ЛОНДОН - 14

• 35 373
  • 724
  •   1
Отговори
# 345
Nedinka, вижте сайта на Premier Inn или Travelodge.
Always_in_love В Лондон транспорта е много редовен и след полунощ. Вижте сайта на Transport for London. Мисля, че с метро ще е удобно.

Мерси. Иска ми се да има като кухничка, където поне едни яйца и салата да си направя. Ясно е, че няма да готвя сериозни неща, но нещо дребно. Десетина дни ще стоя там.

# 346
В темата за Airbnb пишат за проблем с плащанията през платформата. Парите биват блокирани, а домакинът не ги получава и съответно резервацията не може да бъде потвърдена.

Nedinka, ние сме отсядали в Мейдънхед и оттам бяхме за ден в Уиндзор. Но много зависи дали ще си с личен транспорт, или ще ползваш обществен. Иначе освен самият Уиндзор, съвсем наблизо и Слау, а там ще има доста повече опции за настаняване.

Последна редакция: вт, 28 яну 2025, 16:37 от Lúthien

# 347
И аз прочетох за някакви проблеми, но поне досега аз не съм имала, а ги ползвам много. Даже в момента имаме една полуплатена резервация за април. Живея в чужбина и не ползвам български банки, та може и заради това да съм се разминала досега.

Обществен транспорт ще ползвам, но няма да пътувам много. Ще оставя сина ми в Итън за една седмица. Докато се занимава там, аз ще работя, после ще останем ден или два в Уиндзор, за да разгледаме двореца и обратно към Лондон и вкъщи. Ще разгледам предлагането в Мейдънхед. Гледах места за настаняване, но тъй като имам време, не съм изпадала в подробности.

# 348
  • Milano
Аз от зона 1 до Хийтроу (6-та зона) навръщане платих 2,10 паунда с метрото.
На отиване незнам, защото виждам тотала за целият ден с метро и автобуси.

За Хийтроу експрес четох цена от 25 паунда, ако билета е закупен над 30 дни преди датата - по 20, Елизабет Лайн (влака) по 12,75.

Тоест и аз предпочитам/препоръчвам метрото.

Четох на сайта им, че ще има повишение на цените на билетите от март. Не помня точната дата.

# 349
Аз от зона 1 до Хийтроу (6-та зона) навръщане платих 2,10 паунда с метрото...
За деня това единственото ти пътуване с градския транспорт ли беше?

# 350
то така се таксуват, един, два, три билета и като стигнеш тавана не таксува повече
на сайта на TfL има подробно по зони колко струва един билет и колко е тавана

# 351
  • Milano
Аз от зона 1 до Хийтроу (6-та зона) навръщане платих 2,10 паунда с метрото...
За деня това единственото ти пътуване с градския транспорт ли беше?
Да.

то така се таксуват, един, два, три билета и като стигнеш тавана не таксува повече
на сайта на TfL има подробно по зони колко струва един билет и колко е тавана
Знам, 8.50.

# 352
Тоест няма нужда от карти за транспорта? Максимума ще е 8,50 gbp на ден колкото и да го ползваме? Как става таксуването в автобусите?

# 353
  • софия
Качването е само от първата врата. Там се чекираш.
При слизане се чекираш. Има апарати при вратите.

# 354
В автобусите се чекираш САМО при качване - от първата врата, при шофьора. На слизане НЕ

# 355
автобусите са без зони, няма значение колко далече се возиш (в един автобус де, бройката има значение)
и са по-евтини билетите, също ако не ползвате метро през деня тавана е по-нисък

# 356
Чекирането в автобуса е през предната врата до шофьора, където има апарат. Също така едно чекиране в автобус важи един час и може да смените няколко автобуса, няма да ви вземе пари, но във всеки автобус трябва да се чекирате.

# 357
А чекирането става с дебитна/кредитна карта, нали така? Може ли с една карта да се чекираме двама пътника?

# 358
Става и с безконтактна банкова карта, но трябва по една на човек, не може двама с една

# 359
А ако ползваш два пъти автобус и два пъти метро в един ден, в зона 1, дейли кап 8.50 ли е, или за всеки вид транспорт си има отделен кап?

Общи условия

Активация на акаунт