Онлайн магазин Тему (Temu) за България - 6 - юлска

• 47 004
  • 823
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте! Едната ми тениска дойде с отлепен принт.. Мога ли да я върна?

# 46
  • София
Разбира се.

# 47
mury9, за каква сума става въпрос?

58.60 лв

# 48
Е как може така? Хем връщате, хем още веднъж вземат пари? Не ми се вярва да е от Тему това.

# 49
Не знам дали е коментирано, но днес попаднах на следната новина. ЕС обмислял да въведе мито и за стоки под 150 евро, На прицел са Тему, Алиекспрес и Shein. Отиде ни керията.
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2024/07/08/464 … _pri_dostavki_ot/

# 50
Е как може така? Хем връщате, хем още веднъж вземат пари? Не ми се вярва да е от Тему това.

Явно може, просто не мога да разбера как така, без да съм уведомена, могат да теглят пари от картата ми. За мен това са чиста проба мошеници! Пиша това съобщение, защото явно това се случва за втори път . Друго момиче преди това също съобщи за подобно нещо! Бъдете предпазливи! Оператор ми каза, че в склада проверили, че не било нещо наред с пратката. Помолих да ми напишат какво не е наред или да ми обяснят или снимат, но отговор не получих.

# 51
С всяко онлайн плащане човек трябва да е предпазлив. Има механизми за предпазване от измами. Аз специално си направих виртуална карта за онлайн пазаруване, имам и съобщения, когато се прави плащане от нея и не оставям пари в тази сметка.

За това, че ЕС се опитва да въведе някакви ограничения в онлайн търговията с Китай е от няколко месеца. Да видим какво ще постигне.

# 52
Код:
maq-mi# 33313 юни 2024, 21:02 ч.
maq-mi
Жена
Да, взеха ми вместо да върнат. Картата ми е дебитна. Писах и със служител, ще направели проверка. Преди 10 дена съм върнала нещата, още ли да не са пристигнали при тях. Нямало нужда да им ги връщам, уж  ще ми върнели парите и взеха още.

Ето друг ужилен от предходната тема. Просто внимавайте!

# 53
  • Бургас
А картата беше ли запаметена или не?

# 54
А картата беше ли запаметена или не?

Запаметена беше. Но кой им дава разрешение , за да теглят. Би следвало само да може да се превеждат пари там. Възмутена съм! Дали да не пиша до Европейската комисия за защита правата на потребителите... Някой с повече информация по такъв казус?

# 55
  • Бургас
Е, никой естествено не им дава право. Аз затова не я запаметявам никъде. Пишете, на колкото повече места по - добре.

# 56
Не виждам защо ще вземат пари втори път? За мен има измама и то не от Тему. Да не върнат парите, ако артикулът не е в добро състояние, да. Но пак да го платиш,  не ми се вярва.
Аз плащам с виртуална карта на Револют.

# 57
  • София
Доколкото разбрах са върнали парите преди да получат върната стока, после са я получили, според тях е имало някакъв проблем с нея (не са казали какъв) и са изтеглили отново парите.

# 58
На мен са ми връщали пари още преди да са получили върнатият от мен продукт, но ако не бъде одобрен след получаването му те могат да си ги дръпнат обратно.

# 59
Така обяснено е съвсем различно.
И приемливо.

Общи условия

Активация на акаунт