На море в Турция - тема 84

• 60 202
  • 753
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте, днес ми изплатиха обезщетението от  Би Ейч Еър за закъснелият полет на 30.05.2024г. от Анталия за Пловдив. Честно да си призная не се надявах, че ще получа пари. Сега деветте часа закъснение ги гледам от друг ъгъл. Който е пострадал тази година от закъсненията на полетите, да не се колебае да си търси правата.
чрез кой сайт потърсихте обезщетение ?

# 436
Zoq1, не съм ползвала посредник. Написах си искането за цялото семейство, приложих бордните карти и го изпрати по Ел. поща и обикновена поща. Получих след няколко дни отговор, че искането ми е основателно и след два месеца изплатиха сумата.

# 437
Здравейте, днес ми изплатиха обезщетението от  Би Ейч Еър за закъснелият полет на 30.05.2024г. от Анталия за Пловдив. Честно да си призная не се надявах, че ще получа пари. Сега деветте часа закъснение ги гледам от друг ъгъл. Който е пострадал тази година от закъсненията на полетите, да не се колебае да си търси правата.
чрез кой сайт потърсихте обезщетение ?
Мога да ви препоръчам тази фирма. Изпробвана е и всичко става онлсй през сайта им. Само си следиш информацията за претенцията
https://www.claimhelp.eu/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwiOy1BhDCARI … jU4kaApOjEALw_wcB

# 438
Пъуването със собствен транспорт си има своите предимства, но и изненади Simple Smile
Ясно е на повечето, че турците не спират на пешеходна пътека или преминават бързо на червен светофар, веднага като се смени със зелен, ако са засилени...
Тък е въпроса какво вие ще направите за да спрете, защото се подразбира, че турските номера някак си не влизат в системата на камерите или се пропускат мистично, но чуждите номера си хващат глобите от раз. Дори за неспиране на пешеходна пътека има глоби...
Ако трябва да спрете, но го направите рязко, шанса да ви ударят отзад клони към 100%
Гледам много шофьори използват този лайфхак - пускат аварийните, за да предупредят тези отзад!
И друг момент. Имате застраховка, случи се леко чукване, застраховката ви покрива щетите на другия, но той изведнъж подава съдебен иск за допълнително заплащане, защото след инцидента дори ремонтирана, колата му вече има друга пазарна стойност Simple Smile

Интересен е този казус Simple Smile Отивате на почивка две семейства, 4-ма души, с една кола.
На влизане в Турция собственика на колата се регистрира като водач... но пътя е дълъг и е хубаво да редувате шофирането.
Възможно ли е това, при условие, че собственика пътува до вас, но вие нямате родствени връзки помежду си?
Какво се случва, ако ви спре полиция за проверка?

# 439
Не е чак толкова зле пътя с кола както го описвате. До Бодрум и обратно *7 дни каране из Турция не видях пукнат полицай. А пътищата им са нещо, за което само можем да си мечтаем

# 440
Интересен е този казус Simple Smile Отивате на почивка две семейства, 4-ма души, с една кола.
На влизане в Турция собственика на колата се регистрира като водач... но пътя е дълъг и е хубаво да редувате шофирането.
Възможно ли е това, при условие, че собственика пътува до вас, но вие нямате родствени връзки помежду си?
Това вече колко пъти ще го коментираме. Няма проблем всеки правоспособен да управлява колата.
Единственото условие е: човека на който се регистрира колата влизайки в Турция да излезе обратно с колата.

# 441
  • София
Да си кажем честно, пътуването по прекрасните турски пътища си е чисто удоволствие. Не говоря за градско шофиране в мегаполиси като Истанбул, но междуградските магистрали и първокласни пътища са несравними не само с нашите, но и с тези на много места в Западна Европа, като Италия например. И обикновено изобщо не са натоварени, като изключим участъците, които са околовръстни на голям град.

