ЛОНДОН - 14

• 35 164
  • 724
  •   1
Отговори
# 135
  • София
На 24.09 пристигнахме на летище Лутън в 19.20 за полет в 21.50 и си отвисяхме стабилно; проверките се минаваха доста бързо.

# 136
  • Варна
Цитат на: Travels link=topic=1671170.msg48645313#msg48645313 date=1728146519

[/quote
Значи ще го обмисля още...Полета е в 21:50, влака пристига в 20:18....

Последният път ползвах Fast track. Полета ми беше в 8.20 ч сутринта, аз бях към 7.10 ч на летището. За около 10 минути минах проверките. Минава се в отделно помещение. Fast track-а го купих едновременно, като си купих билета с Уиз и ми беше много ниска цената. Ако се купува отделно, не знам колко е.

# 137
Лутън предлага ФастТрак, само до 20 часа Simple Smile, последната възможност е слот 19:30, но благодаря за идеята, ще обърна внимание при следващ полет до друга дестинация.

# 138
  • София
Здравейте,някой може ли да ми помогне със закупуването на билети за влак? Не мога да им схвана транспорта и това е! Ще пътуваме от Лутън до Гетуик и автобус след пристигането ни директен няма, има само с прекачване на Хийтроу с престой от 40 мин. Остана опцията влак,но не им разбирам билетите Confused  Влизам през National rail задавам си критериите и давам търсене, изкарва ми билети по часове с цени. Избирам си час и тръгвайки да закупувам в билета виждам - super off peak. Не мога да разбера дали това е правилният билет?

Тази цена според вас дали е добра за двама? Включва и DART от летището? Другото,което откривам е с Trainline там е упоменато,че е off peak, но са невъзвръщаеми. Някой закупувал ли е от там? Там пък не разбирам какво е  advance single, прилагам снимка и от тази опция

Благодаря предварително !

П.п. другото,което не разбирам е само в този час, с който резервирам ли може да се ползва или ?

Последна редакция: нд, 06 окт 2024, 22:04 от *woman*

# 139
Off peak значи извън пиковия период, което е рано сутринта от 6:30 до 9:30 в работен ден, това е извън, значи ок.
Advance значи се купува предварително, не точно преди пътуването, single -в една посока. Изглеждат ми правилните билети.
https://www.nationalrail.co.uk/tickets-railcards-and-offers/tick … off-peak-tickets/

# 140
  • София
Off peak значи извън пиковия период, което е рано сутринта от 6:30 до 9:30 в работен ден, това е извън, значи ок.
Advance значи се купува предварително, не точно преди пътуването, single -в една посока. Изглеждат ми правилните билети.
https://www.nationalrail.co.uk/tickets-railcards-and-offers/tick … off-peak-tickets/
Часовите интервали ги схванах, тъй като ще е неделя off peak е за целия ден,но уж ми дава час и го избирам,а после виждам super off peak, което е от 22.00-4.00. Имам теория,но някой запознат ми се иска да потвърди, че това е всъщност разписанието,а после избирам вътре часови интервал на ползване и не се съобразявам с точен час за влака ползвам,който и да е през позволеното време на билета. Разглеждайки по натам стигам дори до позволени влакове за ползване и има отметки през целия ден,но дали е така бих разбрала чак след плащането...

П.п кой ти се вижда правилен? Вторият с посредник ли? Ако да да го купувам и да приключвам Simple Smile Два дни се опитвам да разгадая и страницата Timselink u National rail,  е не мога ....

# 141
Здравейте. Края ма ноември ни предстои пътуване до Лондон с две деца на 3г. и 6 г. Живяла съм преди 5 год. в Лондон ( 6 години ) и повечето забележителности съм ги посещавала, но без деца. Всяка година водим каката, а тази година и малкия. Та въпроса ми е за насоки към забележителности подходящи за възрастта на децата на закрито, гледах прогнозата че ще е 6 градуса максимални. С каката повечето сме ги обиколили, но малкия е по-претенциозен и не обича да върви. Ще се радвам да чуя вашите предложения.

# 142
Докато разучавах за нашето пътуване ми излезе нещо ново, което ми се струва подходящо за възрастта на вашите деца - The Paddington bear experience. Намира се до аквариума. Ако харесват мечето може би ще им е интересно.

