ЛОНДОН - 14

• 35 020
  • 724
  •   1
Отговори
# 45
Доколкото знам, в метрото картата се маркира и при влизане, и при излизане. Това се прави и ако се плаща с банкова карта, а не само с ойстър, нали? И при маркирането на излизане, не се дърпа сума?

Самите проверки, че си се маркирал, как се случват - с контрольори или по друг начин?

# 46
И с банкова карта е същото. В метрото на влизане и излизане, автобусите само на влизане.
Дърпа се една сума, според това откъде докъде пътувате (зоните за метрото). Като се стигне тавана, не се дърпа повече,  но трябва да се маркира картата

# 47
Как се разпознават служителите, които проверяват, и изобщо има ли такива? Нямам намерение да пътувам гратис Simple Smile, но ме е страх да не попадна в ситуация на скам.

# 48
Kaк точно ще попаднеш в "ситуация на скам"?
Има такива служители, да. Проверките са редки, но принципно не можеш да влезеш в ГТ без да се чекираш.

# 49
Ами как, то не е трудно - предполагам за проверка си даваш банковата карта и има начини да бъде източена. Затова питам как се разпознават служителите, но този въпрос явно се възприема по друг начин.

# 50
А, то така става. 
Няма да те проверят в метрото, спокойно. 99,999%
Мен са ме проверявали само в DLR, в метрото не.
И да - този въпрос не се възприема добре.
За първи път на някой му хрумва, че могат да му източат картата в Лондон.
Купувай си билетчета щом те е страх. Защото и Ойстер да си купиш, ако я зареждаш с карта, тя трябва да се пъхне в процеп и да въведеш ПИН

# 51
Надали съм първият човек, който има подобни страхове и те не са свързани със самия Лондон, а с конкретна практика (аз и в София не използвам банковата си карта, за да си плащам градския транспорт).

Ето примери:  https://www.railforums.co.uk/threads/how-to-identify-ticket-chec … don-buses.141062/
https://www.reddit.com/r/london/comments/x30otu/ticket_inspectors_on_busses/

Явно не е нещо нечувано хората да имат подобни притеснения и да искат да разберат как да са сигурни, че човекът, който им иска картата за проверка, не е измамник, а контрольор. Не разбирам защо трябва да се гледа предубедено и подобен въпрос директно да се интерпретира негативно.

# 52
Е колко да дръпне от картата, нали над 100лв иска пин.
Аз в София си плащам само с дебитната карта в метрото, нямам друга.

# 53
Не мисля, че би ми било приятно да бъда измамена. Сумата в случая е без значение. А и има различни видове измами.

Вярвам, че всякакви ситуации са възможни и затова предпочитам да се информирам за неща, които на пръв поглед могат и да изглеждат странни. 

Така или иначе, аз си намерих отговор на въпроса в чуждестранни форуми.

# 54
Обикновенно проверките са в автобус,DLR или overgraund .Проверяващите ходят по двама или трима .Имат униформи и проверяват всички пътници.С едни машинки,нещо сканират.Ако си се чекирал с банкова карта им я показваш и няма проблем.С тези машинки са ми проверявали банковата карта и не само моята.Няма място за притеснение

# 55
За да няма проблем с източване на пари, използвам дебитна карта, която ползвам в китайските сайтове. Зареждам я с достатъчна сума и я използвам, където имам съмнения, че не е сигурно.

# 56
Споделям малко планове, за да кажете какво мислите:
Ден 1: British museum, следобяд Хари Потър Уърлд
Ден 2: Лондон Тауър и Тауър бридж
Ден 3: площад Трафалгар, London eye, big Ben, Westminster abbey, Бъкингамския дворец
Ден 4: Natural history museum, разходка около Кенсингтън и Хайд парк

Мислите ли, че е осъществимо или пък ако нещо ви се струва не толкова интересно споделяйте?

# 57
При нас първия ден е Мадам Тюсо и следобед Хари Потър и накрая перона 9 и 3/4.
Цял ден за Тауър и моста ми се вижда много време, може да си добавите още нещо там.
Аз обмислям да съчетая London eye с аквариума. Разбрах също, че до Natural history museum има и още музеи, това в случай, че не става времето за разходка. И нашата програма все още не е изцяло подредена и само добавям и махам места. И се мъча да съобразя разходките и разстоянията с детето, което си е от мрънкащите. Силно се надявам да е достатъчно впечатлен, че да не обръща внимание на многото ходене.

# 58
струва ми се че Британския музей и Хари Потър няма да стане в един ден, те са и далече едно от друго, отделно в британския музей ако на човек му е интересно може да седи няколко дена...

# 59
Споделям малко планове, за да кажете какво мислите:
Ден 1: British museum, следобяд Хари Потър Уърлд
Ден 2: Лондон Тауър и Тауър бридж
Ден 3: площад Трафалгар, London eye, big Ben, Westminster abbey, Бъкингамския дворец
Ден 4: Natural history museum, разходка около Кенсингтън и Хайд парк

Мислите ли, че е осъществимо или пък ако нещо ви се струва не толкова интересно споделяйте?
Ден 1 няма да стане в този му вид.
Комбинирайте British museum с планираното за Ден 2, тъкмо като ви се завие свят от изложби и експозиции, да се разходите.
А ако сте големи почитатели, отделете цял ден на музея, за да обходите малка част от него

Общи условия

Активация на акаунт