КГБ = Клуб на Готините Баби - 222

• 31 925
  • 759
  •   1
Отговори
# 225
А при нас има пожар и то доста голям и страшен. Точно над нашия квартал. По двора хвърчат сажди. Прозорците са затворени, но навън за капак на жегата съвсем не се диша от пушека. Sad
Оплаках се.

# 226
  • София
Дано бързо да изгасят пожара.

# 227
Много пожари, не внимават хората и хвърлят  и палят. Във Варна ,Владиславово има  изгорели къщи , вили вероятно без хора. Овладян  е. По Хемус гори, ето в Русе също. На юг няколко ,  Понор планина ли беше гори и се вижда от космоса, Свиленградско ли беше, не ме бива по география вече. Страх ме  е направо кой какво ще стори да стане беля, както всичко е напечено. Не паля огън. Никакъв.

# 228
  • София
И ние следим с тревога пожарите из страната, особено този около магистрала Хемус. Преди половин час децата още бяха в Ловеч. Дано се приберат живи и здрави. Притеснено ми е.

# 229
Всичко ще е наред, Фло. И аз ги мислих моите, преди малко кацнаха. Цялата седмица им се притеснявам, днес пак, а те въртяли капите, много са доволни. Пиши като се приберат.

# 230
  • София
Пътешественичката се прибра, изми си ръцете и лицето и се хвърли на леглото. Заспа мигновено. Интервю - утре.
ЕНИСА, Hug Благодаря!
Оказа се, че когато написа, че са в Ловеч, не са разбрали. Отдавна са го подминали.
Отдъхнах си, сега гледам футбол. Моите хора допуснаха изравнителен гол. Дано победят. Има още време.

Доволна съм! Познах и резултата 2:1 за Испания.
Сега лека нощ и приятни сънища!

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 00:37 от Flo 51

# 231
  • София
Добро утро, мили приятелки!
Пия кафето и мечтая за прохлада. Заповядайте и вие:
Прочетох, че снощи сте се притеснявали за пожарите и най-вече за пътуващите близки и се радвам, че сте ги посрещнали безпроблемно.
Надявам се скоро да преминат тези  горещини, но ето както прочетох:

Освен това учени са регистрирали през нощта срещу неделя пет мощни изригвания на Слънцето. Четири били от клас М, а едно - от най-високия клас X.
Ще се спасим, но трябва тези като мен, които "помним по отдавна" и сме от миналия век да се пазим и не да шавъркаме много, много по улиците.
Днес почитаме Св. Кирик и Св. Юлита.
На 15 юли Православната църква празнува паметта на св. княз Владимир, покръстител на руския народ. Той е владетел на най-голямото руско княжество, Киевска Рус, което е в основата на руската държава. Имен ден празнуват: Владимир, Влади, Владимира, Влада, Владо.
Честит имен ден.
Хубав ден .

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 07:59 от Nina NN

# 232
  • Вила Великула
Добро утро! Скоро си изпращам гостите към още по-гореща Гърция и отивам на тръстиката. Имам както обикновено много задачи, да видим до къде ще ги докарам. ММ излетя към Мадрид, децата пътуват, а Марти е в Израел. Аз и приятелката му сме за сега на пост. В събота и аз се присъединявам към пътешествениците и я оставяме сама да дежури. Затова пък днес сестра ми пристигна в Сф. и ще си организирам среща с нея. Племеника ми е правил ремонт у тях и тя е във ваканция и идва да му поможне с чистене и подреждане.

# 233
  • София
Добро утро, хубав ден и прохладна вечер!
Кога ли ще настане желаната прохлада?
А внучката се прибра с летен грип - стомашни болки, повръщане и Т. Типична лятна, вирусна история. Сега се лекуваме.
НИНКА, хареса ми това - шавъркаме.
ПИПИ, дръж се, не остана, Още малко тръстика и после - фрийдъм!
ЕНИСА, твоите пътешественици не са ли дойдели, да се видите? Grinning
КАССС, овладяха ли пожара?
Момичета, не шавъркайте много по жегата. Даже е желателно - хич.
Мислех утре да отидем до село, малко на хлад, но да видим внучката как ще е.

# 234
Здравейте всички! Легнах на диванАТА, компа е до мен, тази седмица съм хоум офис. Направих смените и на хората, ще работят от вкъщи, въпреки климатиците в офиса. Отметнах оперативка, текущата работа и айде кой от къде е. Снощи се видяхме с пИятеля по Вайбъра, не са дойдеЛИ,  кацнаха в 20.30ч. Чух за Тавъра и лабиринта, майката костенурка и малкото дето плуват с него, чакам някакъв подарък с цветя дето се закачат. Беше много развълнуван, успокои ни, че самолетът не е страшен, даже каката му дала подарък, баща му не му дал да пие бира,  чух сто неща едно върху друго. Ама сега е зает с другите роднини, от днес е на море с тях. Та в тия жеги, толкова. Чао, че зазвъняха...

# 235
Горещ привет и от мен!
Успокоили сте се, домочадията ви са се прибрали по живо по здраво, нека е твсе така!
Фло, как е малката? Горкото дете в тая жега и температура....., дано минава бързо!
Нинка, преди няколко години при една от нашите обиколки посетихме манастир "Св. Св. Кирик и Юлита“ . Много ни хареса и честно да си призная, не знаех нито за съществуването му нито за Кирик и Юлита, но човек се учи докато е жив нали?
Пожара снощи по някое време уж го изгасиха. Сутринта на разсъмване отново замириса на дим и имаше лек пушек. После изчезна и преди два часа пак имаше снимки, че отново нещо гори.
Жегата е убийствена и от ден на ден забелязвам, че все повече се затруднявам в борбата с нея. Като си помисля, че в близките дни не дават и никакво разхлаждане съвсем ми става зле...
Аз изчезвам, че тази седмица замествам колежка и само тъка насам натам.
Хубав остатък от деня на всички! Kissing Heart

# 236
# 237
  • София
Добро утро, мили приятелки!
Горещото кафе ни чака:

Днес е вторият ден от  т. нар. "горещници" :
Астрономическите горещници се отбелязват на 28, 29 и 30 юли. Разминаването идва заради преминаването от григорианския към юлианския календар.
Горещниците  съвпадат с три поредни църковни празника - 15 юли, на който почитаме паметта на светците Кирик и Юлита, 16 юли - на Света Юлия, а на 17 юли - на Света Марина.
Според народните поверия през Горещниците не се работи, не се ходи на нива, не се пали пещ и не се приготвя хляб.
На 16 юли имен ден празнуват всички с имена Юлия, Юлиян, Юлияна. Честит празник на именниците, ако има такива от къщичката ни, техните деца, внуци и роднини.

Хубав ден на всички.

# 238
  • Кубрат/ Пишурка
Добро утро и от мен!
Нинка, тази сутрин рано изпих кафето. С Анжелка станахме още в 5, че днес се връща във Варна. Току що ми писа, че вече е в автобуса. Поне ще пристигне към 10, 30 ч и няма да е толкова горещо.
И да издам една тайна за снимката с еднаквите " рьокли". Че по принцип са нощници / ама никъде на тях не пише Joy /, второ, че са от Англията и трето - моята е подарък от Анжела. Когато ме попита какъв номер да ми вземе, казах : да е три пъти по - голяма от твоята Joy

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 06:54 от Янче-то

# 239
  • София
Добро утро! Желая ви днес да ви е най-хубавият ден!

Общи условия

Активация на акаунт