# 143
  • Варна
Здравейте. Края ма ноември ни предстои пътуване до Лондон с две деца на 3г. и 6 г. Живяла съм преди 5 год. в Лондон ( 6 години ) и повечето забележителности съм ги посещавала, но без деца. Всяка година водим каката, а тази година и малкия. Та въпроса ми е за насоки към забележителности подходящи за възрастта на децата на закрито, гледах прогнозата че ще е 6 градуса максимални. С каката повечето сме ги обиколили, но малкия е по-претенциозен и не обича да върви. Ще се радвам да чуя вашите предложения.

Двата музея, които смятам за подходящи са Natural history museum / безплатен /  и Транспортния музей / платен / . Може да посетите Аквариума / затворено помещение / и Зоопарка, ако времето позволява. По -горе бяха писали за магазина за детски играчки Hamleys , стига децата да не искат да им купите всичко ,което видят, е добро място за прекарване на 2 часа. В Гугъл може да потърсите за Soft Play центрове около мястото ви за настаняване, децата ги харесват. На открито може да храните патките и катериците в парковете. Може да се качите на някоя от лодките за градски транспорт UBER , закрити са и да поплавате малко. На открито на доста места има площадки за игра  , стига да не вали , можете да прекарвате известно време и на тях. На няколко места има ферми за домашни животни - козички, агънца, понита , пернати  , дават да се пипат някои и са безплатни. За мюзикъл, сякаш са малки. Може да ги повозите на Докландската железница / DLR /  , нямат машинист и може да се сяда най-отпред , ако е свободно , има добър изглед и е забавно.  В Horniman museum , доколкото се сещам има къща на пеперудите. Самият музей е безплатен, имат много добра експозиция на музикални инструменти, но мисля че за залата за пеперудите се плаща.
Това се сещам.

# 144
Аз лично бях разочарована от Hamleys, продават същите неща като навсякъде. Както каза детето, ‘същите неща ги продават в Амазон и във всеки средностатически магазин за играчки’. И двамата очаквахме нещо по-интересно, поне като обстановка да се бяха постарали. При второто ни ходене изобщо не го посетихме. Уважихме повече магазина на Лего и на м&м’s.

Лондон ай също е подходящо за малки деца, вероятно.

# 145
  • Варна
За транспорта от Летище Лутън до Гетуик. Само споделям опит, последните няколко пъти от летище Лутън , изобщо не си купувах предварително билет за влака, чекирах се направо с дебитна карта на ДСК . И като пуснаха ДАРТ-а, там също директно с картата. Обикновено пътувам от Лутън паркуей до Лондон Бридж  , но предполагам ,че и за Гетуик ще може да се направи същото. Според мен 54 паунда са много за това направление , може би максимум 35 . Чекирането с картата трябва да се осъществи и на входяща и на изходяща гара .

# 146
  • София
Сребърна паричка чекиране на изхода и за ДАРТ-а ли е валидно ?

# 147
  • Варна
Сребърна паричка чекиране на изхода и за ДАРТ-а ли е валидно ?

Да, вратичките са като на метрото. Влизаш-чекираш , излизаш - чекираш.

ПП .Между другото , за ДАРТ-а се излиза от летището и се държи в ляво , след около 3 минути се стига до сградата на ДАРТ-а.

Последна редакция: пн, 07 окт 2024, 20:05 от Сребърна паричка

# 148
За транспорта от Летище Лутън до Гетуик. Само споделям опит, последните няколко пъти от летище Лутън , изобщо не си купувах предварително билет за влака, чекирах се направо с дебитна карта на ДСК . И като пуснаха ДАРТ-а, там също директно с картата. Обикновено пътувам от Лутън паркуей до Лондон Бридж  , но предполагам ,че и за Гетуик ще може да се направи същото. Според мен 54 паунда са много за това направление , може би максимум 35 . Чекирането с картата трябва да се осъществи и на входяща и на изходяща гара .
Искам само да питам, че никога не съм пътувала с Дарт, трябва ли да се сменя някъде или е директно от летището до Лондон? И колко пари излиза долу-горе билета?

# 149
Искам само да питам, че никога не съм пътувала с Дарт, трябва ли да се сменя някъде или е директно от летището до Лондон? И колко пари излиза долу-горе билета?
Билета е 4,90 паунда и се движи само между летището и гарата Luton Airport Parkway.

Общи условия

Активация на акаунт