Януарчета 2025 тема 2

• 41 244
  • 734
  •   1
Отговори
# 495
Апостолова в Селена - Пловдив...
С първата ми бременност тя пак ми направи ФМ, но тогава си бях правила и БХС при нея. Сега си правих БХС при следващия ми лекар. Имам усещането, че се изпразни на това...
В заключителнитето два пъти е написала: Пациентката идва за ПЪРВИ ПЪТ. Явно е от голямо значение.... Бебето беше застанало напречно и тя се изнерви, нямаше търпение, не можа да изчака 5 Мин, Ами ме разкарва по коридорите, влизах 4 пъти, като чаках всеки път да прегледа друга жена... от 12 часа, приключих в 14:50... накрая ми съобщи тези подробности, като каза че има риск, но може и да е здраво. Имало и по-мъничка брадичка... а бебето тогава се прозяваше и според мен брадичката му отиде по-назад .. Вижте заключението й. Не споменах, че и показах снимки от БХС, и тя каза, че там всичко е било наред, както ми каза и моята АГ когато ми излезнаха резултатите...

Тестовете били много скъпи. И ме изпрати в мазето на болницата да търся от цитогенетика жената, която уведоми по телефона да ме чака, за да ми обясни финансовата страна на нещата. Отидох, нямаше никой... Не знам какво налага тази спешност. Стискайте палци. В сряда съм на преглед...
Дано е така, както мисля. Simple Smile

И аз съм при Апостолова. Сега ще в видя на 3ти какво ще ми каже… като цяло не я бива в общуването с пациенти… Дръпната е. Но на първия преглед огледа всичко детайлно и се постара после да ми го обясни.

# 496
  • Пловдив
Kanine, дано всичко е наред.
И аз ще ходя при нея, но на 11-ти. Праща ме неин колега, като спомена да изтъкна това. Ще имам мнение по-късно.

# 497
С мен не се държа дръпнато, по-скоро високомерно, все едно понеже не съм си правила БХС при нея, не съм си правила изобщо 😁 Преди 4г. Нямаше подобни работи, като 3 пъти я посетих Simple Smile и мен ме питаха кой ме е насочил. И май отговорът ми не й хареса... По физиономията й съдя.

# 498
От половин час се пияви болка ниско долу в дясно на корема. Не е силна и не е постоянна, но е стряскаща...появява се за секунди и спира. Пих но шпа и легнах,но се уплаших. На някой случвало ли се е?

# 499
tedi_eneva, при мен, когато стоя по-дълго време права, се появява остра, пронизваща болка, ниско долу, в средата,,понякога от ляво или дясно.
Почини малко, би трябвало скоро да отшуми.

sgp441, при мен от начало си върви малко назад, поради късна овулация. АГ казва, че не е фатално и да й напомням при всеки преглед, че така си върви.
При теб какво казват лекарите? Чувала съм, че се препоръчва консумация на повече протеини.

При мен NF е 3.5 мм, измерена на 20+2 дни.

# 500
С мен не се държа дръпнато, по-скоро високомерно, все едно понеже не съм си правила БХС при нея, не съм си правила изобщо 😁 Преди 4г. Нямаше подобни работи, като 3 пъти я посетих Simple Smile и мен ме питаха кой ме е насочил. И май отговорът ми не й хареса... По физиономията й съдя.

За първи път се сблъсквам с нея. Ходя там, защото всичко искам да е на едно място.
Фокусирана ми се видя като цяло на прегледа, не говореше много, но държеше да си направи правилно измерванията. И после ми обясни някои неща ( за прееклампсия и ИР). Ест аз се панирах , че ще ги развия.
И тогава ми се видя малко по-дръпната , гледаше да си каже там каквото има и сякаш леко да ме понаплаши да внимавам с кръвното и кг. Но реших , че явно такъв и е подхода. Определено не е най-приятния преглед при нея.

В крайна сметка АГто знае , че леко ме панира и преди преглед с нея минах да ме види, след прегледа с нея, пак ще мина през него да коментираме ;d Той поне е много успокояващ.

