На море в Турция - тема 84

• 60 632
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
Да, наистина, всеки различно си прекарва почивката.
Ние буквално си хабим ол инклузива, защото сутрин като хапнем... или на обяд... хващаме долмуша и отиваме в града.
После се прибираме между 21 и 24 часа, в зависимост какво правим, много рядко хващаме вечеря, но дискотеката почти винаги, ако не сме навън в някой нощен клуб с наргиле...
И така 7 от 7 дни Simple Smile

# 691
Navy, като спомена дискотека, би ли препоръчал хотел с наистина добра дискотека до късно, а не всичко да приключва в полунощ и каляската да се превръща в тиква🙂

# 692
Navy, а не плажувате ли? Интересно ми е какво правите 7от7 дни в града от обяд до среднощ. Може би предпочитате градския плаж? В такъв случай ол инклузив за вас напълно се обезсмисля, наистина. Или предпочитате разходки из града и забележителности? Тогава защо ходите лятото? В тези жеги аз изгарям на плажа, камо ли да тръгна по чукаците.
От чисто любопитство питам.

# 693
  • София
Navy, а не плажувате ли? Интересно ми е какво правите 7от7 дни в града от обяд до среднощ. Може би предпочитате градския плаж? В такъв случай ол инклузив за вас напълно се обезсмисля, наистина. Или предпочитате разходки из града и забележителности? Тогава защо ходите лятото? В тези жеги аз изгарям на плажа, камо ли да тръгна по чукаците. От чисто любопитство питам.
Все въпроси, които и аз си задавам като чета Navy напоследък, та и аз се присъединявам към питанките.

# 694
Вчера се завърнахме от Аква Фентъзи в Кушадасъ.
Една от дамите тук беше споделила, че според нея с избора си сме уцелили греда.
Аз не споделям това мнение.
Разбира се, че имам някои забележки, но като цяло ми хареса и успяхме да си починем.
Водните атракции също ни харесаха.
За храната пък само суперлативи ще кажа, но аз съм пристрастна, винаги съм харесвала турската кухня.

# 695
Ихааа, получава се дискусия Simple Smile

Biserka_a:
Navy, като спомена дискотека, би ли препоръчал хотел с наистина добра дискотека до късно, а не всичко да приключва в полунощ и каляската да се превръща в тиква
В Хайдарпаша като бяхме наистина партитата бяха до към 1 максимум, но в Конакли е една от най-добрите дискотеки в района и е до късно. Summer Garden https://maps.app.goo.gl/sHAUbqq6XoVQvFcr8
Музиката е съвременна, клоняща към транс Simple Smile Еми... то ясно де Simple Smile Не е като диското от "наше време"

water_nymph:
Navy, а не плажувате ли?
От 3 до 6 сме на плаж Клеопатра. Плажовете в комплексите дето бяхме не стават за нищо... Сигурно в Сиде е хубаво, но по снимки и видеа оставам с впечатление, че имат и малко калнота или прах към пясъка, не е чист кварц. Не че е кой знае каква болка... Ние харесваме плажове стил Кабакум при нас... или Велека... жълт до оранжев чист кварц, до кристал и по едър... така не се усеща мътилка и при вятър не вдига прахоляк.
Клеопатра има поне няколко предимства пред всички други... фрий е, голям е, широк е, много е тих! В комплексите всеки вика, деца крякат, музика от баровете и снаксовете... на градския плаж хората имат култура и я спазват Simple Smile
Поне седмицата като бяхме 2022-а година, после пак седмицата 2023 година.
И да използвам рекламните клишета дето тук се слагат за хубав плаж - плавен преход, пясъчно дъно... и т.н.
Няма голями вълни, зашото е лек залив, няма силни ветрове, защото хълма на крепостта пази завет, красиво е... не виждам минуси... е, да, няма плюскане и пиене на самия плаж, ама това за мен е най-нездравословното нещо на света... постоянно да хапваш по нещо дребно през целия ден.
Интересно ми е какво правите 7от7 дни в града от обяд до среднощ.
Толкова много неща, че 2 пъти по 7 дена не ни стигнаха Simple Smile Не говоря за шопинг дори... Крака не ни останаха, сливаме се с местните обикаляме, запознаваме се, посещаваме домове, да, последният път една жена ни покани в дома си. Просто идея си нямате колко много неша могат да се правят в един непознат и различен град Simple Smile

Това може да ви се стори странно, но ... много хора благодарят и споменават служители от стаф-а, я сервитьор, я чистачка, я управител, но това е просто мил жест на учтивост и това е. При нас беше различно... Две момчета от хотела Хайдарпаша, говорихме си с тях понякога за култура, едното, Толха се казва, спортист и преподавател, лятото работи в хотела. Една вечер дойдоха и ни взеха с кола и бяхме почти до сутринта на бар с тях. Много интелигенти и забавни момчета. Пробвахме различни наргилета, някои мезета, типични турски неща... едно плодово вино с рози... там в едно село го правеха. НИЩО общо с хотелските хапки и пийки... там са за туристите... нормални, поевропейчени неща като вкус. Така предполагам, до сега само в три хотела съм опитвал и не е нещо толкова различно, с условието, че наистина е вкусно и прясно.
Като бяхме там не ни даваха да плащаме нищо, те бяха "домакините". Адски ми беше неудобно... На другия ден от Алания им купих подарък, те също ни бяха приготвили за довиждане, просто нямам думи...

