Помощ Хламидии.........

• 152 286
  • 769
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Ами игм щом спадне значи няма активна инфекция, игг беше леко завишено, но не много над референтните. Аз като цяло водя доста здравословен живот и си пия имуностимулатори. Просто пиех по високо количество и наблегнах на грейпрфрутите от плодовете плюс енгистола. След месеци, като направих повторният тест и игг беше паднало. Докато не падне поне игг доста под референтните, никакъв секс без предпазни средства(това включва и френската любов и ласки) а най добре е да тествате и партньора.

Та ако ме питаш за съвет,лично мнение е, нямам медицинско образование, направи си курса с антибиотици и щом не можеш да пиеш имуностимулатори гълтай грейпфрути  Grinning. След три седмици след курса антибиотик, направи контролно изследване, ако игм е паднало под референтните стойности,а игг е не много над референтните, не прави втори курс с антибиотик, ами изчакай поне още три, пет месеца, през които прави само контрола игм. Ако няма през това време активна инфекция разразила се наново, направи след пет месеца игг, ако са паднали си излекувана, ако не падат действай пак с антибиотик-друг.

Не пиии хаотично и безразборно, последователно различни антибиотици, защото гадината мутира доста лесно, според това което чета за нея. И наблягай на грейпфрутите, щом не може да пиеш имуностимуланти  Rolling Eyes
Денис ти какво мислиш за един такъв вариант на тестване?

Peace съгласна съм с теб  - контрола - 40 дни след лечението  /антителата падат бавно, особено Иг.Г/

# 646
Цитат
Та ако ме питаш за съвет,лично мнение е, нямам медицинско образование, направи си курса с антибиотици и щом не можеш да пиеш имуностимулатори гълтай грейпфрути 

Антибиотик и грейпфрут по едно и също време ?Това май не е много добра идея Simple Smile

# 647
Е не по едно и също де  Rolling Eyes  През разстояние, два пъти на ден е антибиотика .....

# 648
Лично аз не бих вземала грейпфрут през дните в които трябва да вземам антибиотик .

# 649
  • София
Лично аз не бих вземала грейпфрут през дните в които трябва да вземам антибиотик .

Защо?

# 650
От това което съм чела , грейпфрутите взаимодействат с много лекарства , намалят действието им или пък дори могат да дадат отклонение при разни кръвни тестове.
Някои препоръчват да не се ядат 1-2 часа преди и след лекарства , но лично аз за по сигурно не бих го яла изобщо докато съм на някакви лекарства .

http://www.mayoclinic.com/health/food-and-nutrition/AN00413

# 651
Специално за хламидиите, не бих ги пропуснала, защото инфекцията се повлиява много силно от тях. Претегляш риска и се действа. Аз пиех антибиотик с цитросепт, което е извлек дори от грейпфрут.......Изтрепах ги гадините  #2gunfire
Така, че се пие, яде на гладно грейпфрути(заедно със семките(дори бих го пуснала на блендер и да стане на сок, сега като се замисля  Rolling Eyes) След половин час-храна и след това антибиотик..... Peace

# 652
Аз пък бих си направила курса с АБ и едва след това бих вземала цитросепт Simple Smile
В нета има доста информация , така че който иска може да прочете  Mr. Green

# 653
  • Северозапада
Нека попитам и тук. Ако аз си направя тест за хламидии, и резултатите са отрицателни, това означава ли автоматично, че на партньора ми също ще са отрицателни? Или не?

# 654
По принцип-ДА, де факто- Не. Денис беше писала по-напред, че има случаи, редки, но има, когато само единият е носител и/или боледува, а другият партньор не. Въпрос на имунитет и шанс.

# 655
  • Северозапада
Благодаря Пуфпаф! Всъщност очаквах точно ти да ми отговориш   bouquet

# 656
Всичко е поправимо ,не се предавайте

# 657
  • София
Здравейте отново от мен момичета.Скоро не съм писала,че нямаше нищо ново.Да припомня за какво ставаше въпрос.Преди 5 години ми откриха хламидия IgG и IgM положителни,при мъжът ми отрицателни,пих АБ,след което ми гориха раничка и забременях с второто си дете.Тази есен бях на гинеколог,заради течение.Пуснах и изследване за хламидия и ми излезна IgG положително.Лекарката ми каза,че след като мъжът ми преди време е бил отр. да не пие АБ,но е хубаво да си пусне едно изследване (така и не го направихме тогава  Embarassed ) Аз бях на Авелокс и Ципрлофлоксацин.Глобули от 3 месеца смених няколко вида.Онзи ден пак бях при нея,защото по принцип пак имам раничка за горене,но първо трябва гадното течение да изчезне,пусна ми само талон за изследване на хламидията след лечението на АБ.Вчера пуснах за мен и този път и мъжът ми и ето какво стана:

Аз- IgG-7,45 ,IgM-8,25
Мъжът ми-IgG-27,3,IgM-4,85  Shocked

При рефр. ст-ти 0-9(отр.),9-11(гранично),над 11 (пол.)

Направо се ошашках,аз бях сигурна,че при мен ще има още положителен резултат,а при него на 100% ще е отр.,да ама не .Сега се чудя дали преди време резултата е бил грешен (неговия) или вчера да не са ни обърнали колбичките с кръвта  Rolling Eyes Ясно ми е,че ако преди месец и половина му бяхме пуснали и на него изследване сега щях да съм по-наясно или ако беше пил с мен лекарствата,но....Сега в понеделник ще отида при лекарката да изпише АБ,знам че и аз ще пия с него,но се чудя дали да не му пуснем още едно изследване да направим съпоставка?Вие какво ще ме посъветвате?

# 658
  • София
Ross_
Твоето изследване показва, че нямаш Хламидия
Мъжа ти има -  стара нелекувана хламидия.
Редно е сега и двамата да пиете АБ - заради мъжа ти

Когато има Хламидия задължително се лекуват и двамата партньори.

ПП.Ако не се лекува сега /мъжа ти/ след време може да има проблем с костите и ставити /ревматоиден артрит, напр./ Хламидията уврежда ОДС-ма /кости, стави и т.н./
Лечението е АБ + Цитросепт + Пробиотик
Контрола - 40 дни след лечението

Ти си направи МБ

# 659
Моля качете имам ли хламидии при тези стойности IgG 36AE , IgM 9AE

Общи условия

Активация на акаунт