Притеснена съм от изваден зъб

• 2 282
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
Определено не е нормално да боли така 10 дни след вадене.
Някакво усложнение се е получило.

ММ приема лекарства за разреждане на кръвта и дори и да ги спря за ден -два и при него се получи усложнение, което беше свързано точно със съсирването.  Не знам точната диагноза. Но имаше такива болки дълго време. Накрая му изписаха антибиотик и се оправи.

Все пак задължително е да се консултирате с лекуващия стоматолог.

п.с. Жабурене не, изплакване с вода за уста се препоръчва - не само с вода.

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 14:57 от utro77

# 16
Пробвай с кислородна вода 3% да почистваш, впръскваш със спринцовка с игла. Вади дребните нещица, но съсирек не може да извади. Но най-важното е да отидеш да те видят какво е положението.

# 17
  • Перник
И на мен ми извадиха 6-ти зъб преди 8 дни. Днес бях на контролен преглед. Всичко е наред. Въпреки че ваденето не беше травмиращо като усещане, не беше и най-лекото - продължи няколко минути. Болки не съм имала, но все още на моменти имам лек дискомфорт - рана е все пак. Жабурене, ядене на твърди храни, топли храни и напитки бяха забранени за "няколко дни" - 3-4 дни внимавах.

И аз се присъединявам към съвета - отидете на преглед - лекарят ви най-добре ще прецени дали всичко е нормално. Успех!

# 18
И аз вадих този пред мъдреца . Голяма рана , упойката още ме държи да видим като премине как ще съм . Доктора ми сложи по силна упойка , че ме беше много страх . Оказа се неправилно лечение и се е развила инфекция . Раната е огромна ще видя довечера какво да хапна , а за днес още не съм яла , снощи не съм и спала да го мисля . Такова е положението . Първите 5 дни са най - страшни . Предполагам и по - бавно ще се затвори , но дано да не боли .

# 19
И аз вадих този пред мъдреца . Голяма рана , упойката още ме държи да видим като премине как ще съм . Доктора ми сложи по силна упойка , че ме беше много страх . Оказа се неправилно лечение и се е развила инфекция . Раната е огромна ще видя довечера какво да хапна , а за днес още не съм яла , снощи не съм и спала да го мисля . Такова е положението . Първите 5 дни са най - страшни . Предполагам и по - бавно ще се затвори , но дано да не боли .

Не знам какво да ти кажа при мен вече е 15 ти ден и все още зараства, днес ходих да ми го погледнат,казаха че почти е зарастнал и че всичко с раната е наред,сложиха ми едно отвратително горчиво и парещо лекарство за дезинфекция и вече се надявам до 2 седмици да съм забравила,а на теб ти пожелавам търпение и късмет дано да премине леко!

# 20

Не знам какво да ти кажа при мен вече е 15 ти ден и все още зараства, днес ходих да ми го погледнат,казаха че почти е зарастнал и че всичко с раната е наред,сложиха ми едно отвратително горчиво и парещо лекарство за дезинфекция и вече се надявам до 2 седмици да съм забравила,а на теб ти пожелавам търпение и късмет дано да премине леко!

Та ти кажа , че днес е по затворена раната . Ям пасирана супа и кисело мляко с бисквити хубаво омекнали . Вчера нищо не съм яла . Много искам да се освежа , но не смея . Леко боли , когато вървя и малко от долу челюстта ме боли и края на челюстта . Не мога да си отворя устата да хапна . Изпих един аулин , че и венците ме болят . Обмислям да слагам мост . Направо аман с тия зъби . Много страдам през 3 4 месеца все ходя . А на болка не мога да търпя .

Общи условия

Активация на акаунт