ЛОНДОН - 14

• 35 170
  • 724
  •   1
Отговори
# 120
Нещо със сайта вероятно не е наред. Има ли възможност да им звъннете или пишете? Случвало ми се е разни сайтове внезапно да ми откажат кредитната карта, при положение че ги използвам редовно. В такива случаи пиша или се обаждам по телефон, ако ми е важно.

Нарциса, изведнъж се сетих. Да не би да има проблем с бисквитките? Изтрийте ги в history-то на компютъра. Или пък пробвайте от друго устройство. И това ми се е случвало с разни сайтове. Последно миналата седмица с френски сайт на ски училище, който ползвам от осем години ежегодно.

# 121
  • Lovech
Здравейте, за пръв път ще съм в Лондон и има нещо, което ме притеснява, а пътувам утре и не мога да изчета всичко назад. Разбирам, че няма директен влак от Лутън до гара Виктория. Как точно да стигнем навръщане за късен полет от гарата, къде се сменя влак. За автобусите знам, но се притеснявам от прочетеното да няма задръствания и да закъснеем за полета. Благодаря Ви предварително.

# 122
Влаковете между Luton Airport Parkway и Лондон спират в Лондон на гара London St Pancras International. Между гара Виктория и Сейнт Панкрас може да се придвижите с метро. Линия Victoria е директна между двете гари.
Според мен и автобусите са удобни. Зависи все пак колко е късен полета ви. Между Виктория и летището автобуса се движи около 1ч и 30 - 1ч 40 минути

# 123
  • Lovech
В 21.50 е полета, мисля към 19.30 да сме на летището. Около 18 часа трябва да хванем транспорт. Благодаря за отговора.

# 124
В 21.50 е полета, мисля към 19.30 да сме на летището. Около 18 часа трябва да хванем транспорт. Благодаря за отговора.
Това не е късно, ще можете да хванете влака.

# 125
Здравейте! Ноември месец обмисляме пътуване до Лондон с дете на 11 г. Имам няколко въпроса!
1)Кацаме на Лутън,как да се предвижим до центъра на Лондон?
2)Къде е най-подходящо да отседнем?
3)Кое си заслужава да посетим с детето?

# 126
Здравейте! Ноември месец обмисляме пътуване до Лондон с дете на 11 г. Имам няколко въпроса!
1)Кацаме на Лутън,как да се предвижим до центъра на Лондон?
2)Къде е най-подходящо да отседнем?
3)Кое си заслужава да посетим с детето?
От Лутън може да се придвижите с влак или с автобус, малко по-назад коментирахме.
Къде е подходящо, зависи от това какво искате да видите, но попринцип е най-удобно да отседнете в централните 1-2 зона, за да сте близко до туристическите места. Но зависи и от бюджета, също така дали хотел или airbnb.
Ноември времето попринцип е доста дъждовно и ветровито, така че заложете на музеите (повечето са безплатни), вечерна разходка из централните Оксфорд и Рийджънт стрийт ще са страхотни, защото началото на ноември ще светнат и коледните светлини.

# 127
Ще дам и моето мнение за въпросите. Транспорта от летището е с влак ли автобус, както е написала Chonsi. Удобството на автобуса е, че спира точно на летището. Най-често в Лондон отива до гара Виктория. А там има и метростанция. За влак трябва да се качите на DART - влакче, което ще ви закара от летището до гарата и от там на влак към Лондон, до гара Сейнт Панкрас. И там има метростанция. Предимството на влака е, че е по-бързо.
От всяка метростанция можете да стигнете навсякъде в града. И с това отговарям на втория ви въпрос. Най-добре е хотела да е близо до метро. Действително 1 и 2 зона са най-добре, но всяко място близо до метро е удобно. Може би е добре все пак да не е съвсем в крайните зони 5 или 6.
А за посещения с дете моите предложения са - Природонаучния музей, музея на науката, клипера Къти Сарк (Cutty Sark), магазин Hamleys - няколко етажа с играчки Simple Smile , магазин М&М's - пълен с бонбони, разходка по Tower bridge.

# 128
Здравейте на всички,
Аз макар и с 5 екскурзии в Лондон идвам с елементарни въпроси ама...кои от поради това, че 6 години не съм ходил в Лондон и със сигурност има промени, кои породени от факта, че някой, които тепърва подготвя пътуване за първи път може да е по-подготвен от мен Simple Smile
При предишните ми пътувания са били все за по седмица и взимахме Ойстер седмична карта, сега предвид, че таксата за картата не може да се върне когато връщам картата на автомат а и това, че ще бъдем само за 4 дни, смятам да плащаме с банкови карти в транспорта, та моля да потвърдите, че все още има максимална такса за деня. Помня, че имаше значение дали тръгваме в пиков час тоест преди 9:30 сутрин, но важеше ли и за ползване на транспорта през вечерният пиков час? Имаше ли пиков и извън пиков диапазон при ползване на автобуси или важеше само за метрото? Предвид, че отсядаме в хотел 4зона, поне при мои изчисления дневният лимит е 12,30 паунда.
Другият ми въпрос е свързан с трансфер Лутън-Лондон, за разлика от предишните ми трансфери(с Нешънъл) обмислям да ползваме влак Лутън Експрес, от прочетеното в предишната тема, разбирам, че има довеждащо влакче от летището до гарата в Лутън, то заплаща ли се допълнително или влиза в цената на влаковият билет?  При опит за покупка на билет виждам тези гари
Luton Airport Parkway
Luton Airport, by DART
Коя трябва да избера?
Благодаря на всички включили се Simple Smile

# 129
Има си максимално плащане за деня, със безконтактни карти става, само трябва да имате по карта на човек.
Пика и зоните важат само за метрото. С автобус даже макс. такса е по-малка, ако не се качвате на метро въобще.
Довеждащото влакче не е безплатно, плаща се с билета. Като вземате билет от летището до Лондон ще е включено в цената, ако не трябва да вземете отделно за влакчето и после за влака от Лутън до Лондон. Спирката на летището се казва Luton Airport, спирката на влака, където е прекачването се казва Luton Airport Parkway, докъдето купите билета дотам важи.

# 130
  • София
Travels, прилагам скрийншот на нашите покупки на билети от летище Лутън до С.Панкрас, Лондон и обратно.
На междинната гара Luton Parkway има турникети, където си сканирате билета и те се отварят, за да се придвижите към пероните за другия влак, така е и на обратно.

Скрит текст:

# 131
Много благодаря на включилите се по въпросите ми. Вече съм в процес на купуване на билети за влака Лутън-Лондон и обратно. Знам, че е относително де, но при полет 21:50, дали пристигане след 20:20 часа би било ок според вас? Обикновенно предвиждам повече време на летището, но д оглед на това, че сме само с ръчни багажи и, че искаме максимум да получим от последният ден, се чудя след брекзит 1 час стига ли на Лутън за минаване на секюрити проверка, паспортен контрол и стигане до гейта.

# 132
  • София
Много благодаря на включилите се по въпросите ми. Вече съм в процес на купуване на билети за влака Лутън-Лондон и обратно. Знам, че е относително де, но при полет 21:50, дали пристигане след 20:20 часа би било ок според вас? Обикновенно предвиждам повече време на летището, но д оглед на това, че сме само с ръчни багажи и, че искаме максимум да получим от последният ден, се чудя след брекзит 1 час стига ли на Лутън за минаване на секюрити проверка, паспортен контрол и стигане до гейта.

Летището е голямо и по-малко от час и половина е рисково.

# 133

Летището е голямо и по-малко от час и половина е рисково.
Значи ще го обмисля още...Полета е в 21:50, влака пристига в 20:18....

# 134
Според мен времето ще е достатъчно, тъй като на излизане не се минава паспортна проверка, но винаги има опасност влака да закъснее или да го канселират, затова таргетирайте да сте на летището 2 часа преди полета минимум.

Общи условия

Активация на акаунт