ЛОНДОН - 14

• 35 147
  • 724
  •   1
Отговори
# 555
  • софия
Аз се изморявам емоционално от твърде много в един ден. Не обичам и да препускам в задължителна програма. Обичаме да сядаме и да се храним спокойно, да пием бира. Обичаме парковете между забележителностите и прекарваме доста време и там. Доста км навъртаме с приблизителен план.
Всяко семейство има различна динамика.

# 556
Лично мое мнение за фонтана на лейди Даяна-има толкова други по-интересни места,които да посетите.На мен никакво особено впечатление не ми направи.

# 557
  • у нас
Лично мое мнение за фонтана на лейди Даяна-има толкова други по-интересни места,които да посетите.На мен никакво особено впечатление не ми направи.
На мен също. Даже нямаше вода в него. Но пък парка е хубав. Има много катерички и патици.

# 558
Фонтана на Даяна го посетихме едва миналата година като ходихме и то защото минахме от там съвсем случайно. А преди това съм живяла в Лондон известно време и никога не съм се сещала да отида там. 😂
За мен е много по интересно да се видят италианските градини и градините около Кенсингтън особено сега като всичко цъфти.

# 559
  • София
Ама всички тези неща не са ли в един парк? Поне според гуугъл Италианските градини и Кенсингтън парк е на едно с Хайдпарк дели ги някаква улица, която не съм сигурна даже дали не минава над/под парка... или е толкова голямо, че няма да можем да го обиколим? (Не мога да си представя мащабите, за това питам).
Благодаря за подсказката за Фонтана на Лейди Ди, на снимки изглежда много хубаво, явно... кралското семейство иска да я забрави Sad

# 560
Да, всичко се води Хайд парк. Италианските градини са близо до двореца Кенсингтън на 10 минути пеша. Иначе самият Хайд пaрк е много голям и може с часове да се обикаля. Зависи от кой вход/изход ще се влезе. За Италианските градини се влиза през Lancaster gate.

Ето малко снимки от миналата година април в градините.

Последна редакция: пт, 04 апр 2025, 12:48 от Chonsi

# 561
Здравейте, не съм била никога в Лондон.
Според вас хотели в Кройдън или Бромли далеч ли са от основните забележителности в централен Лондон, колко време отнема да се стигне от тези квартали до центъра и с какво - метро, влак? Като цяло хубави квартали ли са и има ли какво да се види в тях, да седнеш някъде да хапнеш и малко пазар?

Тепърва започвам разузнаването за предстоящото пътуване и се връщам да чета в темата. Ще имаме са 2 пълни дни, така че няма да има особено много време, но все от някъде трябва да започнем.

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 13:49 от tooclose

# 562
Да не би да имате предвид Кройдън? Ако е така,твърдо НЕ там. Не е сред сигурните райони, така да се каже.
За Бромли не мога га да дам мнение.

# 563
Ние бяхме в Кройдън в хотел от веригата Травелодж, до гарата .Не ми направи впечатление да е несигурен квартала,бяхме само за три нощувки.Пътувахме до гара Виктория с влак.Купувахме си всеки ден карта за деня от 9:00 часа, за да избегнем час пик и да е по-евтина.Пътува се 45 мин.Тази карта ползвахме и за автобусите,а също може да се използва и за офертите 2 в 1.В квартала има главна улица с магазини и заведения,пазар,съвсем нормален район за живеене.До хотела също имаше пекарна ,където сутрин закусвахме и голям супер

# 564
Нищо им няма според мен, просто струва повече транспорта и няма нищо интересно в квартала.
Общо взето предградията не са интересни за разглеждане, освен ако има някой дворец като Хамптън Корт.

# 565
Ако ще бъдете само два дни, няма смисъл да губите време в път. Изберете си нещо по-централно.

# 566
Кройдън не е добър квартал и абсолютно няма какво да се види, нито има някакви приятни кътчета, за разходки не става. Само ще губите ценно време в пътуване.

Има и по-прилични части, но като цяло нивата на престъпност в квартала са високи, има голяма сграда на Home Office (миграция), в която се провеждат интервюта за бежански статут и подобни и съответно се навъртат всякакви субекти в околността. Общо взето неприветливо място.

Ако ще сте само за уикенд, вземете си нещо в Zone 1 или най-много Zone 2.

# 567
Здравейте ,ние ще отседнем в Watford нещо интересно в околността на разположение имаме 4дни ?

# 568
Здравейте ,ние ще отседнем в Watford нещо интересно в околността на разположение имаме 4дни ?
St Albans  е приятно градче, с впечатляваща катедрала и хубави стари сгради т.нар. timber houses в централната част. Но за 4 дни бих се съсредоточила върху Лондон.

# 569
  • София
Ние смятаме да отидем до Стоунхендж и Бат. Има такива еднодневни екскурзии от Лондон.

Общи условия

Активация на акаунт