За тези, които четат любовни романи № 47

• 71 540
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
Да се включа в дискусията и аз. Повече от 10 години чета любовни романи. Любовта и партньорските взаимоотношение винаги е била тема, която силно ме вълнува. Най-любимо от книгите ми е била частта точно с играта между главните герои, какви реплики си разменят и като цяло историята, която се завързва и разбира се еротичните сцени, за къде без тях. 5 години  имах прекъсване от четенето, тъй като поради следването ми ми се наложи да чета голям обем специализирана литература.  
Когато преди 1 година започнах да чета отново, се разрових тук за препоръки в тези дни за любимия ми жанр любовните романи. И направо съм потресена от " модата" и тенденцията, която е избухнала за тези години в този жанр. Сигурно 15-20 книги започвах  и оставях недочетени. Още в самото начало стилът на писане ми е повърхностен, неумело са ми изградени образите на героите, всичко звучи някак изкуствено и сякаш написано точно за сензация.  Някак не успявам да повярвам на героите.
Явно е и някаква мода да се пише от 1л. ед. число може би за по-голяма досверност, но при мен лично това има обратния ефект.
На моменти езикът е груб, диалозите недодялани, определено съм леко разочарована и се връщам към книги, които преди съм харесвала. Не се стърпях да изкажа мнение, защото видях, че се заформи дискусия в тази посока!

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 17:08 от nteri

# 691
  • Бургас
1 л., ед.число и гледната точка на главните герои предпочитам да чета. Иначе другото какво е, преразказ ?
 И аз препрочитам книги. Някои толкова често,че знам определени случки на коя страница са и чета само тях Simple Smile

# 692
Тази Веном 2 пъти поне я мятам в купчината и махам, но щом си рекла ...

И аз навремето не харесвах 1 л. ед.ч., но свикнах с модата. Сега пък ми липсва, ако не е стерео разказа.

# 693
  • София
Скрит текст:
Тази Веном 2 пъти поне я мятам в купчината и махам, но щом си рекла ...

И аз навремето не харесвах 1 л. ед.ч., но свикнах с модата. Сега пък ми липсва, ако не е стерео разказа.
И аз свикнах с 1л. ед.ч. Но пък не мога да свикна с друга мода- аудио книгите. Обичам да се "потопя" в историята, сама да си създам представа за външността, гласовете на героите и т.н., и сякаш да съм сама в това си начинание.Relaxed

# 694
И аз предпочитам от първо лице да се разказва историята. Сякаш всичко е по-достоверно така.
А тази книга Венъм - 712 страници! 😱 Заслужава ли си? Някой друг чел ли я е? За съжаление почна ли книга, не я оставам, колкото и да не ми харесва…

# 695
  • София
Тегаво ми върви "Моят мрачен Ромео", дано натам действието да се размърда, че с тази игра "Го" и Зак, който ми е все още непонятен. Thinking

# 696
  • В къщурката на хълма на феите
Някой прочете ли Буря от оникс??? Купих я и седим с нея и се гледаме. Честно казано не смея да я захвана с оглед на развитието на историята в края на втората книга. Дали някой може леко да ми даде спойлер какво се случва в книгата накратко? Да съм психически подготвена Grinning

# 697
  • Плевен / София
Тегаво ми върви "Моят мрачен Ромео", дано натам действието да се размърда, че с тази игра "Го" и Зак, който ми е все още непонятен. Thinking
Зак ще го разбереш, като прочетеш втората книга.

# 698
  • Бургас

Няма да ти тръгнат ,според мен, тези книги. По принцип съм фен на Шен,но тази серия ми е твърдо Не. Ромео го избутах,но  за Зак остана непрочетена.

# 699

Няма да ти тръгнат ,според мен, тези книги. По принцип съм фен на Шен,но тази серия ми е твърдо Не. Ромео го избутах,но  за Зак остана непрочетена.
И аз така, Ромео я избутах, Зак с триста зора. Третата книга няма да я захващам, немога да разбера тази тенденция, главни герои да са с психични проблеми.

# 700
  • Плевен / София

И аз така, Ромео я избутах, Зак с триста зора. Третата книга няма да я захващам, немога да разбера тази тенденция, главни герои да са с психични проблеми.
За съжаление не е рядкост след преживяни травми, хората да отключат психични проблеми в поведението си. Живота не е само любов и рози... Зак го разбрах и му съчувствах след като прочетох историята му.

# 701
  • Euskal Herria
На мен книгата за Зак ми хареса повече от тази за Ромео. И някак ме дразнеше, че Далас - героинята от "Моят мрачен Ромео" е описана като непрекъснато ядяща. И във втора книга продължи това напомняне.

# 702
  • Плевен / София
На мен книгата за Зак ми хареса повече от тази за Ромео. И някак ме дразнеше, че Далас - героинята от "Моят мрачен Ромео" е описана като непрекъснато ядяща. И във втора книга продължи това напомняне.
Е във втората поне е бременна и може да е вечно гладна....

# 703
А тази книга Венъм - 712 страници!
Киндъла ми дава общо време към 14-15 ч., което по груби изчисления са около 500 страници (90 глави има), но 700 определено не е.

# 704
  • София
Ох, какво съм написала! "Моята мрачна СТРАСТ" чета, не Ромео, нали писах, че съм започнала втората книга преди първата, без да искам. Та "страстта" не ми върви, ама ще гледам да напредна още малко.

Скрит текст:

Няма да ти тръгнат ,според мен, тези книги. По принцип съм фен на Шен,но тази серия ми е твърдо Не. Ромео го избутах,но  за Зак остана непрочетена.
Ясно. Ще бутам, докъдето мога.Smirk

Общи условия

Активация на акаунт