На море в Турция - тема 84

• 60 236
  • 753
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Питащия, моля те, вземи шибаната хартия и я снимай 5 пъти и да се приключи тая драма кой имал право, ама кой си знаел правата, как ще спорят с митничаря, бааааси ужаса, 3 страници плява.

# 376
Navy, благодаря ти за агитацията за Турция - надявам се да не се откажем, макар че нямаме резервация засега, но за друго ставаше въпрос - питах в спойлер дали има бъдеще в професиално обучение по туризъм и по-специално Магистратура по международен туристически бизнес във Варненския ВИНС.  Защото момичето наистина програмира, знае японски и англйски език.  Но коментарите на съформците ни не бяха много положителни като цяло, та затова писах, че нащата май са на отказване. 
Иначе за разликата в качеството на обслужване в България и Турция - не ми се говори - наистина по-добре да не се сяда по заведенията по нашето море - не знам какъв нефтопродукт ми дадоха в неделя - ама бях като реклама на лекарства по българската телевизия.   А, между впрочем,  по турските телевизии виднъж не се видя реклама на лекарства.

За Ефес кой каквото и да казва - заслужава си да се види, много е запазено - не е например като Архая Олимпия в Гърция или нещо такова, ако си представаш.  Не знам октомври колко ще е горещо.  Ние ходихме през декември и беше бая добре - имаше слънчице и ветрец.

И както беше писал някой хора, къщи, салтанати.   Хора -много  да - много хора - основно азиатци - китайци, японци, сингапурци.  Най-близки на душата бяха едни немци.   Българи не знам -  ако имаше някоя група нямаше да е зле да се присъедим, ама нещо в декември дето е най-подходящо да се разглеждат такива обекти, що ли нямаше БГ групи?   Салтанати не видяхме.  Взехме си 2 аудиогайда - на различни езици, ако нещо не разберем на единия език, слушаме на другия.   Но преди години беше евтино, сега не знам, но специално Ефес си струва.

Желая приятна почивка!

# 377
Navy, конкретно за букинг и Турция, бих проверила и при хотела.

Получих потвърждения, почти веднага, през Booking съобщения, за нашите резервации.
Наистина полезен съвет, благодаря. Една доза успокоение в повече Simple Smile

Колкото повече проучвам и изследвам районите и оптималното ни преживяване и придвижване, толкова повече се убеждавам, че 12 дни са крайно малко за всичко това...
Което от друга страна е добре, защото ти дава повод за планиране на следваща почивка/екскурзия Simple Smile

Сега остава да разреша казуса с кеш-а... не искам да плащам навсякъде с лири, защото това са едни големи чаршафи, които заемат място и е неудобно за съхранение и опазване. Ние основно ще се мотаме по бански и държането на обемни лесни пари в стая, сейф, кола е крайно НЕпрепоръчително!
Плащането с карта ни бие по обменния курс... не е най-удачно мисля... а и не навсякъде имат терминали.

Как е положението с Револют? Той май е без такси? Ползвам го отдавна и съм мега доволен... но в Турция не знам до колко е оптимално? Сега, ако е малка разликата... се ля ви Simple Smile

# 378
  • Пловдив
Имаме карти Револют повече от 10 г.Много сме доволни.Навсякъде пазаруваме с нея.Курса е много хубав.

# 379
  • София
Вече 3 години правя резервации през Booking в Турция  - никога не съм имала проблем. Вкл. миналата година ми се наложи да съкратя предвидените междинни нощувки и да променя резервациите за тях. Направих го от хотела в Бодрум, проблем никакъв. Обикновено след резервация получавам съобщение от самите хотели, отделно от потвърждението в Booking, най-често предлагат допълнителни екстри като трансфери, балони и тем подобни. Кога ще се дръпнат парите от картата пише в условията на самата резервация, понякога се плаща на място и не се теглят пари.

Ползвала съм Револют за плащане и не съм имала проблем. Но по принцип имам пари и в обичайната карта за всеки случай.

# 380
  • София
Navy, когато резервирам през Букинг, получавам потвърждение И от самото място за настаняване. Винаги принтирам резервациите, за всеки случай. Имаме доста резервации през този сайт - нощувки, таксита, даже и полети, и никога не сме имали проблеми.
Гледай само да имаш безплатно анулиране в някакъв период преди нощувките.

# 381
Изобщо не ми е приятно да обсъждам тази тема, но мисля, че е важна.
Днес по-рано го казаха по нашите телевизии, но този репортаж е по-пълен и ясен, затова избирам него да споделя...
И наистина:
Будьте осторожны и помните, что в Турции не пропускают пешеходов даже на зебре.

Който не разбира руски, под видеото е изписан целия текст, може да се копи/пейст в преводача...

# 382
  • Пловдив
Била съм в много мегаполиси но такъв кошмар и лудница като в Истанбул никъде не съм видяла!За това и нямам никакво желание да повторя.Всеки си кара и пресича както му падне.Дива работа!!

