НАБОР 2005 Слънчево лято за нашите птички, до края на темата - студенти всички! (юлска тема)

• 88 627
  • 1 490
  •   1
Отговори
# 1 470
  • София
Ще изпреваря szervusz и се надявам да не ми се разсърди, но нейната девойка ще учи заедно с моята и затова знам 😇
Програмата е на англ.език и за моя изненада тази година доста български младежи са се носочили конкретно към Howest university и две от специалностите - 3D animation и Game Graphics Production

Тя обаче ще каже в последствие дали е доволна девойката, защото моята е в геймърската специалност 😉

Последна редакция: пн, 29 юли 2024, 20:25 от brayan__

# 1 471
  • София
Предлагам белгийска среща... ще им е трудно и е хубаво да познават някого наоколо....

Brayan, ти ще ходиш ли да я изпратиш?

# 1 472
  • София
Супер би било, но май ще се разминем 🥺
Ние пътуваме на 30.08 и аз ще се върна най-късно на 08.09.
Вие май пътувате по-късно? Но пък не пречи да се видим в БГ преди това 😇

# 1 473
  • София
Да, разминаваме се....

Ще ти пиша да се видим в София... ако има и други желаещи, да казват.

# 1 474
Чудя се дали да предложа на дъщеря ми да постъпи някъде на работа за месец и половина. През това време ще излиза класиране за общежитие, ще има евентуално нанасяне...
Ако не е наложително, остави я да се помотка още малко Grinning После като почне училище и си види програмата, може да помисли за някакви варианти,ако има желание. Гледам, че има най-разнообразни опции за студентите, скоро например гледах обяви в 100 грама сладки, където казваха, че ако си студент, си добре дошъл с гъвкаво работно време.
Сега за тоя месец, докато почне, докато свикне, ще спре, щото ще трябва да се пренася.

# 1 475
  • Sofia
szervusz, на какъв език ще учи в Белгия?
И моята не я приеха тази година - искаше изрично и само 2Д анимация. Каза, че за другата година щяла да разшири обхвата и с 3Д, та затова разпитвам.
Не че някой ме слуша.

Brаyan каза вече - английски. 😀 Другият ѝ език е японски, така че беше малко ограничена в избора на университети. Сега е засилила холандския в Дуолинго, да може поне да си купи хляб, като отиде в Белгия. 😂

Твоето момиче къде кандидатства 2Д анимация? И дъщеря ми най-много това искаше тази година, във VIA college в Дания, но за втори път не я приемат. Миналата година късно се ориентира какво иска и само там кандидатства - Graphic Storytelling (комикси). Много ѝ се правеха комикси, но тази година се ориентира към анимация, защото приемът в другата специалност е през година. Намерихме ѝ учител по анимация и взе, че ѝ хареса повече от комиксите. И на други места кандидатства сега, но все нещо като графичен дизайн или гейм арт. Много добри училища по 2Д анимация има във Франция и Испания, но хем са ни скъпи, хем не са на английски.
В Howest програмата е жестока за 3Д анимация, интересна и супер практична поне на първо четене, ще видим как е реално.

# 1 476
  • Разпиляна във въображението
Чудя се дали да предложа на дъщеря ми да постъпи някъде на работа за месец и половина. През това време ще излиза класиране за общежитие, ще има евентуално нанасяне...
Ако не е наложително, остави я да се помотка още малко Grinning После като почне училище и си види програмата, може да помисли за някакви варианти,ако има желание. Гледам, че има най-разнообразни опции за студентите, скоро например гледах обяви в 100 грама сладки, където казваха, че ако си студент, си добре дошъл с гъвкаво работно време.
Сега за тоя месец, докато почне, докато свикне, ще спре, щото ще трябва да се пренася.

Добра идея!

# 1 477
Като отиде в Белгия да учи френски, холандския там какво ще й помогне? Белгийските си шляпат яко френски .. холандците всички говорят идеално английски.

# 1 478
  • София
Половината Белгия говори фламандски /диалект на холандския - Dutch/ и хич не са силни с френския, въпреки че го учат в училище. Howest е във фламандската част.

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 09:25 от sanaka

# 1 479
  • Sofia
Като отиде в Белгия да учи френски, холандския там какво ще й помогне? Белгийските си шляпат яко френски .. холандците всички говорят идеално английски.
Със сигурност ще се оправи и само с английски, но е учтиво да знае поне някакво елементарно ниво на местния език, а фламандците, доколкото разбрах, малко се обиждат, ако им говорят на френски. Иначе е адски близо до Франция и е много жалко, че точно там говорят по-смотания и непрактичен език. 😂

# 1 480
  • София
Не знам дали се обиждат, но масово не го владеят. Във Фландрия по-добре ще се оправиш на английски, отколкото на френски.

# 1 481
  • София
szervusz, и тя във VIA и в Gobelins . Конкуренцията е голяма и на двете места. Все си мисля, че на темперамента повече ѝ пасва илюстрация, а не анимация, но пусто залитане по филмчета и манга. Дъщеря ти поне е осъществила мечтата на моята за японски. Учи си го сама. Вече се чудя в кое е по-добра във френския или в японския, защото мотивацията е голяма работа.

Аз момичета леко съм ви зарязала, а съм зарязала и наборката, че малкото дете го е треснал пубертета и се бори за свобода и независимост, ама както той я разбира. А аз не я разбирам точно по същия начин, пък баща му съвсем и имаме сблъсък на хормони в семейството.

# 1 482
Половината Белгия говори фламандски /диалект на холандския - Dutch/ и хич не са силни с френския, въпреки че го учат в училище. Howest е във фламандската част.
В Белгия съм била на няколко обучения. Всички местни, с които исках да говоря на анлгийски, ми се блещиха само на френски неразбиращо. Явно зависи от района - била съм в Москрун и Гент.

# 1 483
  • София
Кумовете ми са фламандци от района на Гент. Тя говореше доста добър френски навремето, но го е позабравила, защото не го ползва. Неговият френски, както и на всичките им братя, сестри, племенници е много, много зле. Все високообразовани хора. Всички са с добър английски. Както пък валонците са зле с фламандския, въпреки че им е официален език. Така или иначе, ако искаш да говориш местния език във Фландрия, това е фламандският, не френският. А с английския никога не съм имала проблем да се оправям в Белгия.

# 1 484
  • Sofia
Gorg0nzola, значи може и да се познават, те нали си имат някаква група във Виа да си помагат и надъхват. Влизането наистина е адски трудно, разказваше ми за някакво момиче, което влязло от четвъртия път. Чудеше се дали и другата година да не пробва пак, но според мен няма да има време за подготовка с наличното учене.

За илюстрацията не се притеснявай, дори да завърши анимация, нищо не я ограничава да мине после и само към илюстрации или каквото ѝ е кеф. Общо взето основите са едни и същи.

Общи условия

Активация на акаунт