Януарчета 2025 тема 2

• 40 250
  • 734
  •   1
Отговори
# 675
sparrow86, имаш ли някакви оплаквания, какви са индикациите за скъсена шийка?

# 676
Привет.
Днес бях на консултация. Бебчо е малко над килограм. Отгоаря на 27гс +.
Но шийката се е скъсила доста 31мм е, а на 22 Август беше 39мм.
Док каза, че не е фатално, но повече да си почивам.
Има ли други с такава дължина?
И аз съм в 27 г.с. В сряда ще ходя най-вече за мерене на шийката. Нещо предобрих с мъкненето и пътуването напоследък, та съм на тръни.
Ще пиша. Дай Боже, всичко да е наред.

# 677
Моят е 11.01. Ще раждам в МД Сф при моята гинеколожка , но аз съм планово секцио и не се знае дали няма да е Коледно бебче. Дано не дойде по-рано , че ще е екшън , но не ми се вярва . Интересното е, че нито на ФМ , нито на консултациите са ми казвали дължина на шийката . Явно е със запазена дължина, а и като знам как ги бетонирам тези шийки. Миналият път не искаше да мръдне, чак преносих. Joy

# 678
Шийката ви е добре да седмицата,в която сте. За сравнение моята в 20г.с беше 27мм . От тогава съм на терапия и основно почивка.
Привет.
Днес бях на консултация. Бебчо е малко над килограм. Отгоаря на 27гс +.
Но шийката се е скъсила доста 31мм е, а на 22 Август беше 39мм.
Док каза, че не е фатално, но повече да си почивам.
Има ли други с такава дължина?

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 11:28 от MBStefanova

# 679
Въпрос към тези, които ще раждате в Селена:
Защо избрахте именно Селена? (Като изключим, че там е АГ-то на една от вас)
Има ли някоя дама в темата, която се е насочила към Пълмед?

# 680
Лично аз, не виждах друг избор. Свети Георги или Селена  - не харесвам Пълмед като болница. Нямам добри отзиви за Торакс. Исках всичко да е на едно място - АГ, Фетални, Изследвания... Предпочетох часна , пред държавна болница. И общо взето всики около мен минаха през Селена. Избрах болницата и след това АГ и не съжалявам изобщо. Ако имам 8 ръце ще гласувам с всички за него.

# 681
Момичета, горе-долу по колко километра на ден извървявате? Преуморявате ли се лесно?
И аз в Пловдив не виждам друга по-добра възможност от Селена.

# 682
Нещо , което мога да кажа хубаво за Пълмед и завеждащия отделение по неонатология - др. Търнева е страхотен човек и лекар.Един от най-големите им плюсове е точно тя.

# 683
  • Пловдив
Като цяло се колебаех между Селена и Торакс, но АГ ми е в Селена и това наклони везните.

# 684
Момичета, относно ваксината за Коклюш, какво Ви е мнението? Ще се ваксинирате ли? Днес питах АГ и ми каза, че не е задължителна, но не ми даде точен отговор дали е хубаво да се ваксинирам или не, та се чудя..

# 685
  • Варна
Момичета, горе-долу по колко километра на ден извървявате? Преуморявате ли се лесно?
Приложението ми показва средно месечно 4 км на ден. Някои дни имам по 2 км, някои по 5-6 км.
Не се преуморявам лесно, в началото до 3 месец имах задух, сега го нямам.

# 686
Аз съм попитала само джипито засега, и то за ваксина за Covid, отговорът беше: "По-скоро съм за", също не беше категоричен.
Сега на 11-ти ще питам и АГ-то и за Коклюш, и за Covid, защото и терминът ни е в по-рисков период...
И без това има предостатъчно вируси...

Момичета, относно ваксината за Коклюш, какво Ви е мнението? Ще се ваксинирате ли? Днес питах АГ и ми каза, че не е задължителна, но не ми даде точен отговор дали е хубаво да се ваксинирам или не, та се чудя..

# 687
Избрах Селена, защото АГ е там, но и като цяло нямах колебания за други болници, освен за София.

Не вървя много на ден, но тренирам (старая се редовно), задух нямам, имах само през първите месеци. Имам чувството, че не съм бременна, нямам умора (за момента). Нямам ежедневно задължение, което да не мога да свърша. Подвижността ми е като преди, не ходя като танк все още (и дано не, де). Sweat Smile

Относно ваксината, аз лично съм против и няма да я сложа.

# 688
Аз също не вървя много , но гледам всяка вечер да правя разходки, понеже работя от вкъщи. Върша си всички домашни задължения без проблем, но категорично не вдигам нищо тежко по забрана на АГ. Гледам да се движа всеки ден умишлено.
За ваксината - личния каза да . Аз съм на 35 - в календара за подновяване на тетанус и тн съм тази година.... АГто каза , че по принцип предпочита да не слагам, но аз да си реша. Аз като цяло не си падам по ваксини, та ще изчакам да родя и тогава.

# 689
И аз гледам да се разхождам, понякога изпитвам голяма тежест и болка в гърба,но мисля че вече в 7ми месец е нормално. На вас пускаха ли ви някакви изследвания в 6ти месец и правиха ли ви обременяване с глюкоза?

Общи условия

Активация на акаунт