Но повечето е от човешка дейност или бездейност, немърливост, не е мълния от небето виновна.
И все доброволци опират пешкира, четох за едно младо момче в критично състояние в болница заради доброволчество да гаси пожари. Не е за всеки и това. Оборудване, опит, навици да се пазиш.
А тези хора, дето страдат - няма организация ,държава да ги изведе на сигурно място.
Жал ми е за природата ,горите ,но те се възстановяват, с времето. Настръхвам за хората, гранично село, впечатли ме ,че първо мигранти ги нападнали, притеснили ,сега и това, да ги прогони от домовете.
Това не си представям.
Имаше едно меме - снимка на човек и тигър ли беше, лъв ли. И отдолу - най-страшното животно на планетата, до него е тигър.
Човекът е рушител на вселени.
Как да се учим на човещина, човечност, отговорност, подчинение пред законите на природата, тя е върховен началник - не знам.
Някъде валя и помогна да се потушат пожарите , някъде - не. Някъде е по-гъсто населено и има доброволци, някъде няма и хората са сами. А са преден пост, "граничари" на държавата и утре там ще е пустош.
Онези горе да се дърлят за парите , дето им дават, не е за друго ,кой да се облажава е.