Юлски книжен клуб - 2024

• 3 642
  • 62
  •   1
Отговори
# 15
Толкова бързо четене на книгата на месеца наистина не сме имали. А аз съм доникъде - още не съм я започнала...

# 16
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Беше ми лошо от пътуването и само в легнало положение приличах на човек. Simple Smile не се оправдавам.
Много обичах легенди и митове, докато не изчетох всичката плява за Пърси Джаксън. От тогава избягвам такива четива. Разказът не промени нищо.

# 17
Довърших книгата. Неочакван край, интересен. Интригуващи завръзки.

# 18
  • в сърцето на един мъж...
Добре, че се сетих да потърся темата, иначе нямаше да видя линк към новата Sad

# 19
Мда, проклятието на това да напиша, че после ще пусна нова - след това не мога да коментирам пак с линк Simple Smile

# 20
  • Пловдив
Терапията прочетена за един ден. Беше ми интересна, не познах какъв ще е края 🙂
Хареса ми.

# 21
Мда, проклятието на това да напиша, че после ще пусна нова - след това не мога да коментирам пак с линк Simple Smile

А, ама то не е проблем това, аз се зачудих просто къде е темата Simple Smile И по навик си порових и я видях. В крайна сметка правилата са такива, а системата тук не отразява, че има промяна на поста.

# 22
  • Пловдив
Включвам се и аз към книжния ви клуб. Живот и здраве ще имам повече време за четене следващите месеци.
Терапията ми хареса като история. Нещо в езика на автора на мен също не ми допадна. Но е имал добра идея.
Слагам спойлер за финала:
Скрит текст:
Предполагах, че докторът е замесен в убийството на дъщеря си. Може би и от факта, че някъде мернах мнение, че има прилика със Злокобен остров. И още от началото го подозирах. Да, имах усещане за друга развръзка накрая, но не очаквах, че Йози е жива. Това ми хареса.
След малко ще погледна и разказа на месеца.

# 23
Съгласна съм за развръзката, имах и аз разни подозрения, но там финалът успя донякъде  да ме поизненада. Стилово обаче ме загуби този автор, просто ми беше безкрайно скучно да чета диалозите и описателната част, още се чудя дали така той пише или някъде в превода нещо (не) се е получило, това ми беше основния проблем с тази книга. Друга книга за пример само ще дам - Четецът от влака в 6:27 - прочетох началото на книгата (в превод) и толкова ми хареса, че веднага исках да я поръчам, но беше изчерпана. След това я намерих в оригинал и реших да я прочета така, обаче там ми беше странно безинтересна и я оставих на все още непрекъсната пауза, т.е. тук по някакъв начин преводачът е успял да предаде доста добре историята, така че с първите страници да заинтригува читателят. За конкретната юлска книга не знам в това отношение има ли някакво влияние, но просто друга книга от този автор заради стила никак не ми се чете. А Пасажер 23 може иначе също да е с добър сюжет.

# 24
До никъде съм с книгата от този месец. За разлика от тази от миналия месец, а също и Жената в бялото кимоно, които не мирясах докато не завърша, Терапията не ми върви. Ще я мъча де, не обичам да оставям незавършена книга.

# 25
Започнах я, за сега добре върви, още не съм се изнервила, а и ми е познат като стил, така че ще видим дали ще остане така до края Simple Smile

# 26
До никъде съм с книгата от този месец. За разлика от тази от миналия месец, а също и Жената в бялото кимоно, които не мирясах докато не завърша, Терапията не ми върви. Ще я мъча де, не обичам да оставям незавършена книга.
Може ли линк към жената в бялото кимоно?
Имам време за още нещо, а наличното не ме грабва.

# 27
Заповядай
https://www.rulit.me/books/zhenata-v-byaloto-kimono-download-717755.html
Мартенската книга е това, от там взех линка.

# 28
Благодаря. Много теми съм изпуснала. Simple Smile има да наваксвам...

# 29
Прочетох я, в началото обаче малко мудно ми тръгна, след това обаче се разви бързо. Само че още в началото бях сигурна, че нещо не му е читаво на доктора Simple Smile С напредването на времето бях още по-убедена, че там се крие ключето Simple Smile Края не ме изненада особено, но беше доста добър туист Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт