НАБОР 2005 Слънчево лято за нашите птички, до края на темата - студенти всички! (юлска тема)

• 89 261
  • 1 490
  •   1
Отговори
# 1 020
Благодаря за инфото. Дъщерята е приета на второ класиране в УНСС, по първо желание. Днес се записа в Благоевград и сега има няколко дни да реши както точно иска.

# 1 021
Това означава, че всички кандидатствали мъже, изкарали поне 3 на двата изпита са приети, така ли?
Трябава да имат бал 24 поне, което значи, че ако имат тройки на двата изпита, трябва на ДЗИ по БЕЛ да имат 6. Всяка година е така за момчетата. За МУ София пишеше, че като първо желание "Фармация" са избрали толкова момчета, колкото свободни места имало- значи 60 момчета са кандидатствали, от които 39 отговарят на изискванията.

# 1 022
  • на изток от рая
Надали някой от тук чака извънредното класиране на СУ, но ще питам, защото нямам собствен отговор:
Заемане на незаети бройки се допуска за деца, неучаствали в класиране или никъде некласирани в двете класирания. В декларацията за второ класиране има опция да се заяви участие във втори етап, без да се запазва класирането от първи -. Ако детето (конкретно човече на приятелка) не бъде прието и на второ класиране, би ли участвало в третата фаза (както и да се нарича), ако откаже да запази мястото си от първо класиране. Моят прочит е такъв, но???
На самата декларация (ли беше или нещо друго) си пише, че кандидат-студента иска да си запази мястото от първо класиране.

Да се цитирам от друга тема: Синът ми кандидатства Тонрежисура и е приет срещу заплащане.

Местата са 5 без заплащане и 4 срещу заплащане. Съдейки по позицията му на опашката, той е приет на последното, четвърто място. Откъде тогава идва този минимален бал 22.41, не би ли трябвало да е балът на сина ми минималният?
Дали има смисъл да подава заявление за второ класиране или направо да плаща и да се записва?

# 1 023
Шарлот,за допълнителния прием в СУ свободните места се обявяват в края на август.За тях могат да кандидатсват тези които не са били приети на първо и второ класиране или въобще не са кандидатствали там.Могат да кандидатстват и тези,които са били приети платено обучение,но не са се записали.

# 1 024
  • Sofia
Алоооо, не толкова позитивно, моля! Моето ще учи европеистика🤣🤣🤣.

Еее, ама пък къде ще я учи Hands Point Up Направо ще си остане на работа там Revolving Hearts
Марти, ей сега отиде нашичкият, че алармата му сутринта беше за 10.30 и аз споделих, че хората почиват от 12 до 13ч. Има си време до 17.30 да си чака, ако се наложи.

Момичета, кажете нещо за тоя нашумял "Комуникационен мениджмънт" в СУ за момиче. Алтернативата е право - редовно ДП в УНСС. За много близко дете разпитвам.

# 1 025
Е, то Право и така нашумелия КМ нямат нищо общо 😁; ако иска Право -какво му е на УНСС щом няма шанс за СУ ..? Ани, то е като при нас навремето: щом не може в НЕГ, значи в 73. Иначе КМ е във Факултета по журналистика и, ако отвори програмата, ще види защо е нашумял: учат се приятни и практични неща; вече реализацията си зависи от човека, но то и за медици и юристи е така…

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 15:06 от saffron

# 1 026
Нямам представа какво е "Комуникационен мениджмънт", но ми звучи, както се изразява един мой близък - "Психология на металите" 🤣. Разбира се, поднасям извинения, ако някой би се засегнал, но ми се струва, че е от специалностите, за които с много различни образования може да стигнеш до същата позиция. От друга страна, където и да завършиш право(разбира се, най - добре в СУ), това е една стабилна, всеобхватна и сериозна професия, с много възможности. В началото, да, има значение къде точно учиш, но не са един и два примерите, при които може да постигнеш много, независимо от това, в кое място учиш. В правото има много за "доучване" в хода на практиката и в един момент, след около 10г,а дори и по-малко, се заличват разликите къде точно си учил. Искаш ли, ще научиш. Аз още в 4клас когато по някакъв повод попаднах в СУ, си казах, че един ден ще уча там и никъде другаде (без да зная и мисля какво) и това се случи. Но е факт, че амбициозни и упорити успяват независимо от учебното заведение.
Обаче, има нещо много важно-изборът на специалност и професия трябва да е "от сърце", иначе трудно се случват нещата.

