Плевен-Варна

• 717
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте мами!
Ще си направим една почивка във Варна края на месеца, но кой да провери транспорта до там 😄 Днес обикалях и търсих във интернет, но друго освен влак не открих. Някой знае ли директен автобус до там? Не ми се иска със влак защото ми казаха, че дори да запазиш и купиш място то това не е гаранцията, че ще седнеш на него. Защото правят дублиране на билетите на малките гари и преди Плевен ако се напълнят вагоните ние ще се наложи да стоим 5ч... нямам думи. Сезон е все пак. Ще съм благодарна ако някой помогне. 🥰

# 1
Вземете си първа класа. Разликата е 10 лв грубо казано. По-малко хора има, по-чисто е. Хванете сутрешния експрес София-Варна, той е най-бърз и най-читав, по принцип има климатизация. Ако сте в първа класа и шансът да ви се дублират местата е по-малък, защото няма толкова хора.

# 2
Няма как да се дублират места, защото се отразяват в електронна система и се виждат от всеки касиер, който издава билет със запазено място. Някой без място да седне на запазените ви места да, може да се случи.
Проверете за автобуса София- Варна през Плевен. Мисля, че Юнион Ивкони имат по маршрута, но не знам дали минават през Плевен.

# 3
Няма как да се дублират места, защото се отразяват в електронна система и се виждат от всеки касиер, който издава билет със запазено място. Някой без място да седне на запазените ви места да, може да се случи.
Проверете за автобуса София- Варна през Плевен. Мисля, че Юнион Ивкони имат по маршрута, но не знам дали минават през Плевен.

Няма автобус през Плевен за Варна. Даже не е за вярване. Ивкони има до Бургас и област, но там с прекачване +2ч
За дублирането не го изключвам като вариант дори и в първа класа. Да кажем, че не само ние пътуваме. Такава новина имаше наскоро по новините ако сте я пропуснари. И именно затова, че на малките гари нямали компютри със системата. Не знам до колко е вярно но щом хората стоят прави значи "има защо". Но друг вариант не виждам 🤞 за това ще прочета една молитва  преди да тръгнем 😅

# 4
Плевен не е малка гара, ами основна по пътя Сф-Вн. Дублиране може да стане от гари с прикачване - Мездра, Видин, Монтана и т.н. Повярвай ми пътувам от години по този маршрут, един път е имало дублаж и то в далечната 2008 година може би Grinning

# 5
На малките гари и преди компютрите не издаваха запазени места.
Относно това дали имат компютри - имат, щом имат гара имат и компютър, ако нямат компютър просто не издават запазено място! На скоро имаше случай да композират един вагон по-малко от София и съответно хора с места да се окажат без. Но техните места са били за вагон, който не е композиран и това не е проблем, създаден от касиер на малка гара, който е давал запазени места без компютър. Между другото, ако пътуване от Варна до Плевен или друг град с БДЖ са вземете предварително билети и запазени места, на касите в чакалнята ще се сблъскате с нежелание да дават места, неумеещи да боравят с компютъра и системата касиерки, с мрънкане как системата издава билети с места на случаен принцип и те горките трябва ръчно да въвеждат, за да издадат на семейство или майка с деца билетите със запазени места заедно.

# 6
С БДЖ пътувахме миналата година до Варна, влака тръгва от Враца, в 7часа е в Плевен, в 8 в Г.Оряховица/откъдето се качихме/ и във Варна пристига в 12 часа. Вечерта в 16:35 тръгва обратно. Климатизиран, не е с купета а общ вагон, чисто и приятно пътуване впредвид горещините. Билети он-лайн е по-добре, да не висите на опашки. Задължително - запазени места. Не знам дали имаше 1-ва класа, не обърнах внимание. Предпочитам пътуването с БДЖ

# 7
Благодаря Ви  момичета.  Ще пусна коментар как сме пътували. Хубаво лято!

Общи условия

Активация на акаунт