Два дена преди това децата ми пяха с един музикант, на крепостта, студент, но лятото свири с китара...
Редовно се виждаме и с мистър Витамино, бивш капитан плаване, сега... си гледа живота.
Имам и планове за някои неща, които да направим следващия път, дано има време.

Тогава защо ходите лятото?
Лятото ми е рекламен сезон и си стоя във Варна. Отскачам по седмица 2 или 3 пъти до Родопи, това ни е "басейновата" почивка, защото можем да плуваме в почти празни басейни с минерална вода. Пролет и септември също... например в Къщите над водата в Огняново миналата година от 11-ти до 20-ти септември беше супер като време, а басейните бяха празни. Имам снимки Simple Smile
В Турция ходим само и единствено октомври. 28-32 градуса с много топла вода.

П.П. това е от миналия месец:
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 09 сеп 2024, 22:57 от Navy

# 696
  • София
Изпращам ви моя подробен отзив за хотел Club Tuana във Фетие.

Наистина съм впечатлена от мястото. За цената си е бомба.

https://www.wanderlustwithhope.com/post/%D0%BD%D0%B5%D0%BF%D0%BE … D1%82%D0%B8%D0%B5
Зарадвах се, че има отзив за хотел, но ако позволите имам една препоръка към Вас.
Разбирам Ви, че искате да рекламирате собствения си блог, който списвате, но тази тема не е за реклами на блогове. Има тема за лични блогове за пътувания, там можете спокойно да презентирате писанията си.
Така както го правят десетки други блогъри.
За да има полза от отзива Ви, влезте в блога си копирайте текста, пействайте го тук в темата. Сложете като скрит текст снимките и така ще имаме един полезен отзив, а не реклама на личен блог както е в случая.
И малко думички по отзива Ви и по точно по един текст, който ме накара да пиша. Ето го-цитат от блога Ви:
"Не отричам, че чистотата и качествената храна за ключови за доброто впечатление от дадено място, но аз не съм сред тези, които ще "ореват света", ако не им се сменят всеки ден чаршафите. Да питам ли колко често си сменяте чаршафите у дома, или това е неудобен въпрос за много хора? "
За мен не  е неудобен въпрос.
Напротив, много е удобен. Вече ми е омръзнало от мнения тук и ФБ групите / не отричам че всеки има право да пише каквото си иска/, в които се пита: Аджеба, колко пъти седмично у Вас сменяте чаршафите?
Да де, но 90 % от нас не са баровци и спестяват цяла година за да отидат 1 седмица на почивка и на тази почивка да им е по-хубаво и комфортно отколкото през останалите 360 дни на годината. Храната да ми  по-хубава, забавленията да са ми по-хубави, стаята да ми е като за 1 седмична хубава почивка- А и като стана въпрос за стаи. Като човек, обръщаш внимание на всеки дейтайл, избирайки даден хотел за почивка като видя в един хотел, най-евтината "вафлена" завивка-чаршаф, вместо хубаво спално бельо, удобни възглавници и качествен матрак някак си думичките хубава и почивка не ми се събират в едно изречение. За мен това е недопустимия компромис. Ако ще на всички да им се вижда дребнаво.
Но пък трябва и да Ви благодаря за снимките, защото носят необходимата ми информация- този хотел отпада от списъка ми.
Желая Ви успех с блога! Линк към него спокойно можете да сложите в подписа си, така както примерно аз съм направил за моя блог, в който за съжаление отдавна не пиша поради липса на време и... мързел.
А отзивът Ви наистина е полезен и информативен! Публикувайте го тук, моля!

# 697
Вчера се завърнахме от Аква Фентъзи в Кушадасъ.
Една от дамите тук беше споделила, че според нея с избора си сме уцелили греда.
Аз не споделям това мнение.
Разбира се, че имам някои забележки, но като цяло ми хареса и успяхме да си починем.
Водните атракции също ни харесаха.
За храната пък само суперлативи ще кажа, но аз съм пристрастна, винаги съм харесвала турската кухня.

Според мен и според хора почивали там миналата година. Нашето семейство е почивали там преди доста години (и тогава го написах, детето беше на 5 тогава, значи преди 10 години е било) и беше фантастично и нищо общо с това,което видях по клиповете миналата година. Голяма врява се беше вдигнала с този хотел.
Щом вие харесало и сте си починали, значи мисията е изпълнена!