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 15:16 от Светкавица

# 1 027
  • столицата
Надали някой от тук чака извънредното класиране на СУ, но ще питам, защото нямам собствен отговор:
Заемане на незаети бройки се допуска за деца, неучаствали в класиране или никъде некласирани в двете класирания. В декларацията за второ класиране има опция да се заяви участие във втори етап, без да се запазва класирането от първи -. Ако детето (конкретно човече на приятелка) не бъде прието и на второ класиране, би ли участвало в третата фаза (както и да се нарича), ако откаже да запази мястото си от първо класиране. Моят прочит е такъв, но???
На самата декларация (ли беше или нещо друго) си пише, че кандидат-студента иска да си запази мястото от първо класиране.

Да се цитирам от друга тема: Синът ми кандидатства Тонрежисура и е приет срещу заплащане.

Местата са 5 без заплащане и 4 срещу заплащане. Съдейки по позицията му на опашката, той е приет на последното, четвърто място. Откъде тогава идва този минимален бал 22.41, не би ли трябвало да е балът на сина ми минималният?
Дали има смисъл да подава заявление за второ класиране или направо да плаща и да се записва?
Тези другите трима от опашката, може да  са писали други втори желания, а не същата специалност платено. По този начин твоето дете  не е с най-ниския успех при платените 4 бройки.

# 1 028
  • София
Шарлот, нямам представа как точно процедират СУ, но това "никъде некласирани в двете класирания", при кандидат, който все пак е бил класиран веднъж, дали няма да попречи? Трябва да се пита в СУ и да има писмен отговор, но дали ще има време за такъв...

# 1 029
Майката е звънила и са отговорили, че не се знае ще има ли свободни места и дали ще има такава фаза на кандидатстване, за да изясняват условията. Затова тя ме помоли да й кажа как чета написаното в сайта на СУ. Мразя чиновническия манталитет в нашата администрация.

# 1 030
  • София
Във ФБ групата имаше въпроси и освен стандартното “това не е трето класиране, няма нищо общо с класиранията и още не е ясно”, настойчиво се твърди само, че се отнася само за хора, които не са били приети през юли на никое от желанията в СУ или въобще не са кандидатствали в СУ в тази КСК. Приети нещо, но не записали се, не могат да участват. Освен това миналата година кампанията е била не през август, а в периода 11-17 септември, ако не бъркам датите, но като цяло доооста късно, особено ако не са известни правилата предварително.

# 1 031
Което значи вход за наши хора, които чакат спокойно до септември със съмнителен бал.

# 1 032
Аз също смятам, че при тези неясни условия рискът е много голям.
Писах и в темата за МУ, че само СУ признават оценките от други университети, допускат приети в други университети, но приети в СУ и изкарали високи, но не достатъчни за прием в двете класирания в желаната специалност - не!
Такова подценяване на собствените си изпити ме изуми и то за СУ!
Даже ми се струва, че по този начин привилегироват кандидати, положили изпити в други университети, спрямо тези от СУ.

Моля ви за информация, ако някой знае или е написано някъде:
Дъщеря ми е приета в не най-желаната специалност в СУ. Записва се държавна поръчка и учи първата година.
Догодина кандидатства отново - има ли право да се запише държавна поръчка, ако я приемат в желаната специалност ( като се откаже от тази, която е учила една година) или трябва само платено.
Безумно го написах, но един вид държавата ще дотира два пъти обучението й в първи курс - допустимо ли е?

# 1 033
  • София
Което значи вход за наши хора, които чакат спокойно до септември със съмнителен бал.
Е, това ми се струва малко пресилено.
Всичко се случва  - издържан предварителен изпит в СУ, но не взета 1 матура. Съответно, няма диплома и не може да участва в което и да е класиране преди септември. Реална ситуация, макар и не много често срещана.

# 1 034
Лейди, знам случая и навярно не е прецедент. Нека отворят вратите за тези деца, но да не затварят за другите или да регламентират достъп само за неучаствали в класирането, но с бал над минималния от второ класиране.

Общи условия

Активация на акаунт