КГБ = Клуб на Готините Баби - 222

• 31 985
  • 759
  •   1
Отговори
# 240
Добро е утрото с кафето  и информацията от Нинка, хубавата музика от Тану и Яжка!  Днес съм ранобудна като Янчето и бързам да ви пожелая  хубав ден!  Янче, раздялата с внучката е натъжаваща, но  ще има следваща среща. А теб нали те чакаше море?
Моят ден ще бъде у дома. Чака ме размотаване,  лежане, малко четене, ТВ, компютър и ей такива нищо незначещи дейности. Не се оплаквам. Добре ми е така!
А на вас пожелавам да го изживеете така, както искате!
Прегръдка за всички от темата!

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 17:04 от K.A.G.

# 241
  • Вила Великула
И аз съм тук. Прибрах се днес по-рано и докато чакам да захлади и да влеза в градината - ще ви нагледам.
Днес се развихрих в офиса, защото бях сама и подредих всичко, което бях натрупала на бюрото. Изчистих и измих и мисля следващото ми ходене да е след морето. Взела съм си да работя в къщи. Планувам да ставам много рано сутрин и да действам в градината, както и вечер след 19,30 часа, когато слънцето не е толкова силно. Трябва да извадя лука и морковите и да набера от подправките за да изсуша. Копър и магданоз слагам в торбички във фризера, но не знам босилек, мащерка, салвия и розмарин дали може да се замразят. Имам и дафинов лист, но него може би ще изсуша.
Вече настроението ми е ваканционно, но и трябва да си свърша заплануванте задачи.

# 242
Благословен дъжд, два см намокри , но свали градусите и се диша навън. Пърпоря една малка кофа люти чушлета. Трябва се прибира каквото има.
 И за малко не загорих гозбата ,но се усетих.

# 243
  • София
Да се разпиша след вчерашния инфарктен ден.
Пл. става в 05 ч, прави кафе и отива на работа. Аз се събудих наспана и също станах да пия кафе. Да, ама не - котлона гръмнал и не работи. Той е втория, първия умря преди години. Човека замина на работа, ще си вземе кафе от бензиностанция. Ама аз будна, намерих някакво капучино на нес кафе и стоплих вода в микровълновата. Сядам да си чета хороскопа на лаптопа и отпивам - гадост, ма то сладко, не ми е вкусно. Изхвърлих го, пия вода - хидратирам се и чакам да стане 7.00, че да отворят мини-марта до блока. Чаках собственика до вратата, гепя кафето и отивам да го пия на хладно, на пейка до блока. От там - стартирам  до Лидл за незалепващ тиган за 10 лв. Като пуснат - винаги вземам 1 за резерва. Като се надраска стария го изхвърлям. Винаги имам 1 в резерва.
Докопах го, от там газ в Кауфланд за разни стоки за обзавеждане  на прИмоция. Не се получиха нещата - не намерих бройки от  търсените одеала за 5 лв/ползвам ги като калъф на дивана и периодично сменям цветовете/. След това по обяд имам среща почти на Околовръстното с ... наработилия се Пл. за да инвестираме в нова мини-печка от определен магазин. Щото прИмоция, нали ....
В Хоум макс - бомба паднала, няма кой да ни обърне внимание. Отивам на информация и отегчена наборка ми праща служител да ме обслужи. Ама той видимо недомаслен, мига като стрелян заек. Обясняваме, че искам черна турска мини печка, той товари 1 кашон на количката и дефилираме към касата. От там мятаме на задната седалка  на колата и към къщи. Пл. вече нервен, жега му е, гладен е, няма цигари. Аз - нервна, че се возя на предна седалка и съм с колан. Пристигаме, хвърля кашона пред блока и отива да паркира където намери. Докато го чакам се вглеждам в изображението на  кашона - ами то е само фурна, без котлони. Обяснявам, товарим покупката на колата и ще тръгваме. Човека решава да си купи цигари и студена вода от мини марта. През това време мушкам ръка в кашона и установявам, че печката си има и котлони. Явно е сложена в грешния кашон. Прибираме се в къщи, Скъпия обядва и заспива. Аз кротко си чета в нета. В 17 ч. гаджето на Ани звъни по тел. - дали сме склонни да гледаме децата. Те разбрали за някакъв рок концерт на Маймунарника и искат да ходят. Аз от месеци знам за братя Кавалера, нищо че не си падам по тоя вид музика. Обяснявам, не сме подготвени, че няма нищо за ядене - то и печката е в кашона. Мъча се да им откажа учтиво. Да, ама не - гаджето обещава да донесат храна не само за децата, а и за нас. И печката щял да инсталира - само да се отърват от поколението до днес. Ми - ОК.
Дойдоха, хвърлиха децата, мамка им едвам обясни за лекарствата на Мрънла и изчезнаха до сутринта. Тати обеща да дойкат към 9.00 ч. - трябва да ходя до ЛЛ на Пл. После с децата играхме, забавлявахме се. Ядоха трудно, но в жегата и на мене не ми се яде. Наспахме се, родителите дойдоха и си ги взеха. А аз -  пореден газ по задачи.
Ама иначе само дремя под климатичо и се чудя къде да се замотам според близките....
Не знам дали се оплаках или похвалих. Дано ви е бил забавен ежедневния ми екшън.

