НАБОР 2005 Слънчево лято за нашите птички, до края на темата - студенти всички! (юлска тема)

• 89 354
  • 1 490
  •   1
Отговори
# 885
Здравейте! Нахлувам тук с един бърз въпрос ! Колко може да се промени класирането във втория етап в СУ? Сестра ми кандидатства но не я приеха в нито една от специалностите. Ще приложа снимка на баловете и специалностите, споделете според вас има ли някакви шансове да я класират някъде при второто класиране?
Здравейте! Шанс винаги има.
Във вашия случай за връзки с обществеността е минимален. Бала ви е с 4 единици по-нисък от минималния бал до момента. Освен това приемат 13 жени, а тя е на 160-то място в чакащите(не се вижда добре последната колона, но предполагам, че не е 16).
За социална педагогика е малко по-голям шанса, но и там не се вижда колко човека има чакащи пред нея.

Допълвам за който питаше за координати на ФФ на СУ
https://phls.uni-sofia.bg/

# 886
  • София
Честито на всички приети вчера студенти! И ще продължим с палците за изчакващите второ!
Jiema, нищо не казваш ти… ???
Очаквахме да му стигне за първото желание - нашата специалност с теб, дето сме я минали в стопанския. Само за момент се бях филмирала да не стане като с психологията при девойките, че 15 стотни го деляха от макс бала, но ни се размина Joy
Честито и на всички с щастливи седмокласничета! Чакаме ви на отчет Simple Smile
Etomira, може би ѝ трябва малко време да осмисли резултатите. В НПМГ - коя паралелка е? Там най-много да стигне до 2ри ИЕ, който обаче няма как да е профил. ФЕ ще остане неосъществен. Но и двете са много добри варианти - нека си го почувства...
Izida, честито за племенника ти. Миналата година доста го заглеждахме и ние, но в крайна сметка МК надделя.
Rosita, допълнителния прием в СУ няма да е точно 3то класиране. Могат да участват само неприети на 1во и 2ро. Поне аз така го разбрах. Дано не объркам някого.
beki8, това излиза на сайта от схемата с местопложението на факултетите. https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/universitet_t/fakulteti/f … losofski_fakultet, но няма раб време.

# 887
  • София
За СУ имам въпрос, в групите може да са коментирали, но нямам достъп до тях  - след като там няма да има трето класиране, дали допълнителният прием, който ще го замести, ще е по-рано организиран? Имам предвид да не е чак през септември ...

Да, в началото на септември е бил преди, но, както се уточни, се отнася само за неприети на първо или второ класиране или въобще неподавали документи за СУ преди това.

# 888
Намерих не знам вече от къде някакъв файл с работно време и места за записване по специалности. От онези сините скрити линкове за сваляне на безумния им сайт.

# 889
Да, наясно съм за правото на участие в допълнителния прием, просто се интересувах дали имате информация кога ще бъде. Казвам, че замества третото класиране - просто като ред, иначе те самите са обявили, че се провежда поради многото свободни бройки, които остават незаети. Фактически ще си е чисто ново класиране за незаети места.

Молбата ми е, ако имате достъп до групата на СУ, да попитате - само ако е удобно.
Те сигурно ще отговорят, че трябва да видят колко незаети ще останат, и ще са прави, но допускам, че ще са повече незаетите от миналата година, щом ще са само две класирания.

# 890
  • София
...Все още се двоуми къде да е студент. Приет е в ТУ(Информатика и софт.науки), но се чуди за СУ (Информационни системи).
Давам непоискан съвет Blush - да провери програмата, по която учат и да прецени. Синът ми така избра в СУ споменатата специалност (не сега, преди години), защото в специалностите в ТУ имало тежки математики. И после си говореха с негови приятели от ТУ, как те съжаляват.
Защото пък в СУ са много леки..
Да се избере детето специалността, която му  е на сърце.

# 891
Нашата е във ФЕГ с испански. Чуди се дали да пробва на второ.

Според мен комбинацията е по-добра от на кака й, а има и бонуси- нова сграда и едносменен режим + локация топ център!

# 892
  • София

Според мен комбинацията е по-добра от на кака й, а има и бонуси- нова сграда и едносменен режим + локация топ център!

И аз така смятам. И тя също. За езиковите това беше топ желание. Но отпред се мъдри едно НПМГ и чуденето е голямо.

Jiemma, физика.

# 893
  • София

И аз така смятам. И тя също. За езиковите това беше топ желание. Но отпред се мъдри едно НПМГ и чуденето е голямо.

Jiemma, физика.
ФЕГ е чудесно място,  нооооо НПМГ си е НПМГ!!!
Пак непоискан съвет - участвайте на 2 класиране. Може да стане само по-добре!

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 17:02 от Fair Lady

# 894
Обадих се в СУ да питам - чак в края на август щели да обявят свободните места за допълнителен прием. Да се чуди човек какво ще правят, след като приключат записването на приетите на второ класиране, което излиза на 23 юли и записването вероятно ще приключи на 30 юли.

# 895
  • София
Rosita, ще излязат в отпуск Grinning

Честито на всички приети и стискам палци за чакащите второ класиране!

# 896
Rosita, ще излязат в отпуск Grinning
Всички ли? Не стига, че нямаш право на трето класиране, ами сега и цял месец да ги чакаме да почиват Smile

# 897
  • Берлин
А 2-то излиза на 19-ти или пак нещо бъркам? 🫣

# 898
  • Sofia
Jiema, така си го написала, че човек да се чуди да честити ли, да не ли. Като познавам момчето, ЧЕСТИТО ❤ Бях подочула , че за нашата специалност и още повече се радвам 😍
Нашата мома е приета в НЕГ - първо желание.
Аз прекарах предиобеда в държавен изпит. Чакам резултати 🧘🏻 Още не знам на кой свят съм. Не съм разгледала подробно баловете на малките, темата, но първо при вас се отчитам ❤
etomira, не ѝ е лесно 😍 Аз съм малко повече за ФЕГ 😊

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 07:27 от aniK

# 899
А 2-то излиза на 19-ти или пак нещо бъркам? 🫣
                   На 23-ти! До 19-ти се записват и подават за 2-ро.

Общи условия

Активация на акаунт