На море в Турция - тема 84

• 60 464
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
Моята дилема с Пегасус се реши!
Ако някой изпадне в сходна на моята ситуация - не е във вас проблемът. Нито в дебитната/кредитната ви карта, нито в устройството.
След няколко месеца разправии безкрайното ми търпение се изчерпа и ги засипах с няколко гневни мейла, как са на път да провалят почивката на 7 човека, че
Не получавам абсолютно никакво съдействие от тях и т.н. И О, чудо!
Получих обаждане, даже 2 от тях. Признаха си, че грешката е в системата им за плащане, момчето по телефона каза, че е супер шит. Ама не с този израз, де. 😃 С обаждане от тяхна страна се получи плащането и бебето вече съществува в резервацията.

Сега се чудя какво да правя с местата. До сега все сме летели от Истанбул и от там мястото е не повече от 3-4лв в посока, но от София най-евтиния вариант е 6-7Е. Никъде не можах да намеря информация как настаняват децата. Бебето ще стои у мен, това знам, но баткото, който е на 3г. ще бъде ли настанен автоматично до единия от родителите? В системата ми излиза опция да му купя място, а мисля, че е излишно. Смятам да купя 2 места от един ред, като между тях да има едно празно, дали ще го настанят там при чекиране?

# 586
Може ли малко инфо за Утопия

Хотела е огромна площ. В хотелските стаи е  малко шумно, ако искате по-спокойна почиква по-добрия вариант според мен е да изберете стая тип вила. Иначе от терасата имаше страхотна гледка. Плажа е чакълест, лично на мен не ми хареса изобщо, но пък винаги има свободни шезлонги. Храната беше вкусна, но не и разнообразна. Вечерните анимации и шоута бяха много добри, само ма е яд, че изтървахме турската вечер, която е била в понеделник вечерта.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1653871.msg48179556#msg48179556 Тва е лично мое мнение. Имаше друга двойка с нас от България, които останаха много доволни от хотела. Не че ние не сме доволни, но на нас в Pine Bay повече ни допадна. Може би сме имали големи очаквания. Не знам Simple Smile

# 587
  • Берлин
Water, радвам се за развитието. По отношение на местата- летим с Пегасус от години. И онлайн,и на гише винаги сме били един до друг. Не знам има ли нещо специфично за бебета и деца обаче. Места съм купувала само 2 пъти заради специфични нужди на родителите ми. За мен и Мм- май никога.

# 588
Papurche, тоест нямат практика да разпределят умишлено хора от една резервация пръснати из самолета?
Ако е така изобщо няма да купувам места. 5 възрастни сме и 1 дете. Аз водя групата, та трябва да дам над 100лв. допълнително за местата. Ако е така ще си ги спестя!
Благодаря!
Още един въпрос. Намирам различна информация. От София Т2 или Т1 летят?

# 589
При чекирането като дадете всички паспорти наведнъж, настаняват всички един до друг или един зад друг.

# 590
  • Берлин
Papurche, тоест нямат практика да разпределят умишлено хора от една резервация пръснати из самолета?
Ако е така изобщо няма да купувам места. 5 възрастни сме и 1 дете. Аз водя групата, та трябва да дам над 100лв. допълнително за местата. Ако е така ще си ги спестя!
Благодаря!
Още един въпрос. Намирам различна информация. От София Т2 или Т1 летят?
Да, за всичките години с тях не ми се е случвало .
Т2

# 591
Искам да благадаря на Роже за препоръката за Utopia world.   Уважихме го в средата на август.
Принципно имам едно наум, когато трябва да нагодя чуждо преживяване към нашите нужди. В случая - тийнейджър, съвсем леко попадащ във възрастовите рестрикции. Така де, ако трябва да се съобразя изцяло с тийнейджърчето, то ще има изисквания дори към авиокомпанията, с която се лети. За мен все още чартърите са устройващия ме вариант. За съжаление - Абакс (те са ѝ пред Тез Тур и Онекс) не предлагаха хотела.
Съдейки по коментарите, бях настроила всички за много шум. Това беше най-тихият хотел, в който сме били в Турция. Може и от изложението ни да е било, че бяхме над "пенсионерския" басейн, но дори и вътре беше много тихо.  Персоналът сигурно е един от най-добрите, на които сме попадали (може би Гюрал бяха на сходно ниво).
Същото важи и за анимацията. Отлична, но тъпо ситуирана на сцената при баровете, където много се пуши и не се вижда добре, ако не заседнеш поне половин час по-рано.
Единственият недостатък - храната можеше да бъде доста по-добра. Не че беше фатално лоша, но ми е на последно място от всички посещения в Турция до момента. Пиенето - традиционно хабим ол инклузива на комшовците, но айрян не отказваме. Имаше в изобилие навсякъде. Турското им кафе е само в лобито.
Това го допълвам - сладоледът им е един от най-вкусните, които някога съм яла.
Второто допълнение е за аквапарка.
Тийнейджърката, която тази година не беше отишла на море заради водните пързалки, хареса мястото. Все пак, основно морето уважи този път.
И трето - отличен wi-fi навсякъде.

