Януарчета 2025 тема 2

• 40 216
  • 734
  •   1
Отговори
# 720
А до колко на брой са горе долу вашите контракции на денонощие? Аз имам дни в които имам 3 примерно за 1 час, после 4 часа нямам никакви... Или дни в които са повече от 10... Моето също е седалищно и мн силно рита, постоянно е активно и ме рита ниско сякаш отдолу ще се покаже краче, това допълнително мисля че прави да има повече стягания

От моето АГ знам, че не трябва да са над 10. Ако са над 10 е добре да влезеш в болница за да те поналеят със системи

# 721
  • Пловдив
Аз забелязвам, че в първите часове след ставане имам 1-2,може би е свързано с приема на магнезий докато подейства. През деня рядко имам. И вечер пак се почва, поне 4-5 всяка вечер, като понякога са на по-малки интервали. Не са болезнени при мен, но имам чувството, че ми се стягат дори гърдите нагоре и дихателните пътища.

# 722
Аз забелязвам, че в първите часове след ставане имам 1-2,може би е свързано с приема на магнезий докато подейства. През деня рядко имам. И вечер пак се почва, поне 4-5 всяка вечер, като понякога са на по-малки интервали. Не са болезнени при мен, но имам чувството, че ми се стягат дори гърдите нагоре и дихателните пътища.

И при мен не са болезнени. Но целия корем се стяга, става на камък. Коя седмица си?

# 723
А забелязали ли сте коя форма на магнезий ви действа най добре? Магнерот или магнезиев диаспорал или някакъв друг вид? Също така искам да попитам за но- шпа - пиете ли, понеже чета разнопосочни мнения, че може да изглади шийката, което не е препоръчително

# 724
А забелязали ли сте коя форма на магнезий ви действа най добре? Магнерот или магнезиев диаспорал или някакъв друг вид? Също така искам да попитам за но- шпа - пиете ли, понеже чета разнопосочни мнения, че може да изглади шийката, което не е препоръчително

В магнерота има много малко магнезии, и представи си колко процента се усвояват. Аз не пия нош  именно заради шийката. Единични случай може, но не за ежедневна употреба

# 725
  • Пловдив
Жаки, влизам в 27-ма точно. На мен магнерот ми е предписан, но може да пробвам и магнезиев диаспорал, ако той се усвоява по-лесно.
Но шпа пиех тази седмица, тъй като миналата сряда имах контракции доста често и ми предписаха повече лежане и но шпа. От вчера не го пия, ще го оставя за някой по-спешен случай.

# 726
Пия от много време магнезий(магнерот) и но шпа. Контракциите намаляха постепенно, магнезия е с натрупване.
Пия 2 по 2 магнезий и 2 по 1 но-шпа.
Относно течението и аз го имам все ми е мокро бельото 😳 и трябва да съм с ежедневни... Установявих, че има и изпускане на урина😩
И с предната бременност бягах в 24гс в спешното, защото си мислех, че изтичат води! Не са...
Аз съм с друг проблем 😐
След две раждания нормално ще се наложи най-вероятно секцио, заради отлепено стъкловидно тяло на окото. На 25ти октомври ще имам становище от офталмолог.
И както бях силна и вилна, че ще раждам без екип(нали трето раждане) плановете ще се променят. Милиони въпроси имам в главата си!

# 727
  • Варна
Пия от много време магнезий(магнерот) и но шпа. Контракциите намаляха постепенно, магнезия е с натрупване.
Относно течението и аз го имам все ми е мокро бельото 😳 и трябва да съм с ежедневни... Установявих, че има и изпускане на урина😩
И с предната бременност бягах в 24гс в спешното, защото си мислех, че изтичат води! Не са...
Аз съм с друг проблем 😐
След две раждания нормално ще се наложи най-вероятно секцио, заради отлепено стъкловидно тяло на окото. На 25ти октомври ще имам становище от офталмолог.
И както бях силна и вилна, че ще раждам без екип(нали трето раждане) плановете ще се променят. Милиони въпроси имам в главата си!
И аз съм така, с това течение се засили, не смея да мина на ежедневни, че да не ми докарат беля, сменям бельо. И аз ще съм секцио според доктора, заради възрастта ми, което според Желязкова не е фактор. Ще си поговоря пак с него. Макар, че не знам искам ли естествено.
Ти при кой офталмолог записа час и в коя болница мислиш да раждаш?

