На море в Турция - тема 84

• 60 645
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
  • Берлин
Запазвали ли сте трансфер от/до летището през booking.com? Дава ми много по-добра цена от gettransfer и мисля че някой друг ги беше похвалил също. Не ми се рискува по принцип, защото едната посока ни е сутрин рано.
Да. Досега без проблем за всичките ни дестинации, Тр включително.

# 676
  • Варна
Коя офлайн карта ползвате при пътуване в Турция?

Sygic - офлайн и yandex -онлайн с интернет от BNE esim.
В момента пътуваме и двете за пореден път са перфектни. Yandex е идея по-обновена по тяхната мрежа и за ограниченията, но ако не се лъжа тя си е турска.

# 677
Привет от Cornelia Diamond в Белек.  Пристигнахме снощи, още не съм много ориентирана в обстановката, но дотук всичко много ми харесва. Нивото си е налице.
Тъй като хотела ми се струва малко отдалечен от центъра, дава ми 2 км, пеша 40 мин , искам да ви питам който е бил в района минават ли долмуши покрай хотелите като в Сиде, и за да идем до Легендите и центъра  как ще стане? Не искам да хващам такси. В близост до нашия хотел са Ела Екселънс, Белконти и Гюрал, ако някой е ходил в тях и може да ме ориентира , предварително благодаря!

# 678
  • София
Минава малко автобусче по главния път и пътува до центъра на Белек. За Легендите обаче не ви върши работа, защото автобусчетата до Легендите са от района на Кадрие. Мисля че варианта е да хванете автобусчето до центъра на Белек и там се качвате на автобусчето, което ходи до Кадрие и съответно има спирка на легендите.

# 679
Минава малко автобусче по главния път и пътува до центъра на Белек. За Легендите обаче не ви върши работа, защото автобусчетата до Легендите са от района на Кадрие. Мисля че варианта е да хванете автобусчето до центъра на Белек и там се качвате на автобусчето, което ходи до Кадрие и съответно има спирка на легендите.
[/quote
Благодаря!

# 680
  • Burgas, Bulgaria
Здравейте, банда .
Миналата година бяхме в Gural premier tekirova,  предишните няколко във VOGUE Бодрум.
На 5ти октомври заминаваме за Letooniq във Фетие.  В последния момент решихме ,че ще пътуваме и там имаше места.
Сега се чудя къде още да запазя 5 нощувки.
Из Белек някъде ли ,тъй като не сме ходили там или по Бодрум отново .
Като за средата за октомври,май към Анталия ще е по- подходящо.

# 681
Анталия е по-добър избор относно време и температура на морето. Егейско море е по-студено от Средиземно.

# 682
Чисто статистически, за моя информация ми е интересно, например от една почивка 7 дни, колко от тях стоите в комплекса и колко като време например, използвате за посещение или разходка из близки 5-50 км забележителности… т.е. Туризъм Simple Smile

# 683
  • София
Чисто статистически, за моя информация ми е интересно, например от една почивка 7 дни, колко от тях стоите в комплекса и колко като време например, използвате за посещение или разходка из близки 5-50 км забележителности… т.е. Туризъм Simple Smile
Нави, от 14 дни /толкова продължава почивката ни/ 13,5 дни сме на басейна пред стаята ни, а 1 вечер сме в града, който е най-близо до втория ни хотел. Обикновено разделяме почивката ни в два хотела по 7 дни.
Иначе забележителностите от Анталия до Алания отдавна сме ги изръчкали.... Изключвам и факта, че обикновено при пристигането ни в Анталия първият ден задължително сме в хотел в града, защото нямам представа дали полета от София до Анталия ще спази разписанието си, а да платя 350€ или повече за нощувка и да прескоча цял един ден е доста глупава постъпка.
То в интерес на истината освен Анталия, Алания и стария град на Сиде няма какво толкова и да се гледа. Природата и забележителностите не са най-силната страна на тази част на Средиземноморието.
Най-силната страна са /колкото и да ти е неприятно/ страхотните огромни луксозни хотелски комплекси, които ти предлагат толкова много забавления, че не ти остава време и да си подадеш носа извън тях...