# 383
  • София
Аз си го знаех от Кушадасъ, че е нещо страшно по улиците, но миналата година в Истанбул точните думи на екскурзовода в самото начало бяха: Много внимавайте къде ходите, къде пресичате, че в Турция пешеходеца е НИКОЙ

# 384
Някой скоро да е отсядал в Cornelia Diamond Golf в Белек? От вайбър групата на Турс клуб пратиха оферта, която ме устройва. Но в Трипадвайзър прочетох негативен коментар, че са амортизирани стаите, няма хубаво кафе и т.н., което ме отказва. Уж е реновиран 2017 г, толкова ли е зле и да е празен хотела. От друга страна не се знае какви стаи ще се дадат, което също е минус.

Sirene Belek е на почти същата цена  -предполагам,че ще е по-добър вариант от Корнелиа, пише,че е реновиран 2021, някой с отзиви за там?
Мисля ,че Корнела е по-висок клас от Сирене.Иначе аз съм почивала в Сирене.Много спокойна и хубава почивка беше.Ако сте с деца ще им е скучно.Анимацията е слаба през деня,плажа е хубав но веднага става дълбоко.Ако сте само възрастни е идеален вариант.На каква цена ги предлагат Турс клуб?
8

Турс клуб предлагат 2460 лв делук стая на човек в Cornelia Diamond Golf & Resort, дата 29.08 и 8.09 със самолет, имат вайбър група и ми цъкат офертите.Не знам на кой препродават пакета.
Сега обаче дилемата ми е дали да резервирам там или в Гюрал Премиер Белек, където май ще има повече деца, а ние сме двама възрастни, моля ви за съвет кой от двата да избера. Гледах много обзори в ютуб,  Корнелия диаманд впечатлява с общи части и спа център, обаче мебелите в стаите нещо много овехтяло ми се струва и да не дъха на влага или мухъл ме притеснява, не е реновиран хотела скоро. Благодаря на включилите се!

Последна редакция: сб, 10 авг 2024, 22:09 от CarryIna

# 385
  • Пловдив
Не искам да ви се бъркам,вие си знаете финансите но за мен тази сума ми се вижда доста висока за тези хотели и период.По добре сравнете с други агенции.В последните години Турс клуб продават доста скъпо,макар и да пишат ,че хотелите били на промоции и други рекламни трикове.

# 386
Така е, не е важно колко харчиш, важно е колко печелиш и още по-важно е - какви са ти приоритетите. Защото някой може да икономисва от едно, за да може да си позволи съвсем друго Simple Smile

Аз не мога да давам оценка за цените спрямо класовете хотели, защото нямам този опит, тъй като много неща влияят върху сумите. При тази инфлация и драстично поскъпване в Турция, не знам какви компромиси ще се наложат в ол инклузив концепцията и услугите. Последния ми UAI беше 350-400 лева на стая, което ако го приравня към хубав хотел в градска среда със закуска... и отделно ресторант за двама на вечеря, Ол инлузива губи по няколко показателя Simple Smile
Ноооо това е по моите критерии Simple Smile Ние не ядем повече от два пъти на ден, както и не ползваме тези басейни, защото не можем да плуваме в тях, все на някой пречим... целта ни е море с хубав плаж Simple Smile

# 387
Не искам да ви се бъркам,вие си знаете финансите но за мен тази сума ми се вижда доста висока за тези хотели и период.По добре сравнете с други агенции.В последните години Турс клуб продават доста скъпо,макар и да пишат ,че хотелите били на промоции и други рекламни трикове.
Определено няма да резервирам от Турс Клуб, Емералд дават оферта с 500 лв надолу на стая.
Ще ми се да видя какво предлагат тези хотели, както ги наричат в премиум сегмента, за да видя за догодина живот и здраве какво да резервирам. Тази година бяхме на почивка около Великден в Египет и преди 10 дни се върнах от Тунис, така че видях и те какво предлагат. Стигнах до извода като повечето от вас,че ако рекъл Господ ще ходя в другите държави на екскурзия, а почивката ще си я карам в Анталия Wink

# 388
  • София
Не искам да ви разочаровам, а и съм фен на Гюрал, но това не е премиум сегмента в Белек. Да, хотелът е висок клас, комфортен и всичко е ок, но премиум са няколко други хотела и вериги. С най-добри чувства, за да са ви реалистични очакванията 🙂

# 389
Не искам да ви разочаровам, а и съм фен на Гюрал, но това не е премиум сегмента в Белек. Да, хотелът е висок клас, комфортен и всичко е ок, но премиум са няколко други хотела и вериги. С най-добри чувства, за да са ви реалистични очакванията 🙂

Благодаря ви, мисля да пробвам Корнелия Диаманд . Като премиум сегмент ми ги квалифицираше турагент Wink
Иначе мога да предполагам  кои вериги са най най .

Общи условия

Активация на акаунт