Някой пита по - назад за но шпа, аз пих предния месец поради пътуване, сега не, при нужда каза доктора. Не му харесвало, защото размеквало шийката.

# 728
Аз съм 27ма също вече. Преди 18та седмица пиех Диаспорал , след 18та задължително ми каза Магнерот 3 по 2. Не усещам стягания и контракции, но той каза че вижда леки , нищо притеснително. Но шпа ми е казал да пия само като пътувам, но да си имам вкъщи за всеки случай. Както и да си заредя профениф свещички за силни болки , но само с негово разрешение , ако някога се наложи.
Подобно течение имам и аз, но си слагам ежедневна превръзка. Не смятам че са води.

# 729
Здравей! Този Диаспорал АГ ли ти го предписа или сама реши така? Важно е да приемаме, каквото ни е било изписано, дозата също, защото всеки случай е индивидуален.
Аз преди две седмици отидох на преглед с много силни сутрешни контракции и ме приеха в болницата, за да ми вливат системи. Оттогава ми увеличиха дозата Магнерот (3х2) и значително по-добре се чувствам. Второто АГ, което съм посещавала многократно ме предупреди да НЕ приемам вече никакво Но Шпа, заради шийката.
Може би в момента имаш нужда от коригиране на дозата магнезий. Отиди на допълнителен преглед и АГ да прецени кое за теб е най-добре в момента.

Здравейте, за пръв път пиша в темата. Simple Smile бременна съм с второ детенце, като моят термин е или за декември, или за януари по прм е 11.01.2025, а по данни от
ФМ 31.12.2024... така че сега съм в 27 или 28 гс.
Исках да попитам дали има такива от вас с подготвителни контракции ? Моите започнаха още от 5ти месец - безболезнени и не през еднакъв интервал, първоначално бяха по 1-2 на ден, сега вече са по около 10. Междувременно вече 2м пия магнезий, но шпа от време на време, но все така си имам контракции. Пиех магнерот, от няколко дни смених с диаспорал по 1 на ден, понеже четох, че ефекта е по добър. Как се справяте с тези контракции?
Пп. шийката я мерят на всеки преглед, казват, че всичко е наред... Но се притеснявам, все пак контракциите са по 10тина на ден...

# 730
Аз съм с друг проблем 😐
И аз съм така, с това течение се засили, не смея да мина на ежедневни, че да не ми докарат беля, сменям бельо. И аз ще съм секцио според доктора, заради възрастта ми, което според Желязкова не е фактор. Ще си поговоря пак с него. Макар, че не знам искам ли естествено.
Ти при кой офталмолог записа час и в коя болница мислиш да раждаш?

Някой пита по - назад за но шпа, аз пих предния месец поради пътуване, сега не, при нужда каза доктора. Не му харесвало, защото размеквало шийката.
При др. Мария Славова в св. Петка, препоръчана от АГ.
Ако не ми се бяха объркали сметките щях да съм в Окръжна, но сега... Идея нямам, не съм подготвена!

# 731
Момичета дайте някой да отвори тема номер 3 Simple Smile

# 732
  • Пловдив
Какъв магнезиев диаспорал пиете - 300 или 400 мг?

# 733
Беше ми изписал 400 в началото, като минаха 2-3 седмици ми го спря и започнахме Магнерот 3 по 2 . Имах малко непоносимост към Магнерота в началото и за това. Но много държеше да се върна на магнерота защото добра дозировка и има 3 приема през деня. Иначе от всички магнезии диаспорала най ми допада. Много приятен вкус.

# 734

Общи условия

Активация на акаунт