# 684
  • София
И ние излизаме максимум 1-2 пъти от хотела, Анталия ни е дестинация за почивка. Ако сме с колата, преди и след почивката организирам забележителности.
Тази година дори женската част само ходихме на пазар, а мъжете си организираха а ла карт с децата докато ни няма. Толкова не им се излиза от комплекса.

# 685
Аз обикновенно получавам предупреждението :
" Не искам да знам ,нищо за съседните 3 града и околията" 😆😆😁😂 Един ден си отделяме за обиколка заедно из града,като обикновенно аз вече съм ходила предният ден и съм набелязала някакви неща за купуване и така стават доста бързо нещата. На мен не ми пречи и мога да си обикалям и сама...абе от 7дни примерно 2-3 пъти излизам (може и до обяд да се прибера зависи)

# 686
Благодаря Ви за мненията Simple Smile
Не, Роже, не ми е гаден ол инклузива, изобщо дори, направо съм впечатлен…
Последно Лайтхаус 5* и Интера на Златни 5* уж най-добрия в курорта… ол инклузивите ин простоооооо бледнеят пред Турция Simple Smile
Аз съм малко като опозиция без капка злоба Simple Smile но за Турция на море е само тази тема! И за Истанбул…
На море нали не означава само UAI Wink
Знам и виждам, че основната идея е наистина качествена ПОЧИВКА и това означава размазване в релакс и кулинария под топлото слънце…
Спомена, че в един затворен комплекс има толкова много забавления, че не остава време за навън. Аз досега съм се забавлявал в пяна парти и дискотека, наистина на 50+ години си танцуваме и включваме в игри и караоке… добре, а какво се прави през деня?

# 687
  • sofia
През деня основно Таласотерапия, и минимални усилия да стигнеш до някой от баровете за нещо разхлаждащо.

# 688
Благодаря Ви за мненията Simple Smile
Не, Роже, не ми е гаден ол инклузива, изобщо дори, направо съм впечатлен…
Последно Лайтхаус 5* и Интера на Златни 5* уж най-добрия в курорта… ол инклузивите ин простоооооо бледнеят пред Турция Simple Smile
Аз съм малко като опозиция без капка злоба Simple Smile но за Турция на море е само тази тема! И за Истанбул…
На море нали не означава само UAI Wink
Знам и виждам, че основната идея е наистина качествена ПОЧИВКА и това означава размазване в релакс и кулинария под топлото слънце…
Спомена, че в един затворен комплекс има толкова много забавления, че не остава време за навън. Аз досега съм се забавлявал в пяна парти и дискотека, наистина на 50+ години си танцуваме и включваме в игри и караоке… добре, а какво се прави през деня?
Зависи си от хотела ,от това дали си в средата или края на сезона...най-общо има различни активности покрай басейните (по скоро около един) водна гимнастика, водна топка,различни състезания отборни и индивидуални. На повечето места сутрин има групови фитнес, йога и разни такива
Може да се заформи страхотна фиеста, особенно ако аниматорите се постараят😀 спомням си една игра с танци, майтапа настрана но се включихме целият басейн дори тези,които по принцип не участваме в подобни неща. Наградата беше вечеря в един от ала-карт ресторантите.

Най-добрият ол инклузив ,който максимално се доближава до Турция е в Рейна Дел Мар. Храната там е на едно друго ниво. Интера....е доста посредствен. Имам добър поглед в/у бг.инклузива и не съм положително настроена.

# 689
  • Burgas, Bulgaria
Ние  излизаме веднъж ,основно лентяйстваме . Нямам търпение да се наспя . Тъй като съм част от туристическия бранш в България,  това са ми последните дни с туристи и наистина след това освен да спя и мълча май друго не искам 🤭🤭🤭
Фенове сме на разходка с лодка и гледаме винаги да имаме по едно такова приключение .
Иначе пътуваме собствен транспорт и правим междинни нощувки, та там ми е по екскурзионно . Примерно от три години нощуваме в град Маниса , още не мога да го разгледам като хората и много ми харесва .

Общи условия

Активация на акаунт