НАБОР 2005 Слънчево лято за нашите птички, до края на темата - студенти всички! (юлска тема)

• 88 666
  • 1 490
  •   1
Отговори
# 1 410
  • София
Здравейте, дъщеря ми е записана в СУ, но ще й дадат студентската книжка на 01.10. Може ли да поиска уверение, което да й послужи за пътуване с намаление?
И без да иска, ще й дадат.
Не, синът ми не е поискал и съответно не е получил!

# 1 411
Пуснах в Системата за сигурно връчване искане за баловече, прочетено е, но не са ми дали входящ номер, както обикновенно прават като пиша до институции. Пратих директно на Софийски университет, не на министреството.
Дали знаят какво да правят?
Знаят какво да правят, ако искането е оформено по ЗДОИ, но според мен много бързате. Има срок, в който трябва да отговорят и ако информацията не е обработена за техни цели, съответно нищо няма да получите, освен отговор, че не е налична. Писах по-рано - предоставя се само налична информация и във вида, в който е налична. Нямат задължение да изготвят информация поради получено искане по ЗДОИ.
Бизнес администрация с английски език, второ класиране, мъже редовно ДП - мин бал 19,58
Икономика и финанси с английски език, второ класиране, мъже редовно ДП - мин бал 22,17

# 1 412
  • София
Пуснах в Системата за сигурно връчване искане за баловече, прочетено е, но не са ми дали входящ номер, както обикновенно прават като пиша до институции. Пратих директно на Софийски университет, не на министреството.
Знаят какво да правят, ако искането е оформено по ЗДОИ, но според мен много бързате. Има срок, в който трябва да отговорят и ако информацията не е обработена за техни цели, съответно нищо няма да получите, освен отговор, че не е налична. Писах по-рано - предоставя се само налична информация и във вида, в който е налична. Нямат задължение да изготвят информация поради получено искане по ЗДОИ.
Бизнес администрация с английски език, второ класиране, мъже редовно ДП - мин бал 19,58
Икономика и финанси с английски език, второ класиране, мъже редовно ДП - мин бал 22,17
Ако нямат наличната информация по служебен път са длъжни да я препратят към компетентната институция.

# 1 413
  • Разпиляна във въображението
Не мога да се ориентирам в сайта на СУ за годишните такси. Може ли помощ?

# 1 414
# 1 415
  • Sofia
Не мога да се ориентирам в сайта на СУ за годишните такси. Може ли помощ?

Виж точка 5 - най-сигурно е. Това са таксите за първи семестър, които трябва да се платят преди записването.

# 1 416
  • Разпиляна във въображението
Благодаря!

# 1 417
Ако нямат наличната информация по служебен път са длъжни да я препратят към компетентната институция.
Така е, но те имат информацията, просто е прекалено рано докато върви записване да я имат налична и събрана във вида, в който е заявена. Дано да са бързи и да я имат все пак Simple Smile

# 1 418
  • Sofia
Здравейте, дъщеря ми е записана в СУ, но ще й дадат студентската книжка на 01.10. Може ли да поиска уверение, което да й послужи за пътуване с намаление?
И без да иска, ще й дадат.
Не, синът ми не е поискал и съответно не е получил!
Синът ми си е купил от книжарница на СУ освен студентска книжка и документите ,които са необходими за записване.Сред тях е имало и уверение ,което той е попълнил ,подпечатали са му го и са му го дали.

# 1 419
  • Sofia
Не звънна да е имал проблеми, така че би трябвало да се е записал. Друга мисъл ме мъчи от известно време - той не е по писането, т.е. не си го представям докато преподавател чете лекция, той да си води записки. Какви съвременни методи използват студентите? Дали може да се разчита на учебници Thinking

# 1 420
Много зависи от преподавателите, Ани. Има "зрънца", които искат да чуят собствени мнения, с които оборват общоприети тези (записани в учебници) и на изпит акцентират именно върху тези въпроси. Все в групата ще има някоя "читанка", чиито лекции ще се ксерокопират. А ако младежът внимава, може да си отбелязва само пунктове, без да изписва изцяло лекцията. Пиша това по далечен спомен, без да знам конкретните преподаватели в ЮФ към настоящия момент дали спадат към описаната категория.

В духа на темата на набор 04 за възрастовите промени (които нападат някои от нас) ще споделя далееечен спомен: професор Яновски преподаваше по граждански процес. Оратор, сладкодумец. При него големите аудитории бяха пълни по убеждение, не по принуда. Той водеше лекциите си полемично: ако.... следва ли, че...? Аудиторията - дааа. - А от тук може ли да се извлече, че...? - Дааа. - Да, ама не, защото ...и повежда по пътя на същата необорима логика студентите в друга посока. След смъртта му много от тезите му се приеха под формата на законодателни промени в действащи закони. Той е пример за преподавател, на чиито лекции беше нужно да се слуша, а не да се записва. Контактът беше жив и колоритен. Щастлива бих била ако има подобни професори днес.

# 1 421
  • В средата на времето
Ани, аз съм със същите размисли. Предложих да вземем лаптоп или таблет. Нещя, имал си телефон. ?!? Как точно си го мисли с телефона - не знам. Прави си някакви много грешни сметки според мен, но да видим...🤔

# 1 422
  • София
куку, ако си купиш комплект документи има уверение. Ако си ги принтираш сам, каквото занесеш, това приемат. Уверението не е задължителен документ и съответно не се изисква при записване.
Ани, мисля, че някъде четох, че използват айпад. Бил удобен за студентите, но не съм проучвала. Могат и да записват на телефоните, в зависимост от паметта им. Май ще се нагаждат в движение Grinning

Последна редакция: чт, 25 юли 2024, 18:25 от buni

# 1 423
Не звънна да е имал проблеми, така че би трябвало да се е записал. Друга мисъл ме мъчи от известно време - той не е по писането, т.е. не си го представям докато преподавател чете лекция, той да си води записки. Какви съвременни методи използват студентите? Дали може да се разчита на учебници Thinking
Нямам идея как е в отделните университети по различните специалности, но конкретно в МУ София дъщеря ми има почти всички (а може и всички, но не съм разследвала) учебници в електронен вариант. Имат си нещо като гугъл класруум, където се качва всичко. От тази гледна точка най-удобно ѝ е с таблет с писалка, защото може да си води записки директно върху електронните учебници. Повечето ѝ колеги така действат.

# 1 424
  • София
В МУ и лекциите качват в платформата, но в СУ ЮФ - не. Но дъщеря ми си ги намери от студентка от горен курс. А в специалност право е особена мода сред преподавателите да си чуят точно тяхното мнение /което обикновено нито е много по-различно от това на утвърдените авторитети в правото, нито по-оригинално, но си държат на своите думи./

Общи условия

Активация на акаунт