Проблем на работа с началника и любовницата му

• 2 455
  • 25
  •   1
Отговори
Здравейте, върнах се на работа след майчинство и се оказа, че заместничката  ми е станала любовница на началника на отдела. Междувременно са и открили нова длъжност, а аз съм насочена да помагам на колегите и да върша съвсем различна работа. Тя е настанена в кабинета ми, за мен работно място няма. Работя където е свободно за момента. Станах "общак"... и покривам всички. Както и да е... съгласих се с това... Но от две седмици искат да поема частично друга работа в друг отдел. Аз заявиха, че не съм съгласна с това, но атаките им към мен стават все по-ожесточени. Ясно е, че искат да ме махнат. Много съм объркана. Какво да правя? Как да постъпя? Харесвам си работата и не искам да напускам.

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 00:02 от Staceys

# 1
  • Далечният изток
Харесваш предишната си работа, нали казваш, че сега си общак и правиш нещо съвсем друго... Началникът не е баш шефът доколкото разбирам. Защо не се обърнеш към директора? Ако и от най-високо ниво не получиш подкрепа, напускането ще е най-добрият вариант.

# 2
За съжаление двамата са комбина.

# 3
Търси си друга работа. Най-добре е докато още си на тази, макар и обща. Срещу любовната комбинация не можеш да се пребориш.

# 4
  • София
Поискай направо да те преместят в друг отдел, стига да има подходяща длъжност.

# 5
Често срещано явление - докато майката е в майчинство фирмата се адаптира към нейното отсъствие, назначават се нови хора, правят се нови организации и когато се върне тя е излишна. Законът я пази до толкова, че не могат да я уволнят, но не задължава работодателя нито да и даде старата работа, нито да и индексира заплатата. Общо взето няма как да се пребориш, търси си друга работа и потърпи докато я намериш.

# 6
Потърпи малко, търси си нова работа и се махай от там. Няма смисъл, а и не си заслужава да се бориш с " вятърна мелница".

# 7
Ако за любовницата има нова длъжност, защо не върнат теб на старата?

# 8
  • Melmak
Моето мнение се припокрива с това на ЧС.

Според мен можеш да помолиш да те сложат в друг отдел. Така ще ти е по-спокойно.

Не мисля, че има смисъл да се опитваш да се бориш с вятърни мелници и да си получиш обратно предишното място.

Вероятно детето ти е в ясла, ако често взимаш болнични за някои работодатели това е проблем. Тук поне не могат да те махнат, ще си работиш докато избуташ годините на ясла и дг.

Зависи и приоритетите какви са ти. Ако искаш да работиш работа, която ти харесва и да се развиваш, явно в тази компания няма да стане. В такъв случай си търси нова.

# 9

Те вероятно са ѝ върнали длъжността, просто работата, която върши, не е същата.

Моето мнение се припокрива с това на останалите в темата - не виждам смисъл да стои в такава отровна среда.

# 10

Те вероятно са ѝ върнали длъжността, просто работата, която върши, не е същата.

Моето мнение се припокрива с това на останалите в темата - не виждам смисъл да стои в такава отровна среда.
Така е, нейната длъжност и моята са еднакви, но с различни имена. В процес на търсене съм, но сме малък град и няма да е лесно.

# 11
Едно по-нестандартно решение - информирай половинките на любовниците (ако началника и колежката имат такива) и може на един от двамата да се наложи да напусне. Обикновено това не е началника. Така ще освободиш позицията.
Обаче гледай да е анонимно.

# 12
Едно по-нестандартно решение - информирай половинките на любовниците (ако началника и колежката имат такива) и може на един от двамата да се наложи да напусне. Обикновено това не е началника. Така ще освободиш позицията.
Мислих си и този вариант 😃 но не е моето. Началника няма да е, защото няма достатъчно специалисти.

# 13
Мислих си и този вариант 😃 но не е моето. Началника няма да е, защото няма достатъчно специалисти.
Не ви навивам, но рано или късно ще се разбере. Още повече казахте, че града е малък. Защо пък да не е навреме, за да не си търсите вие работа.
Има един само недостатък този план - партньора на колежката може и да знае, но да не му пука.

# 14
Не ви навивам, но рано или късно ще се разбере. Още повече казахте, че града е малък. Защо пък да не е навреме, за да не си търсите вие работа.
Има един само недостатък този план - партньора на колежката може и да знае, но да не му пука.
   Не знам... Много съм объркана.

Общи условия

Активация на акаунт