НАБОР 2005 Слънчево лято за нашите птички, до края на темата - студенти всички! (юлска тема)

• 89 225
  • 1 490
  •   1
Отговори
# 1 170
  • София
И по-добре, че не е днес, че с тоя срив навсякъде, знае ли се какво ще стане. Добре, че седмокласното излезе Simple Smile

# 1 171
Аз съм се заблудила безобразно, мислех, че днес се обявяват резултатите от второто класиране в СУ, а то било на 24-ти юли…
                  На 23-ти
Съвсем съм изкуфяла..

# 1 172
                По-скоро от жегата е! Yum

# 1 173
  • София
Добре, че седмокласното излезе Simple Smile

Хей, вярно! А имаме ли чакащи второ класиране вече осмокласници Simple Smile ?! Дано да е станало и всички да са си вече по местата!!!

# 1 174

Нашият нали Право иска учи - и то е колкото една гимназия. А може и да се проточи Laughing Може и да го съкрати...знае ли човек. Ти нещо нямаш за учене ли? Аз веднага си подхванах едни сто неща, които си бях сейвнала, но ми е за удоволствие Innocent
След СДК 5, 4, 3 ПКС и магистратура  имам разни започнати и недоразгледани неща, но друго е да имаш срокове. Иначе ми се въртят разни идеи, ама дали и кога ще ги осъществя...

# 1 175
  • София
aniK петилетка казваш. Thinking
Това ми е първото лятото от последните 8, в което аз не уча. Ами скучно ми е.

Нашият нали Право иска учи - и то е колкото една гимназия. А може и да се проточи Laughing Може и да го съкрати...знае ли човек. Ти нещо нямаш за учене ли? Аз веднага си подхванах едни сто неща, които си бях сейвнала, но ми е за удоволствие Innocent
Бе, малко повечко е от една гимназия. Simple Smile 5 пълни години семестериално, после до Нова година държавни изпити, а може и до по-късно. Joy И дипломите им ги раздават чак юни следващата година.

# 1 176
  • Sofia
Sanaka, към кой курс може да обмисляме започване на работа евентуално по професията? И въобще количеството учене позволява ли да се съчетава с някаква работа? Не мога да си го представя още 6 години само "ученик".

# 1 177
-

Последна редакция: сб, 20 юли 2024, 17:28 от marinadp

# 1 178
Не съм Санака, но я допълвам, че след дипломиране следва стаж и полагане на теоретико-практически изпит за правоспособност, едва след който може да се започне работа по специалността. Дотогава, ако има желание и време, студент може да подпомага адвокатска кантора в деловоден план. С въвеждането на електронна система се намали нуждата адвокатите да правят на място (в съда)  деловодни справки и намалява търсенето на помощници към кантори. Това - по информация от приятели. Санака от първа ръка може да потвърди дали канторите в по-ниска степен се нуждаят от технически помощници. При всички положения това не е работа по специалността. Относно магистратските професии при спечелен конкурс има допълнително обучение в Националния институт по правосъдие, едва след приключване на което могат да започнат работа като младши съдии. Обобщено може да се каже, че след медицината работата на юриста е свързана с най-продължително обучение, а в личностен план ученето е през целия професионален живот.

Последна редакция: сб, 20 юли 2024, 17:44 от Шарлот

# 1 179
Някой може ли да каже каква е цената за хранене в студентски стол. За ТУ се интересувам.

# 1 180
  • София
Значи няма да е петилетка, а както се очертава може и да са две. Ужас...Няма да казвам на моя с какво се е захванал, че ще избяга още преди да започне 😂

# 1 181
  • София
Марти, при право някак се вижда светлина в тунела... а я си представи ентусиастите с деца, учещи медицина. Там изглежда сякаш е до живот.

# 1 182
Марти,  ентусиастите с деца, учещи медицина.... изглежда сякаш е до живот.
И правото се учи доживот. Лабилно е законодателството.

# 1 183
  • София
Sanaka, към кой курс може да обмисляме започване на работа евентуално по професията? И въобще количеството учене позволява ли да се съчетава с някаква работа? Не мога да си го представя още 6 години само "ученик".
Може да се съчетава с работа, но по възможност и ако финансовата издръжка не е проблем, препоръчвам да е по специалността. Аз започнах в кантора от втори крус, но трети бих казала, че е по-подходящо. Не е само деловодна работа - първо започват основно с такава - ходят по съдилища, Търговси регистър, правят преводи и т.н., но то и това трябва да се научи. Лека полека, ако хората са свястни, започват да ги обучават - първо пълномощни, лесни договорчета, регистрации на фирми, постепенно по-сериозни неща. Пак е опит. Но не очаквайте заплащане, с което да се издържат. Първоначално може да започне и без пари, после за малко пари. Joy За ученето Шарлот е права - след дипломирането - стаж, после изпит за правоспособност, после, ако искаш в адвокатурата - пак стаж, младши адвокат, пак изпит. Същевременно приятелите им ще са завършили за 4 години и ще работят. Дано са наясно с какво се захващат.

# 1 184
  • Sofia
Много благодаря за отговорите!!! Revolving Hearts Направо взех да обмислям онзи прием през септември Trollface

Общи условия

Активация на акаунт