# 442
  • София
Да си кажем честно, пътуването по прекрасните турски пътища си е чисто удоволствие. Не говоря за градско шофиране в мегаполиси като Истанбул, но междуградските магистрали и първокласни пътища са несравними не само с нашите, но и с тези на много места в Западна Европа, като Италия например. И обикновено изобщо не са натоварени, като изключим участъците, които са околовръстни на голям град.
Напълно си права.
За мен е много по-лесно да стигна с колата до Истанбул, отколкото до Видин (в момента). Нищо че е в пъти по-далече.
Няма нужда да се филмираме от някакви единични ситуации прочетени някъде. Пък и да филмираме останалите, незнайно с каква цел.

# 443
  • somewhere over the rainbow
A магистралита са ... мечта, все едно си с кораб. Даже корабът се клати. Ех, нямам търпение вече.

Да ви питам - ще имаме нощувка в Ескишехир и следобед за разходка. Къде бихте го прекарали - парк Сазова или в центъра? Бихте ли препоръчали бюджетен хотел?

# 444
Това вече колко пъти ще го коментираме. Няма проблем всеки правоспособен да управлява колата.
Единственото условие е: човека на който се регистрира колата влизайки в Турция да излезе обратно с колата.

Не е вярно това. Колата имат право да управляват в присъствието на водача само съпругата му, родителите му и децата му. Брат няма право. Специално четох разяснения от турски адвокат.

# 445

Не е вярно това. Колата имат право да управляват в присъствието на водача само съпругата му, родителите му и децата му. Брат няма право. Специално четох разяснения от турски адвокат.
Предполагам когато пътувате си носите брачно свидетелство, актове за раждане или родословно дърво.
Пътувам вече около 10 години, много пъти са ме спирали. Само поглеждат вътре колата и ни пожелават лек път.

# 446
  • София
Имаме ли мнение за Liberty Signa? Не съм му обръщала внимание, само знам че е съседен на liberty fabay. Звучи добре, ходи ни се някъде към 20 септември и ми се иска място, което скоро не сме посещавали- Фетие, Бодрум, или пък Кемер. Signa e отворен тази година, може би откъм зеленина това може да е минус?
А местоположението как е, дали има къде да се разходи човек наблизо?

# 447
Темата я повдигам, не защото не съм търсил назад и ползвал търсачката, а защото все още го намирам за неразрешен казус...
Базирам се на мнение на потребител, Ivan Momirov във фейсбук, участващ активно в групите за Пътуване в Турция, с хиляди километри зад гърба си и с написани пътеводители и карти как да прекосяваме страната... На първа страница в тази тема са приложени негови съвети...
Вчера му зададох този въпрос и отговора се различава от обсъждането тук...

... и сега никой не знае къде е истината и къде е заровено кучето Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 448

Съгласно турския митнически закон, влизайки с кола с чужда регистрация, колата е предмет на режим временен внос. Като такава , тя трябва да се “изнесе” от Турция , само и единствено от лицето, което я е внесло или от друго лице, на базата на пълномощно.
Пак на базата на този закон, колата не може да се продава, залага, преотстъпва за ползване на трети лица, освен посочените в закона
ARTICLE 26
(1) About the vehicles covered by this Communiqué;
a) Vehicles temporarily imported for tourism purposes may be used by the spouse, parents and children of the owner of the vehicle whose place of residence is outside the customs territory of Turkey.

# 449
  • София
A магистралита са ... мечта, все едно си с кораб. Даже корабът се клати. Ех, нямам търпение вече.

Да ви питам - ще имаме нощувка в Ескишехир и следобед за разходка. Къде бихте го прекарали - парк Сазова или в центъра? Бихте ли препоръчали бюджетен хотел?

Лично аз препоръчвам центъра - около реката и старата част, като по пътя, който ги свързва има приятни магазини за дрехи с турски марки. Не съм била в парка, ако трябва да съм честна, но паркът си е парк, а всяко селище си има своята неповторима атмосфера. Ескишехир е весел, светски град със заведения, музика на живо, млади хора, които се разхождат до късно около реката. Ние бяхме в SennaCity Hotel, който се намира на самата река и гледката от прозорците е разкошна, а и всичко е на пешеходно разстояние. Хотелът има собствен паркинг, който не е в самата му сграда, а е на съседна улица, но упътват и не е проблем. Сега, дали е бюджетен не мога да преценя. Хубав е, чист и има добра закуска. А местоположението е незаменимо.

Общи условия

Активация на акаунт