Януарчета 2025 тема 2

• 42 659
  • 734
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Здравейте,момичета, вчера ми се случи да изпитам доста странна болка/схващане и бех искала да попитам дали някоя от Вас също е изпитвала подобна, че малко се притесних. Става въпрос за нещо като все едно схващане или спазъм около корема след ставане от леглото, не знам дали е признак за контракция, но доста ме стресна, по-рано през деня ми се наложи да вдигна тежко и не знам дали това схващане се дължи на това.. Confused

Редовно ме опъва, ако стана рязко. Не го намирам притеснително Simple Smile

# 391
И мен онзи ден ме опъна рязка, пресегнах се да дръпна нещо и ме сряза ниско долу. Преди това като ставах от дивана една сутрин пак така. Понякога и леки боцкания имам. В крайна сметка матката расте, корема се разтяга, кръста започва да ме схваща при по продължително лежане. Ако не се повтори или няма други притеснителни болки гледам да не се паникьосвавм излишно... Не знам какво имаш предвид под тежко, но в крайна сметка сме хора с достатъчно ангажименти и задължения, няма как на 100% да вдигаш само чашата с водата Simple Smile Аз си извършвам всички домашни задължения, просто легена не го пълна целия а на половина и се разхождам Grinning Иначе торби, тежестии избягвам да мъкна. Вече съм и повечко хоум офис. Но в крайна сметка гледам да се движа, то залежаването по-зле.

# 392
Мен ме боли всяка сутрин корема и през нощта.  Точно като стягане и опъване . Онзи ден кихнах и така ме сряза рязко, че се притесних. Относно вдигането на тежко , аз го избягвам, но няма как да не си вдигам детенцето, а тя е около 11 килограма .

# 393
Мен ме боли всяка сутрин корема и през нощта.  Точно като стягане и опъване . Онзи ден кихнах и така ме сряза рязко, че се притесних. Относно вдигането на тежко , аз го избягвам, но няма как да не си вдигам детенцето, а тя е около 11 килограма .
На мен ми звучи точно като контракций. Магнезий пиеш ли? С предната ми бременност имах прокървяване в 6 гс и от тогава докато родих бях с такива контракций. Пиех магнерот 3х3 и пак не се повлияване много 2 пъти се наложи да лежа и в болница. Попитай следящия все пак при преглед те виждат когато матката контрахира. Пожелавам успех и дано е просто от самото разтягане.

# 394
Аз съм с контракции от 2 седмици,сега съм почти 16г.с Първо си мислех ,че това придърпване и опъване е заради разтягане на матката. След като се появиха вече и болките се оказах със силно контрактилна матка . Така че ,направи консултация с проследяващия.

# 395
Ще й се обадя задължително.  С първата бременност започнах Магнерот от 4ти месец . На ФМ ми казаха, че матката ми е със запазена дължина, на 4ти Септември съм на втора ФМ и ще видя този път как е . Възможно ли е да е от физическо натоварване , въпреки че само вечер и сутрин ме боли , защото доста често се преуморявам  ?

# 396

Това е доста често, при мен се случи 2-3 пъти , не повече. Но пък ми каза , че си имам леки контракции преди седмица, като бях на преглед и ми изписа магнезия. Да го пия, като след 2 седмици даже ще увеличим дозата на магнезия.

# 397

Това е доста често, при мен се случи 2-3 пъти , не повече. Но пък ми каза , че си имам леки контракции преди седмица, като бях на преглед и ми изписа магнезия. Да го пия, като след 2 седмици даже ще увеличим дозата на магнезия.
От днес го започнах 2×2 . Гинеколожката каза да се придържам към тази доза, но не знам дали не е малко . Ще видя как ще ми се отрази . Май позакъснях , вече съм почти в 19та седмица .

# 398
Много тихо в нашата групичка 😊
Как сте момичета?

# 399
Аз съм добре, потвърдиха ми онзи ден момиченце💕 от бхс резултатите след над 2 седмици чакане излезнаха супер. Сега аг ме накара 1 седмица всеки ден по 3 пъти на ден да меря кръвно, защото  на прегледите ми излиза 130/80. Предписаха ми акард 150мг. Обаче 2 дни меря и всъщност ми излиза 110/65 горе долу близки числа. Явно много се притеснявам/вълнувам по прегледите и така. Пия си вече магнезий 2х1 за сега. Но не съм имала оплаквания, просто ми го включиха от сега. Аз пиша и в тази група, защото ми изместиха термина за началото на февруари, но може и януари да се случат нещата

# 400
Аз съм на ФМ на 27.08 и просто вече нямам търпение. От ден-два много по-рядко и слабо я усещам как се мърда и ми е едно притеснено и тъжно. В четвъртък много се мърдаше и имам чувството, че се завъртя някак и сега като рита и бута по-слабо се усеща. Нямам търпение да мине още седмица и да я видим. 🥹

# 401
  • Пловдив
Аз съм в понеделник на преглед и също нямам търпение да ги видя. Почти сигурна съм, че усетих едната току-що, но според мъжът ми бил пулса ми😂 имам чувството, че пулсът го усещам по целия корем, отвсякъде 😂😂😂

Последна редакция: сб, 17 авг 2024, 18:46 от Лятна буря

# 402
И при нас е добре за момента. Мърда от време на време, при по-силен удар се радвам, като за първи път, че с тази предна плацента са ми намалени очакванията откъм движения😅 Чакам си феталната в началото на септември с нетърпение вече.

Аз имам женско питане. Как сте с либидото дами? При мен с първата бременност беше кръгла нула, с тази наваксва х100. Мъжът ми не се оплаква, но аз се чувствам направо нелепо понякога. Знам, че доста хормони играят, ама все пак такава разлика с предния път😂

# 403
И аз съм така с кръвното на всеки преглед при лекар е 120/130 на 80, а вкъщи винаги 100/60, но съм си била така и преди бременността много се притеснявам от доктори.

# 404
Аз пиша и се оплаквам и в декемврийската тема. Цял ден ме боли гастрит, място не си намирам, АГ-то не ми отговаря.. Добре, че малко ми поразмина за момент.
Иначе бебчо го усещам от 18г.с.,но аз съм много слаба и със задна плацента. Сега вече 20+4г.с го усещам доста силно, вчера беше страшно активен цял ден, чак се замислих нормално ли е 😅 Чакам понеделник да го видя на ФМ 💙

Общи условия

Активация на акаунт