denis_d, явно не съм обяснила правилно! Нямах предвид 3 месеца непрекъснато, а по скоро 3 курса. Пие се примерно 10 -дни или колкото лекаря прецени, прави се контролно изследване след определен период, после ако се налага се пие още 10 дни и пак котролно изселване и ако не е изчистено пак 10 дни и пак изследване. Поне така схванах от това, което ми каза лекаря. Виж ако и след това показва, че има инфекция при кръвните изселдвания какво следва?! След прием на толкова антибиотици?! Продължаваш с други или просто спираш и почиваш малко от лекарствата?! И още нещо се чудех - може ли антибиотика да се започне ведната, за да не се чака или трябва задължително да се чака първия ден на цикъла, за да се започне приемането му?
За лабораторията мислех си да я сменя и да ползвам Кандиларов, защотоползвах Цибалаб, но за там виждам много отрицателни мнения за неточни резултати тук във форума.
pufpafka, дано Ципрофлоксацина да подейства и при мен и ефекта да не е умерен, а да ме излекува, защото се очертава като единствения антибиотик, съвместим с другите ми заболявания. Цитросепта не мога да го пия, защото е имуностимулатор, а аз пия лекарства за потискане на имунитета в момента и не мога да ги спра в близките седмици, за съжаление...Само ги намалявам!

# 639
  • София
rumstvo 
ОК. Simple Smile
Пиши както лечение сте избрали  с лекаря и  по каква схема
Пожелавам ти бързо да се излекуваш

# 640
моля те сподели после какво решение сте избрали, че и аз съм пред дилема какво да се правя  newsm78

# 641
Vianita, защо сте в дилема вие?

# 642
  • София
моля те сподели после какво решение сте избрали, че и аз съм пред дилема какво да се правя  newsm78

rumstvo  има Ав.Им. Заболяване и трябва много внимателно да се подберат най-подходящите медикаменти
При всички останали случаи лечението не е проблем / освен ако не си алергична към повечето АБ /

# 643
Vianita, ще пиша тук разбира се, за да съм от полза и на другите. Но няма да стане бързо - чак след 30-ти този месец ще могат да вземат ДНК тест. После ще чакам резултатите и после ще пиша какво са решили лекарите.
pufpafka, искам да те питам след Ципрофлоксацина и IgM и IgG ли спаднаха под референтните стоиности? Ако IgG пада бавно и с месеци както чета във форума, колко време чакаш, за да видиш че е изчезнал напълно? И през това време какво правиш прилагаш някакво лечение с имуностимулатори ли? 

# 644
Ами игм щом спадне значи няма активна инфекция, игг беше леко завишено, но не много над референтните. Аз като цяло водя доста здравословен живот и си пия имуностимулатори. Просто пиех по високо количество и наблегнах на грейпрфрутите от плодовете плюс енгистола. След месеци, като направих повторният тест и игг беше паднало. Докато не падне поне игг доста под референтните, никакъв секс без предпазни средства(това включва и френската любов и ласки) а най добре е да тествате и партньора.

Та ако ме питаш за съвет,лично мнение е, нямам медицинско образование, направи си курса с антибиотици и щом не можеш да пиеш имуностимулатори гълтай грейпфрути  Grinning. След три седмици след курса антибиотик, направи контролно изследване, ако игм е паднало под референтните стойности,а игг е не много над референтните, не прави втори курс с антибиотик, ами изчакай поне още три, пет месеца, през които прави само контрола игм. Ако няма през това време активна инфекция разразила се наново, направи след пет месеца игг, ако са паднали си излекувана, ако не падат действай пак с антибиотик-друг.

Не пиии хаотично и безразборно, последователно различни антибиотици, защото гадината мутира доста лесно, според това което чета за нея. И наблягай на грейпфрутите, щом не може да пиеш имуностимуланти  Rolling Eyes
Денис ти какво мислиш за един такъв вариант на тестване?

Общи условия

Активация на акаунт