Забележките ми са към Онекс. При предишното ни ходене в Турция с тях до Кападокия имаха много добър представител на място. Този път ...

Последна редакция: сб, 31 авг 2024, 16:11 от рони

# 592
Може ли малко инфо за Утопия

Хотела е огромна площ. В хотелските стаи е  малко шумно, ако искате по-спокойна почиква по-добрия вариант според мен е да изберете стая тип вила. Иначе от терасата имаше страхотна гледка. Плажа е чакълест, лично на мен не ми хареса изобщо, но пък винаги има свободни шезлонги. Храната беше вкусна, но не и разнообразна. Вечерните анимации и шоута бяха много добри, само ма е яд, че изтървахме турската вечер, която е била в понеделник вечерта.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1653871.msg48179556#msg48179556 Тва е лично мое мнение. Имаше друга двойка с нас от България, които останаха много доволни от хотела. Не че ние не сме доволни, но на нас в Pine Bay повече ни допадна. Може би сме имали големи очаквания. Не знам Simple Smile
Благодаря за отзива ,някак съм го пропуснала...ние ще посетим хотела в края на септември. Избрала съм настаняване във вила с морска гледка ( винаги залагам на по-висок етаж,заради влага и разни животинки😁)
Аз имам леки притеснения, относно аквапарка са големи притеснения😁 младежа обича пързалки и винаги им обръщаме голямо внимание. Тази година сме повече хора и....всеки направи компромис с нещо за да отидем всички заедно. Аз исках повече Делфини или някоя Гранада ( а най-тайно се надявах на Нирвана Космополитън😊😊 мечтая я😍) Каквото такова,вярвам че ще си прекараме добре.

# 593
Nirvana, Babe, Nirvana - ама не тая дето ти е тайната надежда, ами Nirvana в Текирова била най- доброто.

# 594
Видяхте ли ,че Акватур са пуснали цени за Анталия лято 2025? Аз видях някои хотели ,които ме интересуват в Лара и Белек и цените са ..................без коментар , яко нагоре!

# 595
Амииииии😯 Нирвана Космополитън (самолет) за края на септември ,3-ма възрастни....3600 евро или иначе казано по 1298 евро  на човек.....яко!

# 596
  • Пловдив
Амииииии😯 Нирвана Космополитън (самолет) за края на септември ,3-ма възрастни....3600 евро или иначе казано по 1298 евро  на човек.....яко!
Ние миналата година платихме за тази септември месец 3650лв с автобус двама възрастни.Нирвана Космополитън,но в Лара .
Като доплатихме ни казаха ,че няма българи  в хотела от нашата агенция 😔
Хотела на нас ни хареса още миналата година, когато го посетихме и за това го резервирахме и за тази.
Отвън като го видяхме  викаме си  в  какво общежитие отидохме,но вътре и съвсем различно ☺️

# 597
  • София
Видяхте ли ,че Акватур са пуснали цени за Анталия лято 2025? Аз видях някои хотели ,които ме интересуват в Лара и Белек и цените са ..................без коментар , яко нагоре!

Аз сравних с няколко хотела, които сме преглеждали или резервирали последната година и половина и няма разлика в цените с миналата година. Ще видим по-нататък към октомври.

# 598
  • Варна
Вчера гледах цени в друга българска агенция, директно в сайтова на хотели както и в едната турска резервационна система.
Да, няма много излезли хотели, но при тези с наличните цени разликата с цените на ранни за 24та беше незначителна. Разлика от типа на 200-300лв за седмица за нашата конфигурация. Точно си казвах, че темпото на скокът 23та-24та ще ни пропусне тази година.
НО дори и да е така едва ли ще е миродавно правило за всички хотели.
Сега отворих swandor, 10.06, 7 нощувки 2+1 - 5228лв самолетна и 3977лв само хотелско.
Цената му на ранни обаче не знам как беше, за да сравня.
Fame следих, беше ми 3900 сега за 24та и е 4088 за 25та за същия период и конфигурация само хотел.

Последна редакция: нд, 01 сеп 2024, 08:59 от eli70o0

# 599
Отидох да разгледам офертите на Акватур, но цени на веригите Делфин и Лимак още няма. А моята девойка ще навърши 13 в началото на лятото догодина (живот и здраве на е!), та към тях съм се насочила.

Общи условия

Активация на акаунт