НАБОР 2005 Слънчево лято за нашите птички, до края на темата - студенти всички! (юлска тема)

• 89 374
  • 1 490
  •   1
Отговори
# 900
  • burgas
"Все още се двоуми къде да е студент. Приет е в ТУ(Информатика и софт.науки), но се чуди за СУ (Информационни системи)."
Включвам се с непоискан съвет-дъщеря ми се дипломира наскоро СУ "Информационни системи" математиката си е ужас и там.

# 901
Моля, ако някой има информация за минималния бал на първо класиране за "Право" в Софийски университет за жени, платено, нека да сподели!

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 20:23 от хихихи

# 902
Бъдещи медици в МУ Варна има ли? Излязло е първото класиране.  Съученик на сина е приет, според него е най-заслужаващ. Дано и колежката се отчете за дъщеря й. В София не е приета и в МУ и в СУ. Много се отчая девойката.
Дописвам се момче ще освободи място във фармация на МУ -София . Приет е и във Варна и ще предпочете Варна.  За съжаление не мога да кажа бал.

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 17:19 от Димис

# 903
  • София
Скрит текст:
Нашата е във ФЕГ с испански. Чуди се дали да пробва на второ.

Според мен комбинацията е по-добра от на кака й, а има и бонуси- нова сграда и едносменен режим + локация топ център!
И аз така смятам. И тя също. За езиковите това беше топ желание. Но отпред се мъдри едно НПМГ и чуденето е голямо.
Jiemma, физика.
Едната (фег) съм я завършила преди n на бр години, до другата живея. Е, вярно не е топ център, ама си ни е хубав квартала Simple Smile - това в кръга на шегата, че и към двете имам симпатия.
По по-сериозните теми - Сафрончето е изброила едни хубави предимства. В НПМГ обърнете внимание и че 8 ми клас започват 1 седмица по-рано с по 3 или 4 ч МАТ/ден. Мин г ходих на отворени врати заради малката (4кл прием) и казаха, че имат одобрен проект за втора сграда в техния си двор. Когато се случи, ще минат и те на 1 смяна, но казва ли ти някой кога ще е. И имат избор в 10 кл само на 3ти профил, т.е. по-малко варианти за ДЗИ, докато във ФЕГ са си 4 и доколото съм чела не са сдвоени. То сигурно сте си ги проучили всички тези неща, но за всеки случай... Успех каквото и да реши!
Ани, благодаря! Знам ли и аз защо така завъртяно се получи. Честито на сестричето! Пълноценни и щастливи години да има в НЕГ! Дано и ти си доволна от твоите резултати!

# 904
  • София
"Все още се двоуми къде да е студент. Приет е в ТУ(Информатика и софт.науки), но се чуди за СУ (Информационни системи)."
Включвам се с непоискан съвет-дъщеря ми се дипломира наскоро СУ "Информационни системи" математиката си е ужас и там.
nelito70, Sunny bunny, Спунк
Много ви благодаря за съветите... Flowers Sunflower
Май младежът се е ориентирал към СУ  "Информационни системи" . Каза, че му е ясно, че ще има много и трудна математика (това беше единственият предмет в училище, който харесваше и по който учеше)
На мен ми е странно, защото години говори за ТУ, на техните курсове ходи, но..... да ми е жив и здрав каквото си избере. Надявам се да е правилния избор за него.

# 905
  • София
Jiemma, а аз НПМГ я завърших (няма да казвам кога) и също ми е слабост. Започват строежа тази есен. Това си е минус, защото шумът до строеж е кошмарен. Но тя май си избра ФЕГ. Аз също клонях повече натам, но не исках да влияя. Сега чакам да го преспи и да потвърди. Не, че до понеделник не може да си смени мнението хиляда пъти.

Ани, честито! Успешни и прекрасни години й желая!