# 501
Kanine, не знам защо не си отишла при друг специалист по ФМ. Аз веднага след такова наплашвате бих отишла дори до София за преглед при друг специалист. На една позната така и бяха наговорили сума ти стряскащи неща, а си роди здраво, нормално дете, доносено. Така че спокойно според мен.

tedi_eneva, пий си но шпа и полежи малко повече. Може да си се натоварила и затова така да се чувстваш.

sgp441, нормално е при по-късно овулация бебето "да върви" по-назад. АГ гледат за цикъл 28 дни, а не конкретно за теб. При мен с първата бременност бебето вървеше назад, но не е имало проблем.

# 502
Kanine, не знам защо не си отишла при друг специалист по ФМ. Аз веднага след такова наплашвате бих отишла дори до София за преглед при друг специалист. На една позната така и бяха наговорили сума ти стряскащи неща, а си роди здраво, нормално дете, доносено. Така че спокойно според мен.

tedi_eneva, пий си но шпа и полежи малко повече. Може да си се натоварила и затова така да се чувстваш.

sgp441, нормално е при по-късно овулация бебето "да върви" по-назад. АГ гледат за цикъл 28 дни, а не конкретно за теб. При мен с първата бременност бебето вървеше назад, но не е имало проблем.
В сряда отивам. Следващата седмица отново при трети. Simple Smile

# 503

В сряда отивам. Следващата седмица отново при трети. Simple Smile

Аз се върнах днес от преглед при нея. Беше ведра този път и доста обстойна, нямам никакви забележки към прегледа.

# 504
Радвам се!
Може ли да ми кажеш колко ти измери въпросната гънка? Колко време г/д те преглежда?

# 505
Радвам се!
Може ли да ми кажеш колко ти измери въпросната гънка? Колко време г/д те преглежда?

40 мин някъде , защото малко трудно го измери. Той не позира изобщо, много време го бутахме да се завърти да го огледа хубаво. Ми не ми е казвала колко е тази гънка. Мисля пише 3.3 мм. на листа, ако правилно се ориентирам.

Последна редакция: вт, 03 сеп 2024, 16:35 от belleelle1

# 506
Благодаря! При мен нямаше такова търпение. Не чака и 15 Мин и ме прати да се разхождам из болницата, докато прегледа следващата пациентка. И така ..ме прегледа на 3 пъти за по 15 минути. При нея ли си правила БХС?

# 507
Благодаря! При мен нямаше такова търпение. Не чака и 15 Мин и ме прати да се разхождам из болницата, докато прегледа следващата пациентка. И така ..ме прегледа на 3 пъти за по 15 минути. При нея ли си правила БХС?

Да, всичко правя в Селена. Там си ми е АГ, там правя Фетална.
Предния път и аз се разхождах, нещо беше миничък, трудно се виждаше, беше с гръб, та и аз се мотах тогава по коридора, малко да го разбудя и да се обърне.

# 508
Kanine Стискам палци и се надявам всичко да е наред при теб. Вярвай силно! Hug
Аз бях при д-р Борис Стоилов на БХС (в Пловдив), на 10-ти ми предстои ФМ. Екипът е доста добър, първият преглед беше детайлен и спокоен. Аз бих ти го препоръчала.

belleelle1 Може ли да попитам кой е проследяващият ти лекар? И има ли специфична причина при теб за посещение и преди, и след ФМ, или просто ти го помоли?

# 509
Kanine Стискам палци и се надявам всичко да е наред при теб. Вярвай силно! Hug
Аз бях при д-р Борис Стоилов на БХС (в Пловдив), на 10-ти ми предстои ФМ. Екипът е доста добър, първият преглед беше детайлен и спокоен. Аз бих ти го препоръчала.

belleelle1 Може ли да попитам кой е проследяващият ти лекар? И има ли специфична причина при теб за посещение и преди, и след ФМ, или просто ти го помоли?

Др. Костадин Георгиев избрах и го препоръчвам с 8 ръце. Не , няма нищо специфично. Просто ме вика на прегледи през 3 седмици, той държи да са на такъв период. Покрай феталните винаги ги наглася седмицата преди това да се видим, за да си огледа всичко и след феталната се пада да отида при него, но след около 2 седмици. Аз го помолих след феталната този път да се видим , в случай че с нещо ме притеснят или излезе някоя находка. С риск за прееклампсия съм от първата фетална и ме бяха притеснили малко.  Той разбира се веднага беше на линия. Като цяло е човек, който много държи пациента му да се чувства сигурен и спокоен.

Общи условия

Активация на акаунт