# 698
Здравейте. Lyberty Lykia Hotel и Lyberty Lykia adults only на една териория ли са? От снимките с такова впечетление останах. Някой може ли да даде инфо за хотела. Благодаря Simple Smile

# 699
  • София
Не мисля. Това, което Вие описвате за мен не е почивка (нищоправене и от кълка на кълка), а т.нар. от мен активна почивка, което е в общия смисъл... екскурзия - трупане на впечатления, запознаване с хора, местене от бар на бар, сядане на заведения, трамбоване на улици и разглеждане на музеи и архитектурни забележителности. Такива правим няколко пъти в годината извън Б-я, но почивкаТА, тоест нищоправенето ми е точно в UAI, където най-много да измина разстоянието от басейна до бара или до тоалетната. С годините се научих да не ме хваща саклета, че не правя нищо по цял ден на едно място. Всъщност се оказа удивително полезно както за обуздаване на хиперактивни натури като мен, така и за организма ми. Simple Smile

# 700
Не мисля. Това, което Вие описвате за мен не е почивка (нищоправене и от кълка на кълка), а т.нар. от мен активна почивка, което е в общия смисъл... екскурзия - трупане на впечатления, запознаване с хора, местене от бар на бар, сядане на заведения, трамбоване на улици и разглеждане на музеи и архитектурни забележителности. Такива правим няколко пъти в годината извън Б-я, но почивкаТА, тоест нищоправенето ми е точно в UAI, където най-много да измина разстоянието от басейна до бара или до тоалетната. С годините се научих да не ме хваща саклета, че не правя нищо по цял ден на едно място. Всъщност се оказа удивително полезно както за обуздаване на хиперактивни натури като мен, така и за организма ми. Simple Smile

Напълно сте прав/а!

Но темата е На море в Турция и това все пак не обхваща само UAI, а и такива като мен Simple Smile
Ще се намери ли местенце и за нас тук?

# 701
Темите за Гърция в крайна сметка се разделиха на 2 на този принцип, но там преобладаващия брой потребители практикуват самоорагнизиран туризъм, и по-малкия, но достатъчен за тема обсъждат хотели.
На мен темата за Турция започна да ми става интересна, откакто открих, че добре си почиваме и "закотвени" в един хотел за 7 дни, но все пак търсим забавленията, които предлага анимацията.
Отделно си практикуваме и самоорагнизирани пътувания в Гърция, и по света.
И все пак тук в тази тема постовете на Navy са ми много интересни, защото показват различен облик и възможности за пътуване в Турция.

# 702
  • Пловдив
Navy на мен ми е интересно на какъв език общувате с хората за които казвате ,че ви канят в къщите им? За какво си говорите ? В днешно време повечето хора са резервирани към непознати.Моите наблюдения са ,че английският на младите е доста зле да не кажа , много зле .А по- възрастните не знаят никакви езици.Освен вие ако не знаете турски?!

Последна редакция: вт, 10 сеп 2024, 20:11 от slavei4e

# 703
Navy на мен ми е интересно на какъв език общувате с хората за които казвате ,че ви канят в къщите им? За какво си говорите ? В днешно време повечето хора са резервирани към непознати.Моите наблюдения са ,че английският на младите е доста зле да не кажа , много зле .А по- възрастните не знаят никакви езици.Освен вие ако не знаете турски?!

При мистър Витамино https://maps.app.goo.gl/oUYoJZG7YUDcKkiD7, т.е. Капитана ходим всяка година Simple Smile
Там пием най-вкусния сок от нар. Говорим си на немски, аз знам уж малко, но кумата знае много и така... Говорим си за капитанските му години и как е в морето, както и как е морето при нас и работата в морето. На кумата баща и, както и кума са били капитан далечно плаване и първи помощник...
В техния дом са ни канили да се освежим, да ползваме баня... беше голяма жега тогава Simple Smile

С Карен от Karen_Turkish_Delight си говорим на руски, тя е от Азърбейджан, женена за турчин, три деца, искат 4-то Simple Smile
Мъжът и ми сподели далаверата за едни ръчни цигари, едни жени ги правят и ги продават уж нелегално, ръчно свити с брутален тютюн, аромат и вкус Simple Smile Пушихме в неговото магазинче, после ни закара до Хайдарпаша на 20+ км, че окъсняхме Simple Smile
За съжаление тази година май са затворили магазинчето, тя ми сподели, че искат да се местят, явно са успяли, не ми отговаря на съобщенията Sad

С Толха имаме уговорката да ходим на Съмър гарден-а другата /демек тази/ година, остава да се доуговорим Simple Smile На английски, естествено, но той продължава да ни учи на турски Simple Smile Долу горе имам малък напредък...

Те така... гюле-гюле Simple Smile

# 704
Привет на всички! Оглеждам се за хотел за следващото лято. Нямам много опит с почивките в Турция, затова се обръщам към вас. Търся хотел с хубав пясъжен плаж в района на Анталия, който да не става бързо дълбоко и ако е в залив още по добре. Изключваме веригите Камелия и ВОН.

Общи условия

Активация на акаунт