# 906
Някой може ли да качи линк за кандидатстване за общежитие в СУ? Благодаря.

# 907
Виждам, че има деца записали се в един университет, но си чакат и класирането в друг университет.
Аз имам един въпрос.Smile
Ако синът ми реши да се запише в университета, в който е приет първо желание, но след няколко дни реши да се запише в другия университет, в който също е приет какво трябва да направи?
Първо се отписва и след това отива да се запише.
Все още се двоуми къде да е студент. Приет е в ТУ(Информатика и софт.науки), но се чуди за СУ (Информационни системи).

https://www.tu-sofia.bg/kcfinder-master/upload/files/%D0%97%D0%B … %D0%B4%201862.pdf

Това би трябвало да означава, че в ТУ София връщат цялата платена семестриална такса.
Моето чудене беше същото, но се отказах да се занимавам с плащане на такси и после чакане да я върнат и 3 4 пъти ходене по университети. Директно предпочетох СУ, дори да не е първо желание. Реално ако информатика и софтуерни науки в ТУ не е първо желание, даже може да не плащате такса. Може ако не се лъжа и утре да се даде дипломата в ТУ и да изчакате второто класиране там, тъй като го обявяват в същия ден когато изтича срока за записване в ФМИ за първо класиране или участие във второ. Но си е голяма играчка и треперене.

# 908
Някой може ли да качи линк за кандидатстване за общежитие в СУ? Благодаря.

Това намерих аз
https://students.uni-sofia.bg/kn/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B2% … 7qpHgNVnVFf0nheOg

Имат и facebook страница. Там публикуват също актуална информация. Системата ще е активна след 15 август.

# 909
Само да ви кажа колко е трудно да се живее с овен и това е само 7 клас какво ли ме чака след 5 години...
След като мести план А стана Б, Б стана С и така от миналото лято. В понеделник уж ги подреди, въведохме ги с кодовете, всичко се случва в бележки в телефона му и вече съм решила, че са окончателно подредени и ще въвеждаме и чувам:
- А чакай и това да сложа ако реша да разместя.
И така още една нощ обмисля и докато ги въвеждахме размени 2 и 3, ама буквално докато въвеждах, а тогавашното 3 което реално е приет изобщо до понеделник го нямаше в списъка, 2 беше план А от миналото лято. 1 се оказа паралелката на брат му, която така и не разбрах кога реши да пише. Та да се цитирам:
Ние ще пробваме на второ класиране, макар че и това му харесва.
преди пет минути:
- Реших ще се запиша няма да чакам второ класиране.
Дали до понеделник няма да има ново решение....
Та сега компютърни мрежи ... не това дете ме измъчи. Ще си сипя нещо.

# 910
Само да ви кажа колко е трудно да се живее с овен
Айде сега си представи, че и ти си овен 🤣🤣🤣
След 2 години ще съм на зелена рецепта венозно 😁😁

# 911
  • Варна
Чета за общежитията и " разведени или овдувели студенти..."
Ех СУ, при толкова филологии.
Личи си, че не МИ е първо желание СУ.

# 912
  • Sofia
J_M_M, и теб трудно те разбрах Laughing Направо оглупях. Laughing

Малко на кръст прочетох, че "нашите" (софийския) традиционно формират опашки, но има и моменти, когато нещата се случват бързо. Дано синко уцели такъв в понеделник. Преди 4 години за една от магистратурите отидох към 9.30 да се запиша, хей така между другото, и си тръгнах от факултета към 15.30 Rolling Eyes Бях пред припадък Laughing

Разгледах баловете при 7ми клас - испанската за момичета конкурира МУ Open Mouth

# 913
  • София
Ани, според моя младеж в понеделник ще има още повече хора за записване, защото ще са дошли вече и студентите от други градове. Смята към 8:15 да е там.
Честито на твоята девойка, НЕГ е много хубава гимназия. Да е щастлива и да намери добри приятели.
etomira, J_M_M, нека децата направят най - добрия избор и да попаднат на тяхното си място.

# 914
Ще подкрепя Марти  от Бургас за които знам ще ходят понеделник и вторник.

Общи условия

Активация на акаунт