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 20:50 от Aisha

# 244
  • София
Избутахме и този ден. От трите горещници остана само един. Живи и полуживи, ще го изкараме и него.
АЙША, четох и се хилих. JoyДобре си го пресъздала! Наистина, ден изпълнен с изненади. Коя от коя по по най. Има и такива дни. Само да кажа, не шавъркай по слънцето, да не слънчасаш. Я зетко колко е лЬОбезен - и храна ви донесе и деца ви донесе. Какво искате повече? Stuck Out Tongue Winking Eye
НИНКА, харесах си тази дума от теб и вече си я ползвам. Simple Smile
БОРЯНЧИЦЕ, за малко да ти излезе име - загори манджа. Grinning Има още мух (акъл) в твойта глава! Blush
ПИПИ, ти умора нЕмаш. А се пОспри, че ще тръгнеш скапана за почивката. Това, че отиваш на почивка, не значи, че трябва да си стопиш лагерите преди това.
Напоследък много ми допада "политиката" на нищоправене на КАГ. Много е заразно това. Днес щерката ме похвали, колко добре си почивам. Абе знам аз как да си почивам, ама до сега не ми се получаваше.
КАССС, внучката е добре, утре майка й заминава на работа и оставаме двете сами. Чудя се дали да не яхна коня и да отпрашим към сеЙо. Предполагам, че Ромео ще се радва. А кой знае? Stuck Out Tongue Winking Eye
Каква е обстановката около вас? Мисля ви. И не само вас, ами всички огневи точки из страната. Във ФБ се дракаше един потребител - Защо не дойдели руснаците да ни помагат. Не сме ги повикали, не са дошли. Убедена съм. Ама заслужаваме ли??? В Ковида отидоха да помагат на Италия. Помните ли? Къде беше НАТО, къде беше Европа? Те на приказки го докарват, ама дано не ни се наложи точно тези да ни спасяват.
На ЯЖКА и ТАНУ, благодаря за музиките. HugHug
ЯНЕ, браво на Анжелка, че се е сетила да ти донесе подарък. Много мили са такива жестове. Heart
ЕНИСА, добре се работи полегнала на диванАТА и компа на корема, а? На пИятеля успяхте ли да му изперете гащите и да му съберете багажа за следващото море? Много натоварена програма има този сладур!
Май ми е време да заспивам. Хайде, лека и спокойна нощ. Живи и здрави до утре. Среща при НИНКА. Coffee

# 245
Фло ,дрънни един телефон, да няма изненади при пристигане на сейо. Че де да знаеш Ромео какви ги върши, да не си развалите семейството пък сега заради един разговор - предупреждение.

# 246
И аз да се разпиша,но май вече е утре.
Днес съм дремнала без да искам към половин час и сега се кокоря.

Айша,развесели ме посред нощите.
Едва ли ти е било смешно на тебе де.
И на нас принудително ни изгоря тостера в неделя .
Малката щерка сложила да се пекат едни мини филийки и за да не изгорят бръкнала с ножа да ги извади при включен уред .
Еми вика светна и леко гръмна🙄🤭🤔😲
Абе дете,при двама родители ел.спецове така ли нещо не научи ? 🤷🙆
Ама аз ника зная,че не трябва да докосвам светещото😲🙆
Благодарна съм,че ни я е треснал тока.
И както казва Айша каня се да инвестирам в нов тостер.

Жегата е навсякъде.При нас е в повече.Мисля,че нещо ни мяткат тия от лъжливите,купени ТВ.
Важното е да се сэздава паника сред населението с червените им кодове и т.н.
Имам слабост към термометри,баромети и т.н уреди свързани с прогнози за времето.
Днес според моя вътрешен термометър😁 беше най-горещо,но уредите показват друго.
Та не видях днес повече от 39 градуса.
За утре ни плашат с 43.Ще видим.
Може би е трябвало да стана метеоролог😀😁
А исках да ставам археолог.
Детски мечти.
А станах ел спец.😀😃🙃

Каня се да пера килими.
Две в едно- разхлаждане и чисти килими.Те са от вида "шаги"-рошави и дебели.Сега е времето за бързо съхнене.
И нема да ги сложа.Ще си шляпам
боса .Е,не по асфалта😁😀

Сега ви казвам лека нощ и гася ламБите.

Последна редакция: ср, 17 юли 2024, 01:22 от Gabkata

# 247
  • София
Добро утро скъпи, приятелки!
 Поднасям ви отново горещо кафе, защото днес почитаме Св.Марина - Огнена.
В третия ден на юлските Горещници, 17 юли, християнската църква почита паметта на Света Марина.
Света Марина е родена в Антиохия и е дъщеря на жрец идолопоклонник и е загинала мъченически едва на 16 години (около 270 г.). За българина тя е Огнена Марина, символ на небесния огън, покровителка на жътвата, нивите и сеитбите: в едната си ръка държи дявола за косата, с другата го удря с дърво по главата. и още изобразяват я на трон, лявата й ръка е пред гърдите, в дясната държи кръст.

Св. Марина е почитана много в Странджанския край. В Созопол днес е празник на града. В Русенско има манастири, които носят нейното име. В Пловдив е единствената църква, която носи нейното име - великолепна е. В Пазарджишко - с. Калугерово се намира параклис - Св-Марина, където извира лековита вода и много хора са излекували очни заболявания, а някой са прогледнали. Вероятно и в други населени места има свети места свързани със светицата, но аз зная за тези.
Имен ден: Марина, Марин, Маринчо, Маринка, Маринела, Марин, Марчо. Честит имен ден
Хубав ден и празник за всички ни.

# 248
  • Кубрат/ Пишурка
Добро утро и от мен.
Чета във фейса съмнения за вчерашната буря. В Русе само малко е валнало, но в Кубрат беше страшно. Аз бях си полегнала и дремех, когато чух трясък от кухнята. Скочих и какво да видя : ураганен вятър ми е отворил прозореца, комарникът се ветрее, а дъжд като пелена се излива в кухнята. Тръгнах да затворя, подхлъзнах се и паднах. Добре, че беше по д.. то. Извъртях се на колене, за да стана и много внимателно стигнах до прозореца. Междувременно се чу трясък от хола и спалнята. Затворих прозореца и беж в спалнята. Вратата се е тряснала, а част от стъклото - на земята. Добре, че има и вътрешно. Само в хола нямаше поразии. Бурята продължи около половин час. После утихна, но след 15 мин заваля пак - силно, но кротко. И така още около час. Та това беше. Добре, че не счупих някой кокал при падането! Това е предимството да имаш повече сланинка - омекотява Joy

# 249
  • Вила Великула
Янче, харесва ми чувството ти за хумор и това, как си приела пораженията от бурята.
Хубаво, че е поваляло да разхлади, ама този вятър не е ок. И при нас снощи духаше силно, но чак буря не беше. Дъжд обаче няма нито капка.
Прочетах, че "благодарение" на пожарите в Русе са хванали банда за наркоразпространение. Местили са си дрогата от горящите места и така са били забелязани.
Аз да докладвам за днес-станах много пано и в 10 часа преди да настанат жегите бях овършала голяма част от заплануваното в градината. Няма да ви разказвам колко трева изнесах. Имам чувството, че не е почиствана с години, а съвсем скоро я чистихме. Имам доста червени домати вече, сега като ги почистих се виждат добре. Иначе си беше една зелена гора.
Сега почивам и след като поработя следобяд и навън захлади, продължавам с градината. Трябва и да полея.

# 250
  • София
Привет, момичета! Доживяхме и до третия горещник.
НИНКА, виждала съм тая икона, не съм знаела, че това е Св. Марина , дето държи Дявола за косата и го налага с дърво.На мен по-скоро ми прилича на чук. Вече знам, благодарение на теб. Hug
Ей, ЯНЧЕ, малкия Дявол е бил. Добре, че си си паднала на пухената възглавница. Stuck Out Tongue Winking Eye
ПИПИ, загрижила съм се за Кюфтето - при съседката ти ли ще бъде на ол инклузив?
ГЪБКЕ, ще те последвам с килимите, но малко по-нататък. Сега са наред одеалата.
БОРЯНЧИЦЕ, добро другарче си ми ти. Знам, че ще ме посъветваш. Разбира се, че Ромео ще бъде предупреден за визитата Stuck Out Tongue Winking Eye
Сутринта закарах щерката до местоработата й - в околностите на Годеч е. То си е в планината и природата е умопомрачителна! Каква красота имаме като даденост! И като си помисля, че всяка година къде умишлено, къде от небрежност я унищожаваме - пощурявам от яд!
Нахраних си чавето - кюфтенца по цариградски и салатка. Сега почивка. Привечер ще скокна до кабинета, че на моя приятелка майката си счупила зъб и я драска, а утре тръгват за морето.

# 251
Ехоооо!  Тук ли сте?   Сега е време за  следобеден сън, ама който става късно, не му се полага. затова реших да ви нагледам.
Честито на всички, които празнуват  имен ден!
Айша, пожелавам ти днес скучен ден!
 Нинка, това за лековит извор в Калугерово не го знаех. Сравнително близо е до нашия град. Около 40 км.  Дали ще ми излекува другото око? 
Янче, отървала си се с малко. Слава Богу!
Пипи вече прибира реколта от билки и домати!   Бо_ряна също. Предполагам и Гъбчето вече консервира.  Браво! Трудът ви е възнаграден!
Аз  продължавам да бездействам.  Отдала съм се на абсолютно лентяйстване.
Фло,  прави го и ти без угризения и  оправдания !  Полага ти се !
Днес моето меню е лятна манджа. Лук, чушки, домати. Хапнах си я с кеф . Сега се отдавам на сериали.
Хубав следобед, приятна вечер и лека нощ на всички! До утре със здраве!

# 252
Привет момичета!
Честит празник! Ако има именици в нашата къщичка, честит да са и здрави!
Айша, снощи съм се смяла на глас като те четох Simple Smile  То нали знаеш, на чуждия гръб и сто тояги са малко Grin
Янче, малкият дявол е бил. Няма начин да нямаш натъртено, но поне строшено да няма. Пък за друг път по полека Kissing Heart
Нинка, вярно е че има манастир "Света Марина" съвсем близо до Русе. Срам ме е, че се каня не знам от колко години и така и не съм го посещавала, а що манастири посетихме с нашите приятиели по време на обиколките ни. Ще трябва да си поставя задача и да го планувам.
КАГ, колко хубаво си го написала - отдала съм се на абсолютно лентяйстване! Така трябва да е и браво на теб! Аз определено забелязвам как намалявам темпото и май хич нямам угризения. Фло,  последвай нашия пример Grinning
При мен нищо интересно. Жегата направо ме убива, а обичам много топлото. Миналата нощ ми беше много зле, потъвах, потъвах и ми беше  много лошо. Явно ми е паднало кръвното, исках да стана да го меря посред нощ, но нямах сили, не знам като в унес бях,  една такава омаламощена... После съм позаспала. Уж вече ми е по добре, но не съвсем. Ще стискам зъби, дано  поне малко паднат тия градуси....
Хубав следобяд и се пазете Kissing Heart

# 253
  • Кубрат/ Пишурка
Благодаря, момичета, за съпричастността! За сега само дясното коляно ме наболява, дето се обърнах върху него. Ама ще ми мине. Сетих се за една комична сценка от далечното минало.
- Болна съм, бе Митре!
- О, бабо, ша ти мине като на кучка!
- Кой, яз кучка?!
- Не, мори бабо златна, сакам да речем като на кУтренце. Joy
Мисля, че беше Мирча Кришан.
Та и на мен като на кучка ли, като на кутренце ли, но все ще ми мине.
Грети, на времето без малко да живея в Правец, а да работя в Калугерово. Не се случи. Сега щях да бъда със здрави очи.

# 254
Яне, както казват хората-малкия дявол е бил.
А за мекото -ами важно си е😀🙃
Имаме едни външни столове -антики метални,тежки.Разпродаваха ги след демокрацията от един ресторант и ММ купи.Кой с три крака,кой крив,но той ги поправи.
Много удобни,с подлакътници,но метални на пръчици.
Слагам на всички възглавници тип столовки  само аз си сядам без.Ами имам си и аз мекичко😃😁😀🙃🤪
Днес решихме,че няма да работим и заминахме в Ст.Загора.
Купихме си тостер,минахме през Лидл,Кауфланд,Джъмбо и един куп мъжки маркети.
Върнахме се натоварени като мъглишки катъри🙆😃
До ей сега вадих и слагах по места покупки .
При нас се изви буря без дъжд.
Прах,листа,клони.
Заоблачи се и температурите паднаха на 37.
Така по-се ядва.
Опънах се на диванаТа,но ще ставам са се направя кафе.

Пипи,аз нарочно оставям високи треви в чушките и доматите,за да ги пазят от слънцето,но то при вас предполагам не е такава жега като у равното Тракийско поле.
Ето ,че има и някаква полза от тревите.

Грети,май няма да правя консерви тази година,че миналата сме се престарали .Ще решавам в движение.
И на мен ми хареса изразът ти за абсолютното лентяйсване😀

Каси,дано позахлади,че при вас май най-жега.

Фло, красива ни е Бг,но малко хора ги интересува това.
Никой не може са ме убеди,че пожарите са от само себе си.
Целенасочено е .Унищожават се гори,продават дървесината ,слагат фотоволтаици.
Алчността край няма.
И аз беснея.
Ставам да си правя кафе.
Ще се пробвам навън.

До после .

Общи условия

Активация на акаунт