ЛОНДОН - 14

• 35 154
  • 724
  •   1
Отговори
# 540
  • Сливен
Здравейте, мислим семейно да посетим Лондон през м.юли и гледам за хотели за три нощувки. Харесах Травеллодж Ковънт гарден, но за датите цената за нощувки от 450 паунда става 790 паунда. Гледах и хотел Странд палас, той дава същата цена, а е на по-добра локация и принципно е по-скъп. Търся стая за трима с дете. Може ли да препоръчате хотел в района Ковън гарднър?

# 541
Здравейте, мислим семейно да посетим Лондон през м.юли и гледам за хотели за три нощувки. Харесах Травеллодж Ковънт гарден, но за датите цената за нощувки от 450 паунда става 790 паунда. Гледах и хотел Странд палас, той дава същата цена, а е на по-добра локация и принципно е по-скъп. Търся стая за трима с дете. Може ли да препоръчате хотел в района Ковън гарднър?
Може да пробвате  в Premier inn , които са в района какви цени дават.

# 542

Моят опит с Травелодж е, че са като самолетните компании - цените на стаите варират според очакванията за натовареност, броя резервации които вече са налични, и от броя търсения. Опитайте пак за вашите дати през друг браузър,  или след няколко дни. За нашата разходка цените варираха в рамките на 200 паунда разлика и в крайна сметка успяхме да издебнем добра цена. Резервацията направих 1 месец преди престоя, като следих две седмици преди това. И то не само хотелът, който си бях набелязала, но и околните. Успех

Последна редакция: вт, 01 апр 2025, 11:53 от Krasi Kulekova 696209

# 543
  • София
Здравейте, дали има проблем да се плаща кеш в супермаркети, ресторанти? Тъй като имам останал кеш от ходене в UK преди 10 г., бих искала да ги изхарча сега, на екскурзия в Лондон, вместо да превалутирам в двете посоки.

# 544
  • София
Здравейте, дали има проблем да се плаща кеш в супермаркети, ресторанти? Тъй като имам останал кеш от ходене в UK преди 10 г., бих искала да ги изхарча сега, на екскурзия в Лондон, вместо да превалутирам в двете посоки.

Не, няма проблем.

# 545
Стига кеш-а да е в нови банкноти, няма проблем, ако приемат в брой, където ще ги харчиш. Затова първо питаш

# 546
В доста супермаркети има Self-service каси. Там можете да използвате и останалите ви монети. Поставяте кеш колкото имате и доплащате с карта например.

# 547
Не е проблем, но някъде просто не приемат.

# 548
Може да ги използвате в машините за зареждане на метро картите Ойстер.

# 549
  • София
Може да ги използвате в машините за зареждане на метро картите Ойстер.
Сумата е по-голяма, а и точно за пътуванията мисля, че е по-удобно с дебитна/кредитна карта.  За повечето забележителности ще сме резервирали предварително и остава храната.

# 550
  • София
И вече съм почти готова с програмата, ще хвърлите ли едно око и някое съветче няма да е излишно...

21.05 – кацаме на Лутън; Придвижваме се да оставим багажа, Cutty Sark + Greenwich 14:00

22.05 – 10:00- 12:00 Мадам Тюсо, послесе отправяме към 13:30 King Cross перон 9 и ¾  - 15:00 Warner Bros studio. ;
Намираме си къде да ядем покрай квартирата.

23.05-  11:00- 12:30   Guruwalks London tour - London musts;
13.15-15:40 - Shrek attraction;
15:45-17:00 - London Dongeoun
London eye - 18:00
Horizon 22 - 20:30 (залеза) - (Билети се вземали 30 дни по-рано в 12:00 БГ време)

24.05  11:00 -13:00  British museum tour Guru walks (Free tour)

15:00 Science museum с интерактивната зала.

Хайд парк - Lady D memorial fountain

25.05- Big bus tour - Тук ми се иска да посетим Abbey road или нещо по стъпките на музикантите. Може и някой пазар...

P.S. Купих комбинирани билети с атракцията Шрек- London eye, Мадам Тюсо, Подземията на Лондон и Big Bus tour за по 69 паунда за възрастен и 62 за дете, което ми се видя доста добра цена.

Последна редакция: чт, 03 апр 2025, 14:39 от rainy...

# 551
И вече съм почти готова с програмата, ще хвърлите ли едно око и някое съветче няма да е излишно...

21.05 – кацаме на Лутън; Придвижваме се да оставим багажа, Cutty Sark + Greenwich 14:00

22.05 – 10:00- 12:00 Мадам Тюсо, послесе отправяме към 13:30 King Cross перон 9 и ¾  - 15:00 Warner Bros studio. ;
Намираме си къде да ядем покрай квартирата.

23.05-  11:00- 12:30   Guruwalks London tour - London musts;
13.15-15:40 - Shrek attraction;
15:45-17:00 - London Dongeoun
London eye - 18:00
Horizon 22 - 20:30 (залеза) - (Билети се вземали 30 дни по-рано в 12:00 БГ време)

24.05  11:00 -13:00  British museum tour Guru walks (Free tour)

15:00 Science museum с интерактивната зала.

Хайд парк - Lady D memorial fountain

25.05- Big bus tour - Тук ми се иска да посетим Abbey road или нещо по стъпките на музикантите. Може и някой пазар...

P.S. Купих комбинирани билети с атракцията Шрек- London eye, Мадам Тюсо, Подземията на Лондон и Big Bus tour за по 69 паунда за възрастен и 62 за дете, което ми се видя доста добра цена.

За моите представи програмата е доста амбициозна, но всеки си има различни представи и темпо.

Последна редакция: чт, 03 апр 2025, 15:14 от Nedinka

# 552
  • софия
Рейни, по мое мнение програмата не отчита времето за придвижване, разглеждане и умора. Твърде много ми е в някои дни (23.05.).
Не съм сигурна дали има толкова късен час за влизане в Хорайзън.

# 553
  • София
Придвижванията ги гледах по google maps, като задавах пеша и с градски транспорт. Специално на 23.05 всичко е на не повече от 10 мин пеша едно от друго, като Шрек, Подземията и Окото ги дава на по минута едно от друго. Да, за Хорайзън явно не съм видяла часовете, ще го преместя за 25.05, защото има близка спирка на Бусчетата.
За нас, ако не се минат 20 км на ден, значи сме си почивали на екскурзията.
Ден 1 отчитам с възможно закъснение от 2 часа на самолета (надявам се да няма по-голямо) и всичко съм следила какво показва Google, като време. Не е ли вярно? До сега винаги е било що- годе Ок...

# 554
Всичко е постижимо като разстояния Simple Smile

А и на места като London eye e 30 мин седене, т.е. почивка.
(На мен ми беше скучно)

Общи условия